home about contact travelog resepi bahasa jerman

Kids react to Old Computers


U olls, tengoklah video kt atas ni. Macam comel je diorang ni kan! Macam kucing pon ada. meWOW2x! Sebenarnya banyak benda kita learn dalam video ni, and the biggest thing I learned is..
KITA JANGAN LARI DARI MASALAH

Hah kenapa gtuh pulak ek?? Meh nak story..
Pada mulanya komputer dicipta sekadar untuk menulis software/programm untuk mesin2, hanya bertujuan untuk penggunaan dalam industri. Kemudian menjadi komputer rumah besar bagak yg kita-kita ada dekat rumah masa tahun 1980s. Seterusnya wujud pulak komputer flat screen. Dah sudah tuh datang lah pulak laptop. Sampailah ke sistem komputer yg duduk dalam smartphone/tablett anda-anda semua harini.


Improvement yg berlaku dekat komputer ini, bukti masalah KOMPUTER BESAR/BERAT dulu-dulu dah diselesaikan! Imagine if improvements are not done to computers, mesti kita tak merasa smartphones/tabletts skrg ni, kecik dan ringan. Senang je nak bawak dalam beg kan.


Samalah macam kehidupan kita. Setiap kali kita dipertemukan dengan satu-satu masalah, kita sepatutnya mencari jalan menyelesaikannya. Jangan anggap masalah itu bebanan. Sebab most of the time, after a problem is solved, its worth it, worth it to be solved. 


and en suami kita pon pegang dengan ayat ni, "Sometimes you win, sometimes you learn". There is no 'fail' in our lives, we just learn how to win. FULLSTOP.




So kawan-kawan, ingat setiap masalah MESTI MUSTI MUSTI diselesaikan. Lepas dah selesai, akan ada benda baik di sebaliknya. For everything happens for a reason.


So, chaiyok2 to everyone of you guys, yang tengah dok ada masalah pape skrg ini
Chaiyok2! Aja Aja Fighting to solve the problem!
Remember good things are coming to you afterwards!
Just keep go on and solve your problem

Hi abg jack! Pekabo?!


JANGAN PERNAH LARI DARI MASALAH
itu bukan menyelesaikan!

sekian~


**Self pronounce 'Aku' akan ditukarkan kepada 'kita'**
sebab menghormati pembaca yang mungkin lebih tua.

2 comments:

  1. betul betul... tapi yang penting kalau ada problem, jangann tension tension ssangat. santai sudaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...