home about contact travelog resepi bahasa jerman

Tak dapat makan burger McD? Takpe, Burger Ramly kan ade...

Ya Allah seronok betul aku bila dapat tahu burger Ramli sekarang dah ada kedai dia sendiri. "I was like, seriously???" *mata berpinar* 

Selama ni pernah makan brader jual burger tepi jalan je, yang guna burger Ramly, sekarang burger Ramly dah ada kedai dia sendiri ala-ala McD gtuh. Eh bukan ala-ala Mcd je, ala-ala Tesco jugaklah sebab boleh beli stok burger kt dalam dia. Aku tak pasti apa aku cakap ni. Bestlah bagi yang memboikot Israel, lepas ni boleh lah makan burger Ramly. Dah takdelah kes kempunan2 pasni kan. Sokonglah sikit produk buatan Malaysia ni!

Cool kan? Aku rasa, cool giler!

Kalau kome tengah drive2 jumpe kodai ni, hah kirimkan salam aku pada abg Ramly ni.
We love u, bro! Burger u sodap!
Ini antara menu yang ada ditawarkan. Chincha wanjang!
Aku terlampau excited, aku straight bukak google maps, cari lokasi kedai Burger Ramly ni dekat mana. Sorrylah bagi mereka2 yang tak duduk Lembah Klang, nampak gayanya depa skrg baru ada 8 cawangan kedai, yang semuanya di kawasan Selangor, and KL je. Diharap abg Ramly pasni buat lagi banyak kedai camnie di seluruh Malaysia ye. Saya nnt nak duduk Melaka! Jangan takdo plak hah!



Kalau korang semua nak tahu lebih lanjut, jemput2lah bukak website depa. Depa ada website yang bagus and user-friendly tau! Klik gambar bawah ni ye, nnt ter-melompatlah korang ke website burger abg ramly kita ni.



p/s: Kalau korang nnt pergi makan kt kedai Abg Ramly ni, hantar2lah gambar kt aku sikit. Nak jugak merasa, dapat menengok pon jadilah. Hehehe

That's it! Annyeong!
Sekian~
Thanks for reading this !

50 comments:

  1. Alhamdulillah.. Buat byk2 franchise ye bro Ramly.
    A good beginning.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, bgus kan.... seronok rase bile bisnes org islam maju... :D

      Delete
  2. wah? besttttnyaaaaa..

    silaaa buat kat cawangan johor plessss. hehehe

    #tersangat suka burger ramly! terbaekkkkkkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, cepat2lah buat cawangan baru... excited nie! :D

      Delete
    2. cik nadyya cuba bukak kat sana... target market yg besar tu... lgipon nama burger ramly mmg dah terkenal dah....

      Delete
  3. Harap2 dia luaskan jajahan dia. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...senang nnt orang2 cm kite ni kan scha... :D

      Delete
  4. Hmm the best ya
    Semoga Allah ijinkan Ade bisa singgah di sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade... burger ramli tengah cari pengedar di kawasan asia tenggara... cube lah... mungkin ade buleh jadi toko nya nnt di sana... tengok sini ye: http://www.ramly.com.my/Ramly%20Web(Contact%20Im%20BM.html

      Delete
  5. bru tau jgk ramly ada halal mart ni..selama ni mmg suka mkn produk ramly, tp goreng sendiri kat rumah jelah..

    yg penting produk ramly mmg sedap..

    ReplyDelete
  6. memang dah ada dah aisya.. kat rumah akak ni pon ada... dia jual stok dgn bukak restoran sekali.. mmg mudah ler.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohh la ye ke? kite baru tau akak...terlambat sikit berita sampai pade kite...hehehe :D best lah akak dekat dengan umah...

      Delete
  7. ok jugak ade restaurant fastfood yg made in malaysia ni . tapi seriously baru tahu ade burger ramli ni . kalau dye bukak banyak cawangan best ni . silap2 mcd bankrup tros .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, bgus tau ade produk buatan malaysia camnie... akak excited tau... :D

      Delete
  8. oh mai! oh mai! seronoknya. Bila balik Malaysia nanti, teringin nak pergi la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, akak pon...excited nak gi ni hah... awk bile balik cuti? jangan buat akak jelese tau! :D

      Delete
  9. bestnye!baru tau nih...alhamdulillah laa ade alternatif utk org sukakan burger..ramly ni antara produk terbaik gak ni.. :)

    ReplyDelete
  10. harap akan ada lebih byk cawangan lagi,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, harap adelah cawangan dekat negeri2 lain jugak...xacilah buat dekat selangor dengan kl je kan...

