home about contact travelog resepi bahasa jerman

[DIY] Macaroons Phone Cover !!


Hellow November! How are u?

Assalamualaikum dan salam sayang satu Malaysia semua kawan2. Aku excited sangat nak cerita, aku DIY(DIY = do it yourself) sendiri cover phone aku! And it has MACAROONS on it!!! Yeay yeah! Korang jangan jelly2 yer, sebab korang pon boleh buat jugak. Super senang giler nak buat. Hahahahha. Meh akak Aisya ajar yer.

Things you're gonna need :

Diperlukan:
Cover phone yang clear,
gambar macaroon print colour
atau ape je gambar yang korang suka,
gam & gunting.

How to do it??

  1. Potong bahagian kanan macaroons, ikut se-detail2-nya.
  2. Cuba adjust camne korang nak letak gambar macaroonsnya dekat cover phone. Nak senget boleh. Tegak boleh. Ikut sukalah kan. Hehhehehe.
  3. Potong pulak bahagian kiri macaroons.
  4. Trace lubang untuk kamera guna pensel, and potong. Pastu try letak atas phone. Bila ok je dia duduk, bubuh gam atas gambar macaroons directly, dan lekatkan dekat bahagian dalam cover phone korang. Start lekatkan dari bahagian yang lubang kamera tuh dulu, sebab tuh yang paling susah.
  5. Siap !




Babai cover yang lama. Hellow2 mashmellow cover baru! :D






Haa, dah boleh bergaya dengan talipong baru! Yeay! Hehehehe. Aku sebenarnya buat camnie, sebab tak mampu lagi nak beli phone baru. Samsung Galaxy S2 aku dah nyawa2 ikan ni. Ada sapa2 nak sponsor talipon baru tak? Hehehe.

Btw, dengan cara ni, kita boleh menghargai apa yang kita ada, tapi tak payah keluar duit banyak, and dalam hati fefeeling cam beli phone baru je! Hehehehe. Gtuhlah.

p/s: Kalau korang buat jugak camnie, jangan lupa tag @aisya816 yer, bila upload ke instagram tuh. Jangan lupa jugak hashtagkan ke #DIYbyJINDRISSKA . 

Thanks for reading this !
Sekian ~
Luv Cha !

47 comments:

  1. Best nya kalau boleh DIY phone casing. Kreatif betul kak Aisya. Saya punya phone tak boleh buat macam ni sebab takde orang jual casing clear.

    ReplyDelete
  2. kak aisya nie sebenarnye kreatif taw.. xnak ngaku..hihi.. mentang2 suke makan macaron..hikhik.. cantik la gambar tu kak.. real nampaknye..

    ReplyDelete
  3. Wah Aisya, sangat creative..

    Saya suka.. Boleh mempelbagaikan lagi koleksi casing phone kita kan... So tak perlulah beli baru setiap kali bila dah bosan.. Sungguh jimat..

    Thank Aisya for this DIY..

    Salam kenal as well... ^_^

    ReplyDelete
  4. wah..cantiknya..kreatif tau..bagus2..handphone pun dah nampak baru.heheh.. *_^

    ReplyDelete
  5. kreatifnya aisya dan satu lg rajin dan pandai berjimat :)

    ReplyDelete
  6. wah, cool gila! hahahaha... kalau saya buat macam ni, nak letak gambar retis la.. letak gambar sendiri malu lak. >.<

    ReplyDelete
  7. perghhh..lawooooo..keatif betul ni..

    ReplyDelete
  8. Lawanyaa. Rasa macam nak makan je. Hehe :)

    ReplyDelete
  9. rasa mcm nak mkn ja cover phone aisya tu. comel, sweet2 gitu :D

    ReplyDelete
  10. pehhh kreatif la akak ni.. hp kite xleh la.. alahai..

