home about contact travelog resepi bahasa jerman

Aktiviti Cuti Sekolah 1 : Makanan Kitorang Arini

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kawan2. Haa, aku dengan en Husband kan sekarang tengah cuti sem, bosan bebenornya duduk dekat rumah ni. Dia tengok muka aku, aku tengok muka dia. Penat tengok muka each other, kitorang pon buatlah benda2 nak hiburkan diri sendiri.


Nak tahu arini kitorang makan apa lunch tak? Kitorang makan...





Haa kitorang makan MEE HURUF arini!! Dengan kuah bolognese. Yeay! Ini semalam punya keslah. Semalam kitorang pergi supermarket nak beli stok ayam banyak2 simpan dalam peti ais, sekali masa lalu dekat tempat spagghetti dengan adik beradik dia, kitorang ternampak mee huruf ni. Ya Allah excited laki bini, terus beli. Hahahha. Murah pulak tuh, sebungkus 250g baru 30sen sini. Boleh makan 2 orang 2 kali. Hhahha. Nak tengok tak en Husband mithali aku buat apa dengan mee huruf ni?




Alololo, comel je tulis nama masing2 guna mee huruf ni. Sweet jugak ek laki aku ni. Hahahaha. Rajinlah nak belek satu2, dahlah mee huruf ni halus macam nasi. Rasa dia sama je macam spaggheti, tapi dia halus2 macam nasi. Bila makan, rasa geli2 kat tekak. Ke ke ke ke. Rasa macam dia berjoget2 dalam mulut I olls. =D



Yuk yo or jek nak makan mee huruf ni guna chopstick. Tak dapat langsung masuk dalam mulut. Baiklah makan pakai sudu. Takpon pakai tangan pon bolehlah. Haa, makan macam makan nasi. Hahhaha. Ohh, kalau korang nak resepi kuah bolognese I olls ni, sila ke blog masakan aku ye LINK


Kalau aku mengandung nanti, nak makan banyak2lah mee huruf ni. Anak aku keluar2 terus boleh membaca. Hahahhaha. Khurafat betul! Hahahhaha. Itu sahaja aktiviti kitorang arini! Esok lusa nak pergi beli tanah untuk tanam bungalah. Bosanlah duduk rumah takde apa nak buat. Hehehehe. K bai!


P/S: 
Poskad2 Harry Potter sudah siap sedia untuk dipost! Sorry terlambat, aku tangan keras, susah nak tulis benda cantik2 atas kadnya. Hope U olls like it! Be inspired! 


Jangan lupa join next giveaway ye! Insyaallah habuan korang adalah souvenirs dari Paris dan Rome yang I olls pergi awal bulan 9 arituh.

That's it for now !
Sekian ~
Thanks for reading this !
Luv cha !

62 comments:

  1. Comelnya mee huruf tu!

    Cantik sangat typography tu kak Aisya. Sedihnya sebab saya tak menang :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah ade giveaway lgi farah...xmoh sedih22...cheer up!

      Delete
  2. Alololo. sweetnya. rajinn nau susun huruf2 tu. dulu pernah tengok maggi huruf. dalam cd je lah. haha. dari jauh dah nampak macam nasi. :3 Selmat bercuti~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aina... minggu ni dah start kelas balik, abes dah cuti2 kite....sedih jer.. :'(

      Delete
  3. Bertambah genius la korang berdua makan mee huruf hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, kitorang mana ade genius....hahahahahhah :D

      Delete
  4. Replies
    1. kan, kreatif sangat orang yang cipta mee camnie...mesti budak kecik suke kan... :D

      Delete
  5. so cute lah MEE HURUF ingatkan main main sekali tgk ahahah...BETUL! lah..rasa sayang nk mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah akak JM...kite pon mula2 sayang nak makan....sekali dah lapor, bedal ajelah...ahhahah :D

      Delete
  6. ingatkan mee ape la tadi..hihi.. unik betul... akak nak buat GA lagi?? syoknyeee...hihi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. join jangan tak join giveaway akak yer... :D adik anizz ku manishh.. :D

      Delete
  7. comeynye mee huruf tu..hehehe..teringin pulak nk rasa..ekekeke..yeayhh! tak sabar tunggu Aisyah buat GA..nak join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. comelkan? itu yang kitorng excited nak beli tuh.... macam kanak2 plak kitorang ni...hehehhehe :D

      Delete
  8. sayangnya nak makan mi tu..comel la..hehe..

    p/s: wana tag awak join ga
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/09/first-giveaway-giveaway-contest.html

    ReplyDelete
  9. pernah tengok cerita ABC... dia buat sup guna pasta huruf2 ni..... rasa teringin iolssss.... huwaaaa post sini laaa !! murah je kannnn..... lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...mee nya murah...postnya taklah murah sangat....kehkehkeh... :D

      Delete
  10. Creative nya mee huruf...
    Can't imagine...anak-anak akak mesti ralik belek huruf, agaknya kalau depa dihidangkan mee ni...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....kalau budak2 mesti diorang main...xjadi nak makan....ahahhah :D

