home about contact travelog resepi bahasa jerman

The Versatile Blogger Award

Assalamualaikum and a very good day to everyone. I'm really happy to be tagged on an award! Hohoho. My very first for many more to come. Hehehe. Poyo jer cakap English2, Menglish ni. Marilah kita berbahasa Melayu ye!



TQVM kepada blogger kesayangan aku(ada banyak tau, ni salah seorang je! Korang jangan jeles2, PHD semua plak! Haip) Scha Nazri yang tag/nominate aku dekat award ni. Tengkiu2!

Simple rules to receive the award are as follows:

  • Thank the person who nominated you. In this case, thank you Scha Nazri & Kak Cik Siti!
  • Provide a link to the person's blog. Here it is:  Scha Nazri & Kak Cik Siti 
  • Write 7 facts about yourself. Continue reading. 
  • Nominate 15 bloggers of your own and tell them. Don't be surprised if I name u! Hihihi.
Ada orang cakap, gambar ni innocent sangat,
macam mintak pelempang pon ader, hahahah


7 things one should know about me
(kalau korang belum kenal aku langsung, jemput baca sini ye KLIK)

1- Sangat mengkagumi underdog musicians. 
To be exact, street musicians and orang yang busking dalam train. Kalau terjumpa, memang aku kasi duit dekat diorang, sebab diorang berusaha. Musik diorang pon bagus. Kita janganlah just support musician yang mampu menyanyi di pentas je. Tak gtuh?!

Anyone who can play music on the street, is AWESOME!!!


2- Mudah berasa annoyed, bila orang cakap sesuatu berulang kali. 
Orang yang rapat dengan aku kadang2, saje je buat aku annoyed, sebab bila dah annoyed, aku akan ikut je apa orang suruh/nak. For me, orang cakap 2 kali pon dah max dah. Please dont tell me again. I might get angry! (Ganas tak? Hahahha)


3- Aku suka berpeluh! 
Bila aku bosan, aku akan buat yoga yang susah2, ataupon dancing to workout. Bagi aku, badan rasa ringan bila kita dapat berpeluh. Dulu2 aku pergi gym sebelum kahwin, sebab nak turunkan berat badan. Tapi aku tak dapat pon capai berat badan yang aku nak tuh. Heheheheh. Idola aku? Suami aku, and Kim Jong Kook from Running Man! 





4- Aku penggila, penggemar, peminum tegar kopi. 
Sehari tanpa kopi, terasa sunyi hidup aku. Untuk pengetahuan korang, aku bukan minum kopi untuk stay turgid, ataupon taknak mengantuk masa study or anything, aku memang minum kopi. Macam korang minum air puteh. Coffee ist my bloodtype. Teehee




5- Cerewet bila di dapur. 
Aku agak particular bila aku masak, so kawan2 perempuan tak berapa gemar menolong aku di dapur. Aku jugak sangat kesah pasal kebersihan sinki. Habislah menantu aku nanti! Ceh, padehal anak pon belum ado lagi! Beranganlah ko sya.


6- Suka membaca kata-kata pujangga, qoutes atau website yang memberi semangat. 
Biasanya bila aku down, aku akan gugel search "How to be happy" untuk cari benda untuk lift-up kan mood aku! Yeay! Tahukah anda, kek Tiramisu, yeap perkataan 'Tiramisu' itu membawa maksud apa? Maksud dia, lift me up! Ada sorang pakcik chef from Italy told me. How cool is that?!



7- Facebook page kegemaran aku yang selalu lift-up mood aku adalah Aunty Acid
Aunty acid ni ada banyak quotes yang cool and funny at the same time. Aunty Acid ni sangat cool, dan langsung tak kesah apa orang cakap pasal dia. Dia tak kesah dia gemuk, etc. She is super cool! And she loves coffee too! Unfortunately she hates exercising. Sobs. Hahahaha





15 bloggers yang aku pulak nominate untuk this award:
(sedihnya kenapa 15 je, I nak letak byk lagi tau!)





p/s: Kepada yang belum join giveaway HARRY POTTER POSTCARD dari aku, jemput2lah join ye. Giveaway akan tamat dalam masa kurang dari 3 hari! So, cepat2, try your luck! Kepada yang dah join, ingat ye, 28hb insyaallah I olls announce-kan nama2 pemenang. Tak pasti lagi pukul berapa nak announce-nya tuh. Hahahaha. Make sure korang check tau, kot2 korang lah antara 11 orang yang bertuah tuh! 

