home about contact travelog resepi bahasa jerman

Nak Request Hadiah Birthday Boleh?

Hahahaha, gtuh tajuk aku kan. Assalamualaikum dan salam sayang 1 Malaysia kepada semua yang membaca. Haa, aku nak kabor ni, birthday akak Aisya, iaitu pemilik dan penulis rasmi blog JINDRISSKA.blogspot.com ni bakal tiba tak lama lagi. Birthday aku jatuh pada 8 Januari 1991. Haa jangan jeles tau, birthday I olls sama dengan Elvis Presley! Korang cariklah jugak birthday korang sama dengan siapa, nnt kita story2 yer :D


Dan bersempena dengan birthday I olls ni, aku(hakak Aisya) dengan tak berapa malunya nak request hadiah birthday dari kekanda-kekanda dan adinda-adinda semua. Hahahhaha.


Jangan risau, aku takdelah nak mintak hadiah besar pon. Sebab aku nak request siapa yang sudi nak kasi hadiah, kasilah aku poskad. Kalau sesiapa baik, boleh hantar keropok lekor. Teringin sangat2. Heheheheh :D

Nangislah kalau korang taknak kasi hadiah. Teehee. :D

"Ehh, Aisya poskad belilah sendiri. Gedik giler mintak orang kasi hadiah2 bagai ni." 


Hahhahaha. Aku sebenarnya baru2 ni dapat something dari Kak Sally, dan aku terharu sangat2. Sebab kak Sally kasi poskad dari Korea, Nami Island, pastuh banyak lagi. Kak Sally letak semuanya dalam satu sampul surat. Dulu2, few months ago, aku ada jugak hantar poskad dekat top commentators blog aku. Nanti nak hantar lagilah, insyaallah :D

Address aku pendek je kan? Clear kak Sally tulis! :D
Tapi aku baru tahu feeling dia, best sangat2 bila ada orang hantar poskad dekat kita. Aku hepi bukan kepalang tau dapat poskad dari Kak Sally kita. Dann kalau korang nak hantar poskad dekat aku kan, sila tengok alamat dekat atas tadi tuh. Dann, jangan lupa bubuh ucapan deep-deep sikit. Aku suka sangat dapat poskad dan baca ucapan dekat dalam dia.

And terima kasih semua yang selalu hantar barang tanda ingatan. Insyaallah nnt aku hantar apa2 dekat korang jugak yer, bila ada kelapangan dan cukup ongkos2nya. Hahhahah. Kalau aku tak berapa berduit, idok ler dapat nak kasi hadiah dekat korang yer :D 


Baru faham feeling dia, kita bila dapat poskad ni, rasa macam orang yang kasi tuh sentiasa ingat pada kita. Aku rasa, poskadlah hadiah paling ikhlas yang orang pernah hantar dekat aku. Sebagai tanda ingatan, dan tanda persahabatan. Ambooi, ayat aku kan. Aku fefeeling tau masa tulis ni. Hihihi.


Klah, aku fefeeling plak dah.
Jangan lupa tau, anta tau poskad!
Cepat ker lambat, tak kesah !
Lebiu olls! Muah !
Thankx for reading this !

(Post yang ke 100 dah! Yeay! :D)

66 comments:

  1. Ehhh..birthday kita dekat2 la. Sue 6/1. Lebih tua dari aisya for sure :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohhh bedeh same dengan ank buah kite lah... :D sep222! :D

      Delete
  2. akak! hee mahal tak anto ke sane? hehee kalau tak mahal, in shaa Allah boleh lah bagi. heehe maklum lah penganggur. bajet kena jage. ming minh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur As, kalau anta mcm kak Sally ni, just rm2.40 je.... :D

      Delete
  3. jangan sedih sedih kak. nanti dalah tu oranng os kopok.. hahahha :P

    ReplyDelete
  4. tak lama lagi bday aisya dah ye, lebih kurang bday kak ana tu, warga capricorn kita,oklah klik2 sini hadiah in advance utk nuffnang hehe :)

    ReplyDelete
  5. Bestnya. Kalau akak kasik, poskad Malaysia je lah. Tak pi mana pun.
    Ri tu pi Vietnam x ingat pulak nak beli poskad:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. BTW, birthday akak 14jan.
      Nak hadiah jugak. Hehe..main2 je.

