home about contact travelog resepi bahasa jerman

[Germany] Rüdesheimer Weihnachtsmarkt @ Christmas Market Teaser

Assalamualaikum dan salam sayang 1 Malaysia! Semua orang sehat? Ya Allah, aku rindu sangat nak menulis panjang2 dekat sini, nampak macam dah berhabuk blog kita ni yer. Entry2 sebelum ni pon pre-scheduled entries, takde pon yang tulis on the spot. Hahhaha.


Tapi apakan daya, khamis ni ada satu lagi payy-per, jadi kenalah jauhkan diri dari blog sekejab. "Blog mama, jangan sedih tau! Nanti mama habis exam, berlambak mama tulis sini yer." Teehee.



Ohh yer, sebenarnya arini nak buat teaser je untuk korang semua. Haa, baru2 ni kitorang ada pergi Christmas Market dekat Rüdesheim, Germany. Dekat jer dengan rumah kitorang. Kalau korang nak tahu, Christmas Market Rüdesheim ni antara must-see kalau datang Germany time winter tau. 


Since ni just teaser jer, aku nak belanja 2 gambar dulu. Nanti dah habis exam, aku cerita panjang2 lebar yer pasal Weihnachtsmarkt ni yer. Tunggu tau! Ciao cin cao~~~

Thankx for reading this !
Till next time yer !
Muahh !

45 comments:

  1. Mesti best kan Christmas Market ni kak Aisya. Saya selalu tengok dalam movie je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh lah datang sini, farah....nnt akk bawak gi makan dekat christmas markt sini....banyak makanan boleh mkn dekat sini :D

      Delete
  2. German..mu tunggu aku datang.ahaha, entah bilalah nak sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. datanglah sini kak sal...meh kite bawak jalan2...pas exam esok, kite free dah... :D

      Delete
    2. amboi mokcik.. ingat duit turun dari langit.. hahaha

      Delete
  3. rinduuu akak aisyaa!! chaiyok2 for ur exam oke.. :) tazzaabbaarrr nak bace entry2 akak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu anizz jugak!! :D tq anizz, doakan banyak2 tau :D

      Delete
  4. Ni yang tak sabar ni nak baca...boleh teaser2 plak ye...hehehe..

    Gudluck in ur exam Aisyah..do the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik mimie...tunggu tau kite cerita nnt :D

      Delete
  5. Tak sabar nak baca entry ps nih..cpt update aisyah...by the way all the best in ur exam ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu tau! tq, doakan kite lulus dengan jayanya yer :D

      Delete
  6. kalau waktu malam mesti lagi cantik kan dgn lampu2 tu :D kt sana tkde turun salji lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, kalau malam lagi cantik...kite arituh pergi awl, sebab tuh belum gelap...gambar masa dah gelap pon ade, tunggu tau, nnt kite releasekan :D

      Delete
  7. christmas market kat dresden pun a-must-see jugak kan :D insyAllah nak pergi nanti, before christmas eve. dekat jugak ngan czech ni .

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke, baru kite tahu yang dresden tuh... tapi hati2 tau, org germany dekat dresden possible agak anti muslims... :D

      Delete
  8. kalau kat KL ni tgk santa jela..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. p/s : best of luck utk payyyyperrrr

      Delete
    2. tengkiu kak sally... muah!! tgkiu kasi kite poskad dari korea....excited sangat tadi, tak expect ade benda sampai.... rasa nk jerit kuat2, peluk kak sally ketat222.... :D muaahh banyak2 kali... :D

      Delete
    3. amboi...tahap melampau reaction yg diberikan..kekekeke...iya laaa...kan kak sally dah ckp nak hntr something kan...lupe lettew~

      Delete
  9. Aaaaa boleh pulak update part tu jeh hahaha. Kena tunggu ni kena tunggu baru nak cuci mata tempat katsana T_T Goodluck paper Aisya! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu tau...jgn lupa doakan kita nk exam tau... insyaallah akan diupdate lepas kita pergi Christmas Market ni lagi sekali, insyaallah :D

      Delete
  10. hambooiiii. bestnyaa akakk. T_T good luckk tauu untuk exam. hahahaha. aina datang hantar mesej rindu ni. hehehehe. :D take caree~ muahh. hik hikk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina!!! Akak rindu aina jugak...jgn senyap lame2 yer, adinda ku sayang :D

      Delete
  11. alaa..lama lagi tu nak tunggu tahun depan heeeeeee....Aisyah...teringin nk ke sana TAPI...duit ..duiit...di ana kau duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah, semoga Allah murahkan rejeqi kak JM...dtglah sini, nnt kita bawak jalan2... :D

      Delete
    2. yeay..itu yg akak nk dgr tu hihih

      Delete
  12. owh tidak owh tidak....jelesnya haha...

    Minum apa tu.

    sebenarnya nak bagitau keychain dari Paris dah selamat sampai terima kasih.
    Selamat menghadapi exam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooohh lega dengar keychain sampai dengan selamat...alhamdulillah...btw, janganlah jeles, kitorang minum air hot chocolate masa ni, nak panaskan badan, sejuk sangat2 malam2 dekat tepi sungai plak tuh ...hahhaha :D

      Delete
  13. Akan ku tunggu,...
    Aisya, market tu memang on sepanjang winter ke? tiap-tiap hari?

    ReplyDelete
  14. aisya, husband awak trim rambut baru ea? haha. itu lak yg ditanya.

    payy per bila habis?
    tengok kumpulan zero tak kat MLM? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah pantun jalor :
      Pergi kekedai membeli roti, kedai tutup. Hahaha. Kelakar r dorang.

      Patotnya atu zero yg dpt men of the match kan.

      Pastu taufik cam biasa hensem. Haha. Itu point utama tgk MLM :)

      Aisya tgk kt mana selalu? Hehe

      Delete
    2. Si budak & abam Tofik dia,... :)

      Delete
  15. good luck exam..cepat-cepat hapdet. tak sabaq nak baca. hehe..

    ReplyDelete
  16. auwwww jelesnye tgk kak aisya minum sharing dlm cwn comel tp mahal tu hehe

    ReplyDelete
  17. awlololo. sweet betul gambar lasstt tuu. hehe

    ReplyDelete
  18. yeah, dah baca pun cerita pasal ni! nak taip takut silap lak nama marketnya. hahahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...