home about contact travelog resepi bahasa jerman

Keluar Dating bersama Darling

Semalam, I olls bangun tidur, rasa malas sangat-sangat nak masak! Hahahaha. Biasalah kalau malas masak, en Suami mesti ajak makan luar. Standard orang lelaki memang begituh! Hahaha

So kami berdating kecil-kecilan la sekejap semalam. Hihihi. Keluar kitorang naik bus. Huyung-hayang dalam bas, lepas 2 station, sampai la ke restaurant yang bermain di minda. Tuink2! Sebenarnya takde banyak pun pilihan restaurant, ini je yang dekat dengan rumah kitorang. Bedal sajalah!




Banyakkan makanan! Pandai2-lah memilih yang halal!

Inilah en suami sayang kita!

Ohh ini alien mana ni? Saya tak kenal dia. Hahhaa

Inilah makanan pilihan kami!
Kita makan ikan baked dengan sos remoulade, dicampur-campur godak-godak dengan roti. Sedap sebenarnya, tapi rupa dia lepas kena godak agak menggelikan. So no photos! Nnt korang pulak tak lalu makan. Hahahah

Dan en Suami pulak makan bende macam macaroni(tak pasti nama sebenar dia apa, hahaha), dengan cream sauce dengan sayur-sayuran. Sedap2! Tapi makanan I olls lagi sedap! Hihihi

Otw balik, kitorang terlepas bas, pastu kitorang malas nak menunggu bas next, kitorang jalan kaki je balik rumah. Bakarlah sikit segala apa dah makan tadi kan. Lemak I kat pinggang ni da terkeluar-keluar dari seluar. Geli haih!


xtau ni rumah siapa.. tapi besar & unik




Inilah tempat kami tinggal, sebuah kampung kecil di bahagian barat Germany(read more KLIK). Indahkan bukit ini. Ini bukit anggur. Diorang kan pengeluar arak yang agak besar di dunia, so bukit-bukit yang ada ni semua penuh dengan tanaman anggur. Pagi-pagi segar sangat udara dari pokok-pokok. Tenang pikiran I olls yang selalu fening-fening lalat ni.

Sori pakcik, kami tak minum benda-benda alah ni. Kami just nak hirup udara segarnya aje. Bila free-free kami pergi jugak hiking. kadang-kadang. Bila rajin. Sekarang tengah malas.




Jalan punya jalan, sampai lah ke rumah balik. Opps, I got to go! Lupa diri pulak isnin ini ada payy-perr. Doakan kita lulus dengan jayanya ye! Tata! Sekian~

5 comments:

  1. Jangan nakal-nakal tau kat sana... ececece.. nasihat tu terbaik haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhhaha...tak nakal, manje2 je...hihihi :D

      Delete
  2. woahh .. beshh nyaa datingg . lain kali akak cerita la pertemuan pertama kali dengan encik husbandd . hehe

    ReplyDelete
  3. gambar makanan juge yg menggoda.. adehhh

    ReplyDelete
  4. alahamdulilah untung aisyah dapat belajar kat sana n bersama2 orng tersayang...best baca pengalaman dan tgok keindahan disana.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...