      Delete
    2. Ohhh kalian ni anak-anak Januari rupanya :)

      Delete
    3. kak Shikin, geng2 januari kite yer... :D Kak farrah, jgn jeles, kitorang nk buat kelab januari lah...eheheheh :D

      Delete
  6. Lepas ke kalau hantar keropok lekor ke tempat kak Aisya? Saya pun suka sangat kalau terima poskad. Rasa macam lagi best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa lepas kot farah.... Arituh femli akk post ikan masin banyak giler, lepas :D

      Delete
  7. oooohhhhhh ini yang suruh bace tu ehhhhh... hihi.. akak kalau anta poskad ke over the sea mahal x? kalau hantar kad dengan poskad lain2 harga ke?? anis tak berapa tau pasal benda2 cmnie... takpe2 kalau ade rezeki akak dapat something dari anis oke.. happy birthday in advance... mmuahh dulu la oke..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau post barang maybe mahal anizz...kalau poskad dlm rm2 gtuh je kalau xsilap akk :D muah balik!!

      Delete
    2. oriteee... inshaAllah anis bagi ye.. nak kluar pon xde sape nak bawa nie..huhu... jangan sedih2 oke.. kalau tak dapat bagi, nanti akak balik mesia kita dating oke.. :)

      Delete
  8. hehehe.. in shaa Allah kalau jumpa poskad yang menarik, boleh laa hantar kat Aisya..

    ReplyDelete
  9. Happy birthday utk birthday akak yg akan datang! :D saya teringin jugak nk bagi poscard utk blogger2 yg duduk luar negara mcm kak aisya dgn kak farah, tpi hajat x kesampaian. InsyaAllah satu hari nnti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk tunggu tau... :D semoga hajat mazni nak post tuh tercapai :D insyaallah :D

      Delete
  10. Poskad Malaysia nak...??? accept tak..? hehe..

    Btw.. ini untuk kamu.. http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/12/all-da-way-terima-kasih-daun-keladi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak22...xkesah poskad ape pon, janji poskad... :D lgpon poskad murah sikti nk post ke sini kan :D

      Delete
  11. Wah, besday Aisyah on the way la..poskad eh? nanti kalau jumpa Cik Mimie bagi ye :) Sebab kat segamat ni xde orang jual poskad la..heee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau xde poskad, kad pon boleh...kite menerima dengan tangan terbuka :D tq cik mmie :D

      Delete
    2. HEHEHE...baik, nantikan ye :)

      Delete
  12. tak tau bila pulak nak pi bercuti. kat pekan ni tak dak jual postcard. keropok lekor pun tak dak. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpelah cik fafa... :D kalau rajin, kasilah kad bedeh pon boleh...hehehe...xbagi pon xpe, kesian plak nk gi cari kat kedai yer... :D

      Delete
  13. Replies
    1. tq hanis... :D nnt kasi lah akk alamat, insyaallah boleh anta pape dekat hanis jugak :D

      Delete
  14. wahhh mintak poskad ea? hehe ana dok malaysia je mcm xyah bagi je rasanye sbb mcm x special je rasa kalo bagi hehe. ehh ehhh aisya lahir 1991 ea? alamak, sebaya adik ana rupanya kikiki. no more 'kak aisya' lah nampaknya. u r my adik la ekceli kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ana, allaa poskad malaysia pon ok jer... :D special tau, bile jauh dari negara sendiri, semakin sayang...ehehehhe :D

      Delete
    2. poskad Malaysia ek? alamak segan la nak bagi sbbnye Aisya pon blh beli sendiri kat malaysia. mcm x bes je nak bagi hehe =D

      Delete
  15. bestnye besday bln 1.. bru maok thn baru dh nk sambut besday... ihiks..

    ReplyDelete
  16. Insha allah ada rezeki tu nanti sampailah present yg tak dijangka...hepy bezday in advance ek hihi...

    ReplyDelete
  17. hepy besday... syoknya ada org bgi

    ReplyDelete
  18. kite pon bulan 1 jugak. boleh la tukar2 hadiah .

