home about contact travelog resepi bahasa jerman

Segmen Nostalgia Aidilfitri 2014 by Mawar Putih

Eh eh, dengar-dengar ada orang buat segmen nostalgia raya ke apentah! Haah lah, betul. Cik Mawar Puteh yang buat. Yuk join, tawan2. 

Nak tahu tak kenapa aku panggil korang 'tawan2'? Eh bukanlah. Bukan sebab aku gedik2 cakap pelat2 'kawan2'. Sebenarnya sebab aku nak tawan korang. Berharap hati korang lekat selalu nak dtg baca sini. Boleh tak? Bolehlah kan! Hahahahhah :D

Klik banner untuk ke blog cik mawar ye! :D

Nostalgia raya? 
Yess, kali pertama balik beraya dekat Malaysia paling nostalgia sekali. Double tau aku emphasize kat situh. Sebab masa tuh aku habis exam 2 hari sebelum raya. Balik je exam tuh rushing2 kemas beg baju untuk bawak balik Malaysia. Dah lah kena beli barang lagi nak bawak balik kasi dekat femli member semua. Memang rush hour habislah, wa cakap lu. 

Memang masa jawab exam last tuh jiwa kacau habis. Hahahha. And aku bertolak balik petang hari raya, yang mana direct flight Germany-Malaysia makan masa lebih kurang 13 jam. Kau sanggup, sampai Malaysia betul2 pagi raya? Hahhahaha. Ini baru layak nyanyi lagu 'Dendang Perantau' kan!

Aku: sebelum departure

Beraya dengan BFF selama-lamanya. Ya Allah kawan2 baik dari
kecik kot ni. Precious people in my life!

And this is my Farah. Kawan baik rapat giler2 masa sekolah
naik basikal sama2 pergi sekolah. Kain sekolah agama
masuk2 dalam rantai basikal, inilah kawannya.
Dulu, kini selamanya bersama. I love u, Fafarafah!

And never have I forgotten, my besties from KBU masa
persediaan sama2. Keluar date, tidur sama2. Imah!
Apa lagi nostalgia nak cerita yye?
Best naik flight MAS masa nak blik raya. Satu, sebab direct. Second, sebab masuk2 je flight, terus rasa Malaysia habis. Flight attendants memang cakap Melayu. Excited and bangga I olls, orang puteh semua tak paham apa kitorang borak2. Bolehlah nak ngumpat. Kehkehkehk. Third, sebab dia pasang lagu raya masa tuh. Memang rasa balik beraya sangat2. Sebak pon ada. Rindu sangat2 Malaysia masa tuh, sebab dah setahun lapan bulan tak balik. Huhuhuhu

We can stay 1000 miles away from each other
but heart stays the same.


Thanks for reading !
Sekian~

Tags:
Scha Nazri
Nadya Shafiqa
Mimi Azirah

34 comments:

  1. akak ade macam macam pengalaman. beraya diperantauan n dimalaysia.. mesti sayu je kan beraya diperantauan.. huwaaaaaa~ kite pulak yg emo...

    thanks tag kak ^^ inshaaALLAH nt kite join gak.. alamak tp xtahu cerita cmnee.. cuba ingat kan balik nostalgia aidilfitri ni..hahahah

    goodluck kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah akak lupa backlink...heheheheh

      Delete
    2. hahahaha baru bole klik.. td sampai 2,3x klik.. igtkan xleh klik sbb line lembab.. rupanya akak xletak link..hikhikhik

      ok nt da dapat idea kite join.hoho
      da save kt bookmark nii ~_^

      Delete
    3. wahhh selamat menulis ye....xsabar nak bace! :D

      Delete
  2. akak camne nak join ni? nak masok ke link cik mawar putih tuu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dah bubuh linknye...klik gmbr ye...semalam terlupe betul...yela menaip pkul 3 pagi...kehkehkehkhe... :D

      Delete
  3. "kali pertama balik beraya dekat Malaysia" - ingatkan memang duduk kat luar negara dan baru nak merasa raya kat Malaysia.. hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh xdelah gtuh....dah few times dah blik msia....tapi mase mule2 je naik flight MAS...lepas2 tuh naik flight murah je, MAS mahal...khkekhekheke

      Delete
  4. Awlolo. Tapi, tu lah pengalaman paling best sekali kan? haha. Eksaited dia lain macam. Thanks tag Aisya.

    Tengah fikir nak letak memori apa ni. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulis tau....kite excited nak bace jugak! cte lah benda klakar ke yg pernah berlaku time raye ke... :D

      Delete
  5. bestnya pengalaman... seronok tengok kamu punya ukhwah dengan kawan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.... kite tak ramai kawan sgt pon, tapi alhamdulillah ade kawan yg betul2 rapat... :D

      Delete
  6. wah german..ain teringin nak sampai sana.hehe..ape pun beraya di tanah air sendiri lagi best kan. thanks join segmen ain. jangan lupa check link di senarai peserta..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ain, sori...semalam lupe backlink ke blog ain...arini dah buat, klik dekat gmbr ye kalau nak test...sori sgt2...tak perasan...

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. mesti rindu sgt2 kat malaysia kan.. apapun MAS tetap dihati. selamat bersegmen :)

    Selamat hari raya maaf zahir batin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang rindu sagt msia.... selamat hari raye jugak ye.... :D

      Delete
  9. wahhhh syoknya raya dlm kapal terbang. mesti feeling habiskan hahahaha. selamat hari rayaa :)


    saya tak pernah lagi naik kapal terbang T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. feeling raye sangat mase tuh..... selamat hari raye jugak ye! :D

      Delete
  10. wah wah.. seronok dengar org stdy jauh2 balik beraye.. macam2 story kan nk crite dekat fmily..hihi.. bila la nk dtg german nie.. boleh lawat akak..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg la sini melawat, nnt akak bawak pusing2....hihihi :D

      Delete
  11. wahh. perantauan.. bergenang pula mata bila baca nostalgia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann kite pon mse balik msia, bergenang mata mase dlm flight... dah lah ade lagu raye... feeling die...perghh! hahahah

      Delete
  12. Terima kasih siti Aisya..sbb kunjung di blog akak..so ini kunjungan balas :-)
    Berapa lama balik beraya di msia..bila mau pulang ke Germany..ke dh ada kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jugak akak dtg melawat kite balik...ini cerita balik raye 3 tahun dulu...tahun ni beraya dekat sini je akak....ni ada dekat jerman lagi, tgh struggle lgi dgn study... insyaallah setahun lgi nak abes...doakan kite ye... :D

      Delete
  13. Hmm.. so inilah feeling bila jauh dari Malaysia :3

    ReplyDelete
  14. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...