    ReplyDelete
  11. auw ~
    comelnye... tapi geram pulak bile nengoknye.. hee

    ReplyDelete
  12. Tak boleh nafikan , akak memang kreatif ! pndai akak pilih gambar , comelll sangat macaron tuuu ><

    ReplyDelete
  13. wah...kreatif la...cantik....

    ada masa join GA ni ya..
    http://kylifa.blogspot.com/2014/11/giveaway-super-duper-awesome-by-jaja.html

    ReplyDelete
  14. sangat kreatif ! nampak cantik phone tu

    ReplyDelete
  15. amboi,rare ni. tak pernah lagi tengok phone cover gambar dessert. cantik pulak tengok. sebab colorful kot. ^_^

    ReplyDelete
  16. Creativenya dik! Kombinasi warna yang menarik dan nampak sedap! Akak macam nak cuba buat macam ni tapi letak gambar vits shaklee...hihihi....tq ye for sharing DIY ni. :)

    ReplyDelete
  17. cantiknnyyaa....dan nmpak sedap.. haha

    ReplyDelete
  18. creative nya... ni kalu orang tgk je pun cover dia dahh sah-2 lapo..sedap je tgk tau.. silap2 makan hp sekali sebab lapo..haha...

    sangat cantikkk tau... thaksa 4 sharing dear... salam ukhwah dan salam kenal dari mommylina

    ReplyDelete
  19. Cantik! Lawa! Geramnya akak tengok macaroons tu! Lepas exam nanti teruskan dgn projek2 DIY Aisya ye :)

    ReplyDelete
  20. Kreatif tuh.. tau laa suka macaroon, jangan telan cover sudah.. hehehe..

    ReplyDelete
  21. yep.. inilah untungnya beli cover yang transparent hihihi.. ni demam makan laduree ke Aisya sampai handphone pun nak macaroons :D

    ReplyDelete
  22. Assalam...

    amboi! cover henfon pon gambar macaroon ...lain dari lain...best jugakkan...

    Salam ukhuwah dari BUNDA...

    ReplyDelete
  23. kreatif ditambah rajin maka hasilnye mmg menawan lah! hehe

    ReplyDelete
  24. tak jumpa facebook mu adik manish..
    meh add akak.. siti humairah shuhaimi.. ada katun tngn makan hahaha

    ReplyDelete
  25. bestnye aisya :) kreatif sangat...jelly tau...hehehe :)

    ReplyDelete
  26. kreatif jgk yer cam ni... bolehlah tukar selalu kan... hehehee

    ReplyDelete
  27. Ya Allah senangnyaa! Kenapa la kita ni tak rajin ye? Haha lagi satu masalah besar

    ReplyDelete
  28. wahhh dimana boleh ku dapatkan clear case untuk S2 :(

    ReplyDelete
  29. Hehehehe comell je...
    kreatif btl...
    tp nk.jmp casing clear payah la

    ReplyDelete
  30. betul. hp ni mmg gitu. kena gak tukar casing sekali sekala supaya tak bosan. bila dpt casing baru, mmg rasa semangat kan? hehe

    ReplyDelete
  31. Wooooooooohoh. menyesal haritu x beli casing clear untuk phone aina dah jumpa untuk a850 tappii x terniat nak beli. kalau tak boleh buatt diy ni. sobb. sob. :(

    ReplyDelete
  32. huyooooo... ohsemnyaa sis. saya pun gilaa DIY nih.. miahaha

    ReplyDelete
  33. kreatif! Rasa nak try jugak... tapi tak boleh letak pic makanan.. rasa nak makan je nanti. bahaya! hahaha...

    ReplyDelete
  34. cute lah pulak...kreative lah Aisya nih

    ReplyDelete
  35. Wahh kretip nii. Boleh try. Tapi kena beli empong baru dulu lah. haha baru comeiii

    ReplyDelete
  36. Ya Allah, kreatif nya kakak nih.. fina ta pernah terfikir pun buat DIY phone cover nih.. suka sangat DIY nih :D

    ReplyDelete
  37. smart gilos :)
    jeles r ade casing clear gitu XD

    ReplyDelete
  38. dah la memang akak suka macaroon ni...
    memang rasa nak makan hp aisya lah kan....!! eeeee...nape sedap sangat rupanya tuuuuuu... :)

    ReplyDelete
  39. lawanya akak aisya! kreatif benor hehe tapi tiap kali guna phone mesti ngidam macaroon je xD

    ReplyDelete
  40. wawww kretipp gitu. sy setakat ni DIY case hp pakai mrker jee. tu pon senget benget lukis. hahahhh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...