    ReplyDelete
  19. Wow..bestnyer! Dpt poskad..tahniah2

    ReplyDelete
  20. happy birthday dear !! best kalau dpt hadiah dr jauh. besday sama dgn hri kmerdekaan US xbleh buat apa. hehee
    xboleh panggil akak sbb muda setahun. hihi

    ReplyDelete
  21. Alaaa....shiannya muka kemek minta hadiah. Nasib baik ada alamat kat gambo tu. Akak minta dari dulu, dah berjanggut tunggu Aisya tak bagi-bagi :)

    ReplyDelete
  22. ooohh.. share birthday dengan elvis ye... cepat2 luna check.. birthday iolss same dengan keanu reeve ok... hihihihi.. =p

    ReplyDelete
  23. e-poskad nak tak? haha. nanti aku buh la gambo amir RL ke. hehe. dibulan febuari tukar jadi dibulan januari. hehe. gurau je aisya :)
    sebaya jugak la ko dgn aku sbb aku lahir bulan 3. nampak tak aku tengah perasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya, tengs :)

      http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/12/terima-kasih-hadiah-15-aisya-ibrahim.html

      Delete
    2. welkem kak budak....alhamdulillah sampai dengan selamat yer :D

      Delete
  24. Nak hantarr. Tapi tak tahu nk hantar mcmana? haha

    takpe. nnti pm alamat kat scha ek. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. scha, alamat ada dlm gambar atas tuh scha :D

      Delete
  25. kitenyer birthday plak 4 February ... jangan lupa antar poskad yerkk

    ReplyDelete
  26. wahh akak.. macam best je tinggal kat german tu..
    teringinn nak hantar brg luar negara.. tp tak tahuu.. sob2 :'(

    ReplyDelete
  27. Seronok lah duduk sana. Boleh tahu, mmg menetap sana terus ke? :D

    ReplyDelete
  28. tadi jalan2 Prague, then, nampaklah satu jalan ni, rasa macam familiarrrr sgt. rupanya nama jalan tu Jindřišská. nama blog ada kaitan dgn jalan ni or Jindřišská tower ke? hehe

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, ade kaitan dengan jindrisska tower...insyaallah nnt bile2 akk story kenapa yer :D

      Delete
    2. baru nak tanye pasal jindrisska nie..huhu.. story pliss... hihi.. *menyampuk jap* ^^,

      Delete
    3. owh ada maksudnya tersendiri nama blog ni.. ni yg tak sabar nak tahu ni :)

      Delete
  29. wuuu bestnya dapat sughaaattt. hehehehe jauh ah kak kalau nak hantar pi tempat akak sobs sobs :'(
    http://daygchubby.blogspot.com/2014/12/tak-boleh-makan-daging.html

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah la sampai selamat...risau jugak kak sally kasi dia naik flight sensorang..kekekeke...thanks for the friendship...maapkan jela tulissan doktor tu...sbb menulis kat pos opis :P

    ReplyDelete
  31. Salam kenal aisya. Rindu Germany. Boleh follow blog aisya untuk menggamit kenangan. I was in Rosenheim, Bayern back then. 2006-2010

    Jom join GiveAway by ibu Zarith. Hadiah berupa 1 gram Emas dan berakhir pada 31 December 2014 =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Ibu Zarith...akk study sini ke dulu? wahhh... :D

      Delete
  32. 8hb !! wahhhh..AB 12hb tu..hahahha...selisih beberapa hari je la yeeee...AB nak hadiah gakkkkkk =))))))

    ReplyDelete
  33. klu pos kepok lekor kompirm berkulat masa sampai nnt.. hehe

    ReplyDelete
  34. happy besday.. semoga diberikan rahmat oleh-NYA

    ReplyDelete
  35. weols yang dekat malaysia pun bahagiaaaa and happy tau dapat poskad dari bingen.. hehe sila sila hantarlah lagi. okay da simpan gambar address and tnggulah kalo akak yang sedia baik ni bermurah hati hehehe..

    ReplyDelete
  36. wah, seronoklah dapat poskad dari kak Sally. hehehe... nak poskad eh? kalau saya ada duit, saya try cari something different, boleh? ^^,

    ReplyDelete
  37. rm2.40 je ehh?

    wahh comel je smpul surat kak sally ni.. siap ade bunga tuu ;)

    postcard ye? mne nak crek tuu? wuuuuu

    ReplyDelete
  38. Nak POSTCARD eh..nanti sis JM carik :-)

    ReplyDelete
  39. memang rasa sesuatu kalau dapat poskad/surat dari kengkawan :) rasa diingati dan dihargai. hihihi...
    alamat dah tertera tu kat atas.. so, kitorang faham.. hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...