home about contact travelog resepi bahasa jerman

Liebster Award dari Cik Mimie

Assalamualaikum korang semua! Kalau korang semua pernah tag aku dekat LA ni, tapi aku tak jawab, sorry sangat2 tau. Aku ni cuak nak jawab2 soalan orang, sebab aku takut sangat jawapan aku lari dari topik perbualan sebenar. Haa camno tuh? Camtulah.

Tapi masa aku blogwalking tadi, aku tertarik tengok soalan2 yang cik mimie ajukan dekat LA dekat blog dia, sampaikan sekarang tiba2 aku rasa nak menjawab2 soalan ni. Teehee. Wink2x!



1. Dalam sehari, berapa entry diupdate?
Ehhmm, susah giler nak jawab. Aku kadang2 seminggu nak up satu entry pon susah. Sebab kekangan masa dan idea. Hehehhe. So jawapan aku: seminggu 1 ke 2 entry je. Kalau bernasib baik, 3 entry dalam seminggu :D


2. Biasa online di mana?
Aku normally online dekat rumah, sebab internet lagi laju dan stable, dari internet dekat fon. I olls guna internet sifut sendu! Hahahahha


3. Dah berapa lama join dunia blogging ni?
Baru lagi, belum pon sampai setahun. Start officially bulan 5/2014.


4. Kenapa memilih utk menjadi blogger?
Haa, ini nak cerita ni. Aku dulu ada blog, tapi atas sebab2 sekeliling, aku terpaksa stop aktiviti menaip di belog, dan just jadi invisible person for few years. 




Tapi tiba2 aku macam tersuka 1 blog ni. Aku dok baca2, and satu hari dapat inspirasi untuk start my own blog, start anew. Haa, nak tahu url blog favourite I olls? 


Ini dululah sebelum jumpa and kenal korang semua. Sekarang lagi banyak blog favourite aku, even dalam train, internet henfon slow macam sifut sendu pon, aku sanggup online and pergi baca blog2 korang tau. Terharu tak? Hehehe :D 


5. Kelebihan & Kekurangan Berblogging
Kelebihan: Aku jumpa ramai kawan2 baru, dari merata2 tempat. Ada dari setiap sudut Malaysia, dan juga dari setiap sudut benua Asia. Aku dulu tak pernah pon terfikir, aku akan ada kawan baru dari Sabah, Sarawak, Kedah, Indonesia, Singapore and Brunei. 



Ada jugak kenalan students yang berada di Russia, dan Canada. Aku sendiri tak sangka, akan kenal real doctor in life. Seriously. Sekeliling aku takde doktor yang aku kenali, sampai aku berkenalan dengan kak Shikin. Seronok sebenarnya baca perkongsian dari setiap sorang antara korang ni. Banyak ilmu dan persahabatan baru. :D


Kekurangan: Aku kekurangan masa untuk blogwalking. Sedihkan? Seminggu, ada sehari je aku betul2 blogwalking, normally adalah jumaat malam. Sebab terasa lega, seminggu life student yang busy dah berakhir. Tapi aku selalu sunyi bila wikend, korang tak update blog or tak online, ataupun tak tinggalkan komen dekat aku. Aku selalu berharap wikend ada orang nak borak dengan aku :D hehehehe Sedih bebenor ayat teman yer! :D Teehee



6. Ciri2 blog yang aku suka?
Aku paling suka blog yang tulisan dia sedang2 je saiz dia, font senang dibaca dan berwarna hitam. Sebab i olls ni rabun. Kalau tulis kecik2 sangat, pastu warna cair2, aku ambil masa lama nak digest benda ynag ditulis, end up, aku give up je, dan tak komen apa2.


Aku suka blog yang kemas dan simple. Hehehe. Ini personal taste aku jer. Aku tak berapa suka blog yang ada hujan, salji2. Aku pening, sebab susah nak baca content blog. Sorry korang, siapa2 yang blog ada hujan/salji2. Sonata musim winter ke. Hehehhe.




Dan aku suka blog tuh, kalau owner dia selalu tegur aku! Haah, sebab aku suka nak bersahabat denagn orang2 yang ramah tamah mesra ni. Aku seronok bila aku dapat kawan2 yang sealiran dengan aku. Hehehheh :D


7. Suka komen entry atau shoutbox?
Suka entry!


8. Pendapat tentang blog cik Mimie?
Font and tulisan sangat jelas dan mudah dibaca, dan didigest. Gaya bahasa bersahaja. Suka! thumbs up! :D


9. Perlu ke cik Mimie ubah pape?
Rasanya layout cik Mimie kemas and elok sedap mata memandang. Sofar, sogood! :D


10. Ada pape nak bagitahu cik Mimie?
Ada! Hai cik Mimie! Tengah watpe tuh? Wiken buat apa? Sehat ker?


11. Soalan ni semua senang ke susah nak jawab?
Semua soalan sangat senang nak jawablah cik Mimie, sampai kita nk join LA by cik Mimie ni haa. Clap22! Muah!


Thats it for now !
Thanx alot for being my friend in this newly found world!
I really hope, our friendship lasts!
Muah !

