home about contact travelog resepi bahasa jerman

3 hari tanpa kopi

Wahh, cik kak rasa lemah badan-badan semua, kelmarin, semalam dengan arini langsung tak menegok sebarang minuman bercaffein masuk ke tekak. Takpe esok kita pergi havoc-kan mesin gedegang, biar dia bancuhkan my favourite coffee for me.



Orang-orang yang memang kenal kita, memang sepatutnya tahu kita memang sangat-sangat addicted dengan kopi. Siapa tak tahu, sila sepak diri sendiri ye. Sehari hidup tanpa kopi terasa hidup kita sunyi yang terhamat sangat! So inilah sebabnya post semalam dengan arini ayat kita agak terlalu lame. Sori ye.

So far my favourite since 2011 has been 'Chocolate Cappuccino'. Sebab? Perlu ke bagi sebab? Sometimes we just love something for no reasons. Macam contohnya jatuh cinta. I dont think, we should give reasons, why we fall in love into someone or something, we just love them all!

Me and my favourite cup of coffee


Hahahaha. Sebenarnya pendapat kitalah, kita suka Hot Choc, tapi terlalu kuat rasa coklatnya and a bit too sweet. And kita suka jugak coffee, but does not mean I like Espresso. So, kita suka tengah-tengah antara Espesso dengan Hot Choc. To be safe, I choose 'Chocolate Cappuccino'. And why cappucinno plak? Because I like coffee with milk. Hahahaha

Aduh, korang mesti pening baca ayat kita nak explainkan, why I like it that way. Itulah, kita dah cakap, kalau suka satu benda tu, tak payah pun bagi-bagi reason ke hape. Just go with it! Itu yang kita mahukan! Hahahah. If you fall in love into someone and you give reasons for that, I dont think, you're sincere enough. Love doesn't need reason.


Thanks for reading!
Sekian~



2 comments:

  1. wahh .. addictnya akak dengan kopi. haha . but okay la kan.. rasulullah pun kata kopi tu bagus, kan?

    ReplyDelete
  2. akak panggil mesin gedegang jugak? geng la kite..hihi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...