home about contact travelog resepi bahasa jerman

Hai! Mein Name ist Aisya Ibrahim!


Assalamualaikum semua! Serba sedikit tentang aku! Have fun reading this!

Nama Famous:
Err, takde lagi sebab belum famous, hahahah. Maybe boleh panggil aku Aisya, ataupon Aeca kot. Itu panggilan biasa kawan-kawan aku guna. Ada yang macam rapat sikit, panggil Sya gtuh. Ikutlah nak panggil apa. Tak kesah. Teehee

Status:
''Aku masih dara!'' memang taklah. Aku dah kahwin dan beranak satu(Ok aku tipu). Sebenarnya aku dah berkahwin, pada usia 22, belum ada anak. Dan suami baru sorang. Hehehehe.



Warna dan makanan kegemaran:
Pink and hijau, I might say. Sebab banyak sangat barang warna pink and hijau. Tak tahu kenapa. Kebetulan kot.

Favourite food of course lah air tangan suami aku dan pizza. Hahaha. Ayam masak lemak chili api, nasi ayam gemas dengan nasi goreng chili api. The more pedas, the better. Hehehe.

Tempat belajar:
Sekarang belajar di University of Applied Sciences Bingen, Germany. Kos aku adalah Electrical Engineering. Kenapa aku pilih kos ni? Entahlah. Takdir kot. Ahaks!



Twitter:
@aisya816
(aku baru di-twitter, kawan pun takde lagi. Sila beramai-ramai add aku ye!)

Wechat:
aku jarang layan, so kira mcam takdelah ek.

Hobi:
Kalau duduk rumah, aku suka memasak and tengok cerita korea. Kalau penat study, aku suka karaoke sampai sakit tekak. Aku suka jugak hiking dan apa-apa aktiviti outdoor. 

Cerita tentang diri sendiri:
Apa ya mahu diceritakan, enggak tahu sih. Aku seorang yang agak terlampau ramah, sampai kadang-kadang orang pandang aku peliks. Aku banyak bercakap. Hahahah. 

Aku mudah terpengaruh dengan apa benda yang ada di sekeliling aku, aku macam tak berapa ada pendirian aku sendiri. One thing yang aku tahu tentang diri aku, aku boleh maafkan orang yang buat salah dengan sangat cepat. Tak tahu kenapa, I never take things too seriously

Aku selalu berangan macam-macam benda. Dan aku selalu bermimpi benda-benda yang aku angan-angankan tuh. Mimpi aku selalunya indah! Hhahah. Bila bangun tidur, aku cubit pipi aku, baru aku sedar, "Ohh, aku dah kembali ke dunia realiti." Hahaha.



Yang paling penting, aku sayang semua kawan-kawan aku sangat2! Ketat2! Especially yang selalu luangkan masa baca blog aku yang entah pape ni. Teehee.


Sekian~
Anyway, thanks for reading this!



18 comments:

  1. hahahaah. ade name kite. umo skrg bape? panggil akak2.. takot sme umo je. umo kite 22. haha
    ayam m. lemak cili api my fav jugak. hihi

    selamat bsegmen ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nadyya! Kita 23 tahun ni, lahir 1991... tak pasti, rasa kita tua setahun... hehehe :D

      Delete
  2. ohh. muda kite setahun je. hikhik
    kiranya tahun lepas la kawen. cantek n tahniah kawen muda ^__^
    semoga dimurahkan rezeki. suami isteri belaja kat oversea ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, kahwin muda, nadya...kitorang gatal...heheheh...haah study sini...insyaallah tahun depan balik msia... :D

      Delete
    2. hahahaha gatal ek? =p suka tengok org kawen muda. indah je rasa. hoho. suka tema kawen yang pink putih tuu *berangan kawin nk buat tema kawen warna tuu. hihi wahh..

      Delete
    3. Hahahah...Nadyya pon cepat2lah... Hehehe...tema akak pink kelabu la...gambar xcntik tuh yang jadi lain warne die... nnt kawen jemput tau...tak jemput merajuk...heheheh :D

      Delete
  3. Aaaa, 23 tahun? Kita sebaya kot and Aisya dah kahwin. Jeles pulak. Hehe. Takpee2. Maybe sebab awak duduk jauh kot, kenalah ada orang protect kat sana kan? hehe.

    Dah habis belajar dah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh sebaye ker? kite baru tahu... Janganlah jeles, cepat2 lah kawin...ade kawan sembang everyday...hahahah :D belum abes lagi, ada setahun lagi insyaallah...doakan kite mudah belajar ye... :D

      Delete
  4. waaaa.... muda lagi ko dik... haaaa... budak elektrical rupanya... lepas ni bolehlah panggil buat wiring kat rumah... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, comelnye komen akak ni... senyum2 saya dengan suami baca..salam perkenalan ye...insyaallah ada masa saya baca dan komen blog akak...terima kasih sudi singgah sini ye... :D salam perkenalan sekali lagi ye... :D

      Delete
  5. Haiii ! Seronok amik electrical ? btw, saya almost amik electrical but end up amik quantity surveying sebab kononye tanak sambung generasi engineer dalam family. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah best sgt, susah... semput2 nak abeskan belajar...hehehe... doakan kite abes dengan jayanye ye... :D bestnye femli engineer....femli kite xde pon...:D

      Delete
  6. budak eng. patotlah dia minat fizik.. tabik deh boleh ambik eng. dekt overseas lg..
    kite biasa2 jer nie.. hehe

    salam pershbtn

    ReplyDelete
  7. Waa.. nice to know you bhuahahaha :D

    ReplyDelete
  8. woraiteee dah tau tahun depan akak habis belajar.. hihi... chaiyok2!!! nanti balik msia calling2 anis.. mane tau anis dtg klang boleh jumpa akak comel nie.. hikhik :D

    ReplyDelete
  9. hai...nona singgah n follow, meh follow balikkk,,,,, suke bace kisah org kawen mudaa...
    hihi, smg bahagia forever and sukses ok ~~~~`

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...