home about contact travelog resepi bahasa jerman

Only know you love her, when you let her go


Hahaha. Sambil-sambil online, kita dengar lagu dari satu playlist dekat youtube ini. Kita seriously tak tahu siapa tuan punya playlist itu, tapi setiap kali dia add lagu dalam playlist tu, memang kena dengan taste kita. Kita siap bookmark-kan playlist tu dekat browser kita. Suka sangat kan! Hahaha.


Anyway, kita tadi dengar satu lagu ini, dari Passenger, bertajuk 'Let her go'. Selalunya kita dengar je lagu, tapi tak peduli tajuk lagu tu apa. Tapi arini sebab kita dengar lirik lagu 'Let her go' LINK ini mendalam betul maksud dia, kita terus pergi search lirik dia, baca satu-satu. Hah kan!

Liriknya berbunyi begini:

Lagu ini pernah di-cover jugak oleh seorang penyanyi muda dari London, bernama Jasmine Thompson. Sedap sangat-sangat suara dia!



Kita paling suka 2 rangkap yang first itu. Sebab sangat related dengan life kita semua sebagai human being. Sangat selalu dalam life kita, kita tak menghargai satu-satu benda, sampai bila benda itu hilang dari kita, baru kita sedar atau cari-carikan. Mesti semua orang pon sama macam kita kan? Bukan kita soranglah yang rasa macam ini kan? Hahaha.

Sedangkan kita sepatutnya hargai sesuatu/seseorang itu, selagi dia ada dengan kita. Contoh macam family kita, kita kena hargai Mak, Abah, kakak2, abang2 & adik2 dari sekarang. Dont wait until you lose everything, then only you'll admit that you love them. 

Love needs to be shown! Hargailah semua yang ada di sekeliling anda sekarang. kita tak tahu panjang mana usia kita ini. Kalau bukan diorang yang pergi dulu meninggalkan kita, mungkin kita yang pergi dulu kan. Everything you touch surely dies. Even you yourself.


Ingatlah, dalam hidup manusia selalunya datang 5 perkara sebelum 5 perkara, salah satunya, hidup sebelum mati. dan mati itu pasti. Sekadar peringatan kepada korang yang membaca dan diri sendiri yang menulis. 

Sekian~



2 comments:

  1. xpasti lah .. penah dengar ke tak lagu nihh. nanti try laa

    ReplyDelete
  2. pernah dengar lagu nie.. nak nangis boleh? sedih sgt liriknye..hurmm.. :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...