home about contact travelog resepi bahasa jerman

Life Student Elektrik

Masa aku dekat kelas tadi, suami aku cakap, aku tak hantar Lab Report untuk lab Photovoltaic kitorang. Sebab suami aku check dekat sent item emel aku, emelnya takde attachment. Udah, kaget aku. 

Sebab cikgu subject Photovoltaic tuh garang, and mesti-mesti-mesti kena hantar Lab Report dia dalam tempoh 14 hari lepas lab-nya. Siapa yang hantar pukul 00:01 hari ke-15 tuh, memang cikgu tuh akan fail-kan. Menggelabahnya aku time tuh jangan cakaplah. Kalau fail, bukan aku sorang je, dengan team2 aku semua sekali fail. Aku taknak dipertanggungjawabkan. No-no-no, I hate responsibility! Hahaha


Macam ginilah hidup sebagai student elektrik, hidup memang bergelumang dengan Lab-Lab-Lab. Kadang-kadang rasa nak muntahlah, asyik lab je. Kalaulah lab tuh boleh pergi je tanpa preparation, pastuh tak payah buat report, memang aku boleh lab hari2. 

Tapi masalah dia, preparation kena rapi. Kalau masuk lab, kalau tak boleh jawab cikgu tanya soalan yang ada kaitan dengan benda-benda yang nak di-experiment-kan tuh, memang 5 min jelah lab. Pastu kena halau keluar. Dah sudah lab, kena buat report. Kalau senang takpe.

Tapi nak buat camne, memang lumrah hidup student, memang kena hadapi je semua ni. Kalau cikgu halau keluar lab, takpe, sem akan datang repeat-lah. Senang je kan? Tapi seriously student engineering memang haruslah tersangat busy.(*no offense budak kos lain). So kalau rumah sepah, seminggu sekali baru dapat nak kemas, memang normallah tuh. Aku ni pon, dah sem last baru lega sikit, sempat lah jugak nak ber-blog. 

So korang yang baru nak kenal student engine, kalau nampak diorang selekeh, tak perlu pon cakap macam ni kan, dah memang kitorang busy.

Before you say anything, seek first to know, then only you'll understand.

Sekian~
Thank for reading this !

16 comments:

  1. Tak apa selekeh. Nanti orang cari electrician untuk baiki alatan eletrik. Berkhidmat utk masyarakat kan sis Aisya? Biarlah that girl dengan statement ala bajet minta perhatian tu. Salam Ramadhan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...betul..setuju...salam ramadhan jugak ye :D

      Delete
  2. Yang pelik kan, budak tu sendiri budak engineering. So, dia nak kata dia pun selekeh ke? leulz sangat.

    Geram sya. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke...kite baru tahu... sabar jelah ye..

      Delete
  3. ish perempuan ni..xbaik ckp gtu, stiap apa yg kita pelajari tu adalah pahala..dont judge the book by his cover..sha ramai ja kwn eng. xda pun selekeh mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, setiap ape kite belajar tuh pahala kan... :D

      Delete
  4. singgah n follow back
    keep in touch

    ReplyDelete
  5. Ini mesti kes minat dgn budak enginer but salam x disambut... so kes lepas geram...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...entahlah... aeca saje je, nak cerita life student engine...kot orang berminat nak bace... :D

      Delete
  6. ooo budak elektro rupanya... so elektrik ni semua mainan korang la ya... haha... masa study mmglah selekeh, dah grade sok ko tengok tebal tak tebal poket dia hahahaha... tu yg penting... akak ni sains computer dulu pun serabut kepala otak... bergelumang dengan komputer system tp tak de pon comot... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang comot sebab kelam kabut nak setel assignment la ape...kalau xbanyak assignment, sempat jugak pakai comel2... :D

      Delete
  7. Haha Lab Report memang argh.. Especially bila dapat cikgu yang tegas macam *tutt* haha.. Form 1 dapat cikgu ni, taun ni berjumpa lagi xD Sampai tension taknak pergi lab masa form 1 dulu.. form 3 buat lek je.. hahaha baru kelmarin 6 orang dalam lab (termasuk saya) kena halau sebab tak siap module xD kelas lain lab report 2 page je, hmm.. kami 2 buku xD Tapi takpelah.. untuk kebaikan kami jugak kan.. form 4 ada experiment kena buat yang practikal punya..

    ReplyDelete
  8. kawan anis pon electric engineering jugakk.. so anis faham sesangat.. mase dekat hostel, masing2 tolong menolong.. sebab anis budak akaun so life macam student engineering jugak.. serabut sampai tak kemas bilik seminggu.. hahah.. kena hadap full set account je sampai nampak muka org je nampak nombor..hahah... alahai gugurl tu ckp cmtu lak.. dapat laki student engineering baru tau kan kak aisya..huhu... *angkat2 kening*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...