      Delete
  11. sedapnya... :) mama suka jugak makan beger dorang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pon same... suke sangat2 burger ramly ni... bagus buatan msia ni... :D

      Delete
    2. salam perkenalan ye, mama....jemput2lah membaca di sini ye... :D

      Delete
  12. hopefulku franchise burger ramly akan berkembang leh lwn dgn mcd..huhhuhu..bg akak burger ramly lg berkualiti dr mcd

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul akak, kite pon rase burger ramly better dri mcd... :D

      Delete
  13. salam kenal dr saya.
    thanks singgah ke blog saya..
    ye, saya sentiasa doakan buat rakan rakan dlm bloglist cindai.smga dipermudahkan urusan mndpt zuriat..

    saya sllau makan kt kedai ramly area chow kit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak ye... terima kasih follow saye... :D

      Delete
  14. Bestnya. Kite suke makan nugget dia. Minced meat dorang pon best kalo buat kuah spagetti. Pendek kata semua produk dorang best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh banyak produk ramly yang awk dah try ye...? bagus22! :D

      Delete
  15. yang penting murahhh oiii...hahahaha...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal...murah dari mcd, and lagi sedap! :D

      Delete
  16. Singgah sini kejap, hai :)

    Al-Quran comel ni tinggal 4 corak je~~~
    http://nadyabubble.blogspot.com/2014/08/rainbow-al-quran-madina.html

    ReplyDelete
  17. Sedap juga burger ramly, hpe dapat diperluaskan.. :)

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. jom sokong produk tempatan!! :D

    ReplyDelete
  19. waaa cam best ja..penang xde g huu

    ReplyDelete
  20. singgah sini lagi..

    sje nk tny kenapa top komentater tuh 8??lain drp lain..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suke no. 8 akak...sebab tuh buat top 8...sje sje je... hehehehe :D

      Delete
  21. sy dok kl...ade satu ramly halal mart dekat jalan raja abdullah tuh..tp xtau la dalam tuh ade jual macam nih ke tak..or just jual frozen jer..lepas tuh ade lagi satu dekat lrt pandan indah..tapi yang tuh kiosk..belum lagi bukak..td ade pergi sana..dorang still lagi tengah buat lighting n wiring. huhu..xsabar nak try jgk nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh banyak ye yg dekat2 dgn luqman..bestlah... nnt makan, kirim gmbr ye...nak jugak tgok...komen lah nnt sedap ke idok ye... :D

      Delete
  22. Sebenarnya... saya dan husband suka mkn kat mcd. since kita menyokong boikot.. saya teruja kerana kedai ramli ni bukak.. huhu.. Nanti nka cari dekat2. jika ada. Mmm...

    ** suka fries ramli.. beli kat giant. goreng kat rumah. ** :)

    ReplyDelete
  23. Meh meh Ramly.. buka cawangan dekat Penang nanti syok-syok bolehlah Yun Sing pergi bergolek xD

    ReplyDelete
  24. Daging burger ramly mmg lagi best dari mcD.... Harap Ramly dapat expand lagi business dia.... burger dah ada.... ayam goreng lak kot pasnie.....

    ReplyDelete
  25. Hai Kak aisya...tq skli lagi tau ajak kte join segmen akak tu..hoho. dah follow #105

    ReplyDelete
  26. Suka sangat2 burger Ramly! Cuma service kiosk kena up lagi!

    ReplyDelete
  27. jom kita mkn burger ramly pulak..kalau rajin beli dagign burger ramli balik buat sendiri :-)

    ReplyDelete
  28. sha xberapa minat burger mcd even dia sdp, sllu kena blnja ja, baik makan kfc haha

    ReplyDelete
  29. kita siap hantar emel kat Ramly utk try buat cawangan oversea, tapi takde reply T_T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...