Poskadnya akan diterbangkan dari Germany to Malaysia with lots of love.... Muah!

Sekian~
Thanks for reading this !

35 comments:

  1. akakkkkkkkkkkkkk! kite same laaa pengemar kopi *lupa pulak nak masokkan dlm award tuu.. sibuk merepek2 je.hahahaah.

    taklengkap hidup nih tanpa kopi alahai alahai -,-

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. cukup sudah aisyah (td tersebut nama amy haha).. akak pun udah di tag sama hahaha... eh, pn sheila kita pun tag awak tau.. sila check haha

    ReplyDelete
  4. gimme ten !! kaksha penggemar kopi jugak, suka gila dengan kopi, bau kopi je rasa lapar ! hah !

    all the best ya cayang...

    ReplyDelete
  5. Haha. Suka part first tuuu. Scha pun suka. Rasa wow betul. haha

    ReplyDelete
  6. kopi dan saya xkn terpisah heheeee :p

    ReplyDelete
  7. Eh macam nampak nama kita la. Hehe. Yeay dpt award :)

    ReplyDelete
  8. Kita banyak sangat beza kak. Hihi. Saya tak suka coffee langsung dan tak suka berpeluh. Tu sebablah badan gemuk T___T

    ReplyDelete
  9. ain kena tag?nak cite ape ni?hehe..nanti ain jwp soalan tu ye. best la quote aunty acid tu.^^

    ReplyDelete
  10. wahh .. hebat la akak nihh!

    btw tagged http://funnyvelove.blogspot.com/2014/08/dhiyas-first-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. wah! clas gitu! hehe.. mabruk dik :) .ops! sis pon di tag ... semakin mengenali jindrisska ..wuhuuu...tqsm!

    ReplyDelete
  12. Ya Allah... ada ada baca entry, sy mmg x perasan award ni tag dkt sy... terima kasih byk2 yer aisya... komen kat atas tu... anak akak yg komen. semalam dia duk tgk pics kt entry ni... tak tahu lak dia komen tulis nama dia... hehehe

    ReplyDelete
  13. Wah, thank tag Cik Mimie..nanti Cik Mimie buat tau :) Hikhik, No.5 tu kita sama la..sep skit :)

    ReplyDelete
  14. sama la kita..mudah berpeluh jugak..tapak tangan dan kaki

    ReplyDelete
  15. Saya kuat berpeluh tang muka...hoho

    ReplyDelete
  16. suka juga minum kopi skrg ni.. hehe.. semoga berjaya

    ReplyDelete
  17. ehh kena tag! HAha tenkiu yee akk :) Nanti kite jawab eh..

    ReplyDelete
  18. baru tag .. hehe http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/08/7-things-about-siti-zawiah-versatile.html

    ReplyDelete
  19. samalah! adore giler quote makcik esid tu... haha
    will join ur GA, ritu dah bookmark dah ^^

    ReplyDelete
  20. malasnya lahaiii nak buat...hahahaha....

    ReplyDelete
  21. penggemar kopi dah datang ni.. ada bau kopi kat sini.. hihihi...

    ReplyDelete
  22. muahahaha di tag.. i looooike. thanks darling. nanti akak buat entry satu..

    ReplyDelete
  23. Wah peminum kopi gak rupanya. Terbaik!!!
    Kawe kalu sehari tak minum rasa mcm dunia begetar-getar... adehhh..

    ReplyDelete
  24. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/the-versatile-blogger-award-7-things.html

    jemput baca :) hehe

    ReplyDelete
  25. bagus aisya! pantas bertindak. kat german pukul brp skrg?ehehe

    ReplyDelete
  26. haha...suka aunty Acid jugak!quotes dia memang sarcasm to the max.

    ReplyDelete
  27. Bhahaha best la auntie apetu.. err.. auntie acid ^^

    ReplyDelete
  28. akakkkk... soriiii anis baru bace nie sbb tringat..huhu.. soriiii... nanti anis buat sekali oke.. :)

    ReplyDelete
  29. idola utk fitness kita pun KJK. LOL hahahaha

    kita terus ke tandas bila minum kopi. T_T walaupun mocca!

    aisyaa, bagi signal tawwwwww, nanti ada yg menyumpah satgi. haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...