      Delete
  11. comelnya mee huruf tu! 1st time tengok :o

    ReplyDelete
  12. comel la . first ingtkan nasi goreng tadi, tgk atas sudu ad huruf CR . ingat kan akak susun jadi cam tu, rupenye betol2 huruf . unik laa. ni kat malaysia ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dekat jerman, leyla...akak tak balik cuti msia tahun ni... :'(

      Delete
  13. nice entry. jom visit my blog ... anda di tag :)

    ReplyDelete
  14. pehhh..tetiba lapar ni kak..alahaiii..

    korang ni sweet tauu.. nt balik malaysia bawakla mee ni.. teringin nak makan. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdelah sweet, banyaklah....nadya kawen nnt mesti lagi sweet... hehhehe :D

      Delete
  15. poskad tuu cantekk.. alolo sedih btl xmenang.. wuuuuu ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe nadya, next2 giveaway ade banyak lagi poskad akak nak kasi.... :D

      Delete
  16. penat aku gelak part nak makan mee huruf banyak2 time pregnant nanti kak aisya oi. haha. khurafat.
    tak sabo dah ni menunggu GA kak aisya yang baru. harap merasa la menatap tulisan kak aisya. (^.^)

    ReplyDelete
  17. Mee huruf...
    Special.ngee..
    Asben sayang wifey die tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah akak...dia nampak je macam tuh, rupenya sayang jugak yer.... :D

      Delete
    2. Nampak macamane tu?
      Hehe..nyebok nak tau.

      Delete
  18. Aisyaaa bak mai laaa sebungkus mee huruf tu post mai mesia kekeke..

    yes cepat buat next giveaway nak join ni..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ct, bila nak join giveaway kite ni?

      Delete
    2. bhahaha dah join daah demi mu adikku ^^

      Delete
  19. comeynyer ! kalau cn masak utk irfan ni, confirm budak tu takmo makan, dimainnyer mee tu ..eh! mee ke nama dia? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, budak2 mesti suka mee camnie... tak tahu lah mee ke apa, tapi dekat plastik dia tulis mee.... tapi dia ni macam adik beradik pasta2 gtuh kot...kite xtaulah :D

      Delete
  20. alahaiii ade jugak ke mee cmni??
    tak pernah pulak ayu tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah...kite pon first time jumpe jugak ni.... :D

      Delete
  21. mee yang menarikkkk .... huruf-2... ada juga ye...dan first time juga saya tgk...

    sangat2 menarik..dimanakan boleh di jumpai..mee sebegini cute laa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, menarikk sangat mee ni.... rasa nya dia ni adik beradik pasta, spaghetti gtuh.... meybe boleh cari dekat2 dengan tempat spageti lah kot... :D

      Delete
  22. Wow menarik. belum ada lagi di malaysia
    cantiknya poskad

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih arz moha...xdelah cantik mana, amateur kita ni....tulisan senget benget.... kena berlatih lagi ni.... :D

      Delete
  23. aisya mkn huruf? haha mana nak dpt? mcm sedap jer... mesti rasa dia cam spegatikan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah akak...rasa dia sama macam spageti...kite tak pasti dekat msia ade ke tak...tapi rasanya, buleh try cari dekat kawasan adik beradik spageti, pasta gtuh.... :D

      Delete
  24. comel..akk pernah nampak kat pasaraya kat sini tapi takde tanda halal so beli lorr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo, ye ke...dekat sini susah akak...memang semua takde tanda halal, sebab negara bukan islam kan...kitorang check ingredients dia satu2, kalau elok, xde gelatin, xde extract dari binatang, dengan takde alkohol, kitorang memang yakin halal gtuh... :D

      Delete
  25. bestnya dapat yang huruf2 tu ek...

    ReplyDelete
  26. Dah posss keee? Yeayyy. Eksaitedddd niiii. Hahhahaa.

    Kenapa mesia tak jumpa pun mee hurufff niii grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory lambat post scha...sebab nak buat tulisan curly2 tuh amek masa...ti dah post last week...insyaallah lagi sebulan 2 sampailah ke msia, insyaallah... :D

      Delete
  27. menariknya mee huruf.. macam nak pi beli jugak. tapi kat mana?hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktau jugak kat mana boleh beli...maybe boleh try cari dekat kawasan spageti dengan pasta2 kot... :D

      Delete
  28. http://madey09.blogspot.com/ done follow

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ye cikgu etuza, dtg follow sini... :D

      Delete
  29. Wow bestnya mee huruf nih.. kalau budak2 yang tak berapa suka makan, mesti jadi suka kan.. memang menarik.. cantik tulisan kat poskad tuh..

    ReplyDelete
  30. First time tengok ada mee camni... Awesome ^_^

    ReplyDelete
  31. hahahaha... adoi, kalau sungguh anak boleh membaca sebab makan mee huruf tu, saya pun nak juga XP

    tapi so far, tak pernah lagi jmpa mee tu.. macam susah je nak cari...

    p/s : ayat tak boleh belah tang dia tengok muka aku, aku tengok muka dia. haha. sedih x menang GA tu. hmm

    ReplyDelete
  32. Hahahaha...ketawa akak baca entry aisya nih...bila pregnant nk mkn mee huruf nti anak boleh baca...khurafat betul...kahkahkah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...