home about contact travelog resepi bahasa jerman

Holiday Season has finally started in Germany!!!

jindrisska.blogspot.com

Hahahhahah, happy nya tak terkira. Exam dah lepas semalam, lagi satu pay-perrr lambat lagi. So, it's holi-holiday time! Yeyeh! Apa yer nak buat untuk holiday nan sekejab ni? 


Arghh, I got so many things to settle, barang2 giveaway korang pon belum post2 lagi. Sorry tau, aku busy sangat dengan exam. Tengok jelah kat blog pon, post benda2 lama. Asyik2 repost jer. Aisya, people need something new and fresh, bebeh. Ya, ya I know. I'll try to find something more refresshing untuk korang semua yer. Sabar tau. Heheheh.


Planning aku:
Aku ni suka memasak, and aku tengok2 dekat Bingen ni ada satu kedai restaurant Asia, orang Vietnam kot. Haa, aku terpikir, apa kata, aku buat kueh2 Malaysia like kueh lapis ke, karipap ke, kueh talam ke, hantar sample dekat orang kedai tuh. Kalau dia suka, boleh letak kueh-mueh air tangan aku dekat kedai tuh. Kasilah dia komisen seposen dua. Ini idea aku tau, copy right reserved, jangan sesape curi. Kalau curi, potong tangan. Hahahhahah. 


jindrisska.blogspot.com

Wahh bestnya kalau dapat kenalkan kueh-mueh Melayu yang sedap giler dekat orang2 Jerman yang aku tengok, memang berduyun-duyun asyik pergi je restaurant Aisya Asia tuh. Wahhh, bestnya! Semoga diberi kerajinan! Hahhahaha. 



Kalau aku dah everyday, duduk je mengadap komputer, camno nak timbul kueh-muehnya hah. Aisya, move your ass now, and start doing something more worth it in life! #YOLO! Hahhahahah. Klah korang, penat dah membebel mengarut kat sini. I olls ciao dulu yer.



Lots of love, muah222,
aisya ibrahim
hihihih
thanx for reading !

22 comments:

  1. fuyooooh kak.. bestnya dah holiday, saya pun slu planning, kalau cuti na memasak, especially biskut or kek.. tp slu lupa n ta sempat buat, last2 tgk dlm pics saja. hahaha... btw, gud luck kak, mesti sedap kan kuih2 tuh, perkenalkan saja org Jerman kuih tradisional kita, biar dorg taw kehebatan kuih Msia.. hekhekhek! gudluck kak and happy holiday ^^


    *teerliur tengok kuih puteri mandi itu*

    ReplyDelete
  2. bagus juga tu, boleh tambah duit poket kalau laku.
    Yg penting berani mencuba. caiyok caiyok..

    ReplyDelete
  3. Kekadang planning nak buat macam2, kekadang ada laa yang jadi.. kekadang satu pun tak jadi.. huhuhu.. semoga Aisya diberi kekuatan dan kerajinan untuk melakukannya..

    ReplyDelete
  4. Pergghhh, hebatlah kak Aisya. Saya tak pernah pun terfikir nak berbisnes kuih bagai dengan restaurant Asia dekat sini. Tapi,saya memang tak pandai masak dan baut kuih pun. hehe.

    ReplyDelete
  5. Idea yang menarik tu Aisyah..at least dapat duit tepi :) Cik Mimie support Aisyah..Chaiyok2!

    ReplyDelete
  6. restoran aisya? aminn..hihi.. haa pandai akak buat kuih..kalau anis,, yang hado je..hahahha... chaiyok2.. fighting ! gambate ! dah lame tak bace celoteh akak nie.. aummmm...hahhaha.. :P

    ReplyDelete
  7. okay la tu, dapat jugak buat side income. kalau maju boleh bukak restoran sendiri. nanti senang la orang malaysia nak cari makanan halal kat sana. hehe. anyway, happy holiday! ^^

    ReplyDelete
  8. bernas juga cadangan itu wahai puan aisya. so, gerakkan bontot tu cepat! hehehe

    rinduuu gilaaa niiii

    ReplyDelete
  9. Cerdas sikit kak! HAHA pi buat kuih naaa. Carik duit lepastu boleh travel ngedate sesame dgn inche asben lagi~

    Nah tag : http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/11/liebster-award-13.html
    [ haa bagi akak up entry baru ni. takyah repost dah, hihi ]

    ReplyDelete
  10. x per berangan dulu pastu go for it...

    ReplyDelete
  11. baru exam dah pikiq utk holiday ye kak?kekeke
    semoga diberi kerajinan la kak.. sdap2 kan kuihmuih melayu ni :)

    ReplyDelete
  12. Akak kalo nk membaking ke nak buat donut hujung2 mggu jela

    ReplyDelete
  13. Selamat berholiday. Sini pun holiday..cuti sekolah je pun..mama still kerja.
    Bulan Dec mama ambik cuti panjang tau.

    ReplyDelete
  14. oooit pandainyeee buat kueh.
    buat yang simple aje.. Vadee ke buah melaka ke.. Yang awak xyah nak sengkang mata buat. give it a try then boleh tambah pocket money too. Bleh travel yahuuu..

    ReplyDelete
  15. syoknya p holiday... kim salam org jerman... kihkihkih

    cubalah buat kueh2 2 that jual t aisyh jadi duta kecil malaysia... promote malaysia skli..hehehe

    ReplyDelete
  16. wah aisya terer buat kuih. untung husband. hehe. sedapnya kuih bom tu.

    ReplyDelete
  17. hehehehe.. untunglah dah abes exam :P

    bestnya pndai wat kuih! saya reti wat biskut je. hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...