25 comments:

  1. rmai dh yg duk jwb tag ni.. terngin jgk nk jwb skli.. hihi,,

    ReplyDelete
  2. harap2 Aisya 'senang' denga blog sis JM jugak heeee

    ReplyDelete
  3. Yeeaayhhhh!! Aisyah jawab..meh peluk cium sikit meh :) muah2!..hehehe..Tak tag pun boleh jawab jugak, Cik Mimie tak marah pun suka lagi adalah...hehe :)

    Menarik jawapan Aisyah, ada cerita rupanya join blog ni ye..hehehe..tak kisah pun kita update bila entry kita janji ada cerita :) Cik Mimie kekadang pun tak update jugak dalam sehari tu..hehehe

    Blog Cik Mimie termasuk tak dalam ciri-ciri yang disenaraikan tu? hikhik..

    Terima kasih untuk pendapat Aisyah tu, Cik Mimie hargai sangat2 :)

    Hai Aisyah, Cik Mimie tengah curi tulang dekat office ni layan blog...hahaha..weekend nak pergi tolong Akak pindah rumah..bz sikit esok T_T sihat2 je kat sini :)

    soalan Cik Mimie memang senang..hikhik..xnak bagi blogger lain pening kepala nak jawab..bagi soalan simple2 je :) muah2 jugak :)

    ReplyDelete
  4. gambar berbasikal tu memang cantik & menarik

    follower #331

    ReplyDelete
  5. Comel gambar last tu..uwwaaa..aisya x tulis pun frenn dr Sabah..akak sentap ni..huhu..

    Tapi mmg betul la kan kits dapat kawan baru dari serata tempat di dunia ni :)

    ReplyDelete
  6. againnn.. gambar last tu anis sukeeee... kak aisya xsuke blog salji2 turun eh.. hari nie dah dua org ckp..hihi.. so anis akan buang la.. biar kak aisya rajin dtg blog anis..hikhik.. ^__^

    ReplyDelete
  7. Sue pun x sangka dpt berkawan dgn pljr oversea..kalo nk krim beli fridge magnet boleh? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahlah, akak nak kirim jugak.
      Boleh ke? Camne nak transfer duit tak boleh pulak kan?

      Delete
    2. boleh je kirim...insyaallah nnt free2 kite gi cari dekat kedai yer... :D jangan lah akak2 risau pasal nak transfer duit, anggap aje kite kasi hadiah :D

      Delete
  8. cikfafa pun kurang gemar blog yang ada salji atau bunga atau daun berguguran. sebab lambat loading. selalu tersekat2. hehe

    ReplyDelete
  9. rasa2 mcm first time kak aisya jawap LA ni. kekeke
    blog kite antara blog favourite akak kn?heheh :P op crse terharu ;)
    font kt entry blog kite snang bc x kak? :)

    ReplyDelete
  10. Thanks, Aisya sebab mention nama akak kat atas tu. Akk terharu sangat. Ni memang cakap betul dari hati tau:)
    Akak mintak maaf jarang jugak datang singgah sini. Bukan x ingat Aisya. Akk sentiasa ingat. Tapi, apakan daya...banyak hutang-BW-in-line nak kena langsaikan.
    Usually akak memang BW pukal.
    Satu per satu memang x sempat.
    * Akak ada simpan reminder for BW tau.

    ReplyDelete
  11. Memg best kan berblogging sbb dpt rmi kwn

    ReplyDelete
  12. Suka tengok gambar kak Aisya tu. Samalah kak. Saya tak suka sangat kalau blog tu ada bintang gugur ke, snowflakes ke, apa ke.
    Font blog saya okay tak, kak Aisya? Rasa macam kecil sikit tapi kalau saya naikkan satu size, saya rasa dia jadi macam besar sangat pula.

    ReplyDelete
  13. Yeayy. Happy sangat dapat kenal Aisya thru blogging and share the same interest with Aisya. Hehe. Lapp yuuu!

    ReplyDelete
  14. uit bagus Aisya ni.. siap berperenggan dia jawab hheehe ni kalau essay ni cikgu memang sayang. akak pun tutup blog lama yang banyak kenangan jahiliah. eh tak tutup lagi dok ade je sayang plak nk delete. ikutkan dari 2008 dok blogging.

    ReplyDelete
  15. Selamat berkenalan..iza pun ske berblog ni..dapat banyak info..jemput ke blog

    ReplyDelete
  16. Betul tu. .blog lagi simple lagi best nak baca . memang ramai blogger wiken je sunyi.time tu nak beraktiviti..boleh jadi modal buat entry

    ReplyDelete
  17. tulis blog ni dapat jumpa macam-macam orang termasuk la akak yang berada nun jauh di german.hehe

    ReplyDelete
  18. Memang seronok bila blogging berpeluang kenal dgn ramai kawan baru :)

    ReplyDelete
  19. so pasni kena dtg hari minggu la. hehe. sedih la ayat aisya. kesunyian gitu. hehe.
    blog kite okay x? cer komen sikit. sian gak kalau tulisan kecik orang nk baca pun memang jenuh. hehe

    ReplyDelete
  20. saya pun suka berblogging ni tapi skang dah jarang nak BW. ni pun baru berkesemptan nak BW 'umah' akak. sorry :\

    saya pun rajin gak baca a beautiful mess tu dulu. hahahahaha..... simple je layout dia. sebab tu saya cari layout simple2 gak ^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...