home about contact travelog resepi bahasa jerman

[Repost] Ini Universiti Kami!

[Blog Repost: Entry Bulan April]

Disebabkan kita sem ni berada di sem 6, dah jarang jugaklah kita pergi ke Uni. Semalam dengan kelmarin ada exam dengan lab, so kerap la sikit pergi mengulang ke Uni kita, yang duduk 800m dari rumah kitorang. 


Meh nak tunjuk tempat kami belajar! Ini Universiti kami! Universiti of Applied Science Bingen, Germany. Kami belajar elektrical engineering. Ini fakulti kami. Uni kami ini kecik je, so fakulti kami cuma satu building je. Hehehe. The whole uni cuma ada 4 bangunan utama je, kalau tak silap. Malas nak kira. Hhehehe.


Bahagia cik kak berbasikal depan fakulti ye!




Sebelah kiri yang ada mcm serombong kapal itu bangunan lab kami!



Nampak tak gambar atas ini kita tangkap dari dalam building? Kita dekat tingkat 3 bangunan fakulti kita masa kita tangkap gambar ini. Inilah nak stori, kita rasa kaki kita mengecillah sebab setiap hari naik tangga tingkat 3, kelas semua kat tingkat 3. Hahaha. Mungkin ini tips untuk kecilkan kaki ye! Hahahah


Ini bangunan kelas dan cafeteria kami


Inilah rupa cafeteria kami. Eh ada model lah!


Dewan kuliah! Takdelah dewan sangat, tak besar mana pon. hehehe


Universiti yang mengajar sains, sudah tentu2lah kena ajar studentnya me-recycle jugak kan! So ada macam-macam tong sampah. Nak tahu cara pengurusan sampah di Jerman, baca sini KLIK.






















Dan macam semua universiti di dunia, uni kami pon ada student club. Panggilnya ASTA. Tak pastilah kita ASTA ituh stands for what. Better ask encik Google ye!




Itu sahaja for this time! Nanti lain kali, kita ceritakan pula pengalaman kita sepanjang 3 tahun di Uni ini ye! Segala susah senang, telinga berdarah dan sebagainya. Kita still tengah mengumpul2 memori sepanjang kita kat tempat ini. Belum tahu bila kita akan cerita pengalaman kita tuh. Tapi tunggu jelah. Stay tuned!

And thanks for reading!

Sekian~

23 comments:

  1. longgang je uni kau tu! ado student ko takdo?..

    ReplyDelete
  2. ini longang sebab tengah waktuh kelas.. aeca skip kelas la, ape laginye...hehehe :)

    ReplyDelete
  3. bestnya mengumpul ilmu di negara orang... all the best my dear aisya :)

    ReplyDelete
  4. best nya Kak Aisya.. semoga success kak ^_^ .

    ReplyDelete
  5. hehe..memang akan stay tuned ;) menarik baca pengalaman orang kat luar negara ni

    ReplyDelete
  6. Haha. tak sabar okayy tunggu aisyaa update. hehe

    ReplyDelete
  7. =) kite satu field laa.... berapa tahun lagi blaja kat sana?

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. First time singgah dan first time jugak tengok uni ni. Nampak sangat moden. Kalau awak tengok gambar uni saya haha - macam tempat orang perang.

    ReplyDelete
  9. All the best yer...kumpul kenangan dan pengalaman...nanti2 belum tentu dapat jumpa lagi kawan2 susah senang kita tu nanti...

    ReplyDelete
  10. wah canteknya uni akak..
    amboii siap berbasikal lagi. kekeke

    ReplyDelete
  11. beruntung dapat peluang belajar di negara org... hehehe gud luck!

    ReplyDelete
  12. University kak Aisya nampak simple sangat! Dan bersih :)

    ReplyDelete
  13. bersihnyee uni akak.. teruskan cerita..waiting... :)

    ReplyDelete
  14. 4 bangunan je ke?
    Tapi nampak cam besar jugak.kan?
    Mana pi orang lain?
    Cam lengang je.
    Tak.sampai lagi ea?
    Berapa sem lagi yang tinggal sebelum balik Malaysia?

    ReplyDelete
  15. Cantiknya uni katsini! <333 Nampak lengang dan tenang! Haha!

    ReplyDelete
  16. hahahaha...kalau berjalan dalam U ni tak penat...kalau UiTM Shah Alam tu siap kena naik bas katekooo~

    ReplyDelete
  17. bestnyaa lahai dapat belajar kat negara orang..

    ReplyDelete
  18. Wah, Uni Aisyah cantik sangat..tmpat blajar Cik Mimie dulu pun tk macam ni..hehehe..

    ReplyDelete
  19. kenapa macam takde orang lalu lalang? hehe. cantik dan bersih uni awak aisya :)
    mesti tenang je kan kat sana.

    ReplyDelete
  20. bila tgk kawan-kawan belajar di obersea teringin sgt tapi x ada 'peluang' dan 'ruang'. Tiada 'jln' utk belajar di obersea nih

    ReplyDelete
  21. uit da tiga tahun dah eh.. akak nak kena tingkatkan usaha ni penuhkan tabung hehee.. syook ade pluang blaja sana. akak tak kesampaian impian tu hehehe.. xde rezeki.

    ReplyDelete
  22. bestya dapat study oversea! dulu apply, x dapat. xde rezeki. hehehe.... bagus ada recycle pnya tempat ni... saya pun student elektrik ^^,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...