home about contact travelog resepi bahasa jerman

[Segmen] Jom Jadi Sahabat Sejati!

Hehehhe, Sorry sangat2 dekat Hana. Satu sebab terlambat join segmen Hana, dan satu lagi sebab akak ubah sikit nama segmen tuh. Jangan marah yer, Hana.


Haa, assalamualaikum dan salam sayang 1 Malaysia kepada semua yang membaca, especially Hana. Sebenarnya akk tertarik nak join segmen ni, sebab akk suka orang mcm Hana ni, memang nak cari kawan baik, ataupun sahabat karib dalam dunia blogging ni. So kita same! Sep22! 

Banner ni cantik sangat2. Cubalah klik! :D

Akk pon personally suka sangat bila dapat ramai kawan baru dalam dunia blogging ni. Kalau nak namakan satu-satu memang panjanglah list akak, tapi yang akak boleh cakap, Hana, you are most welcome to become my new best friend in this blogging world! Muah! Teehee


10 Fakta tentang diri sendiri
Akk ni berumur 23 tahun this year, tapi feeling dalam hati macam 18 je baru.
Akk dah berkahwin masa berumur 22 tahun, suami masih 1. Hehehe
Akk suka bercakap dengan orang.
Akk sangat suka DIY(Do It Yourself), tapi akk takde banyak kelapangan masa.
Akk mudah maafkan orang.
Akk sangat suka berkawan, dan ada ramai sangat kawan.
Akk suka warna hijau dan pink.
Lagu kegemaran akk adalah Shake It Off, Taylor Swift.
Akk sangat suka jugak quotes, especially yang memberi semangat.
Akk admire orang yang baik hati di sekeliling akak. :D
Plus! Akk suka minum kopi! Teehee


3 Tabiat Buruk
Akk suka menangguh kerja. Hehehe
Akk terlampau suka berangan, tapi sikit jer yang tercapai.
Akk degil, dan tak suka orang suruh2 akk banyak2 kali. Akk marah nnt.
hehehehehe.


Btw, akk tak kesah pon kalau tak tersenarai dalam senarai peserta segmen Hana ni. Sebab akak memang dah lambat sangat nak join. But just so you know, akk suka berkawan, insyaallah ada masa free, akk terjah2 blog hana dan komen yer.


Salam persahabatan! :D
Kak Aisya,
Malaysian blogger, currently studying and living in Germany. 
:D

33 comments:

  1. Aisya, kita leh jadi sahabat baik dengan 3 tabiat buruk yang sama hahaha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh join tak kak farah?? anis pon same tabiat tu...hikhikhik.. mmuahh kak farah lak.. :D

      Delete
    2. hahahhaha...genglah kita bertiga yer... :D

      Delete
    3. Hahah boleh geng..boleh geng. Muahhhh Anis balik :)

      Delete
  2. Assalamualaikum! Tenkiuu kak sebb sudi join even last minute! ^^ *muahh!! ciked hehehe( DIY )hehehe ni mesti sebb baca buka Ain maisarah kan? ^^ Kalau mau tau Hana ni pon degil tahap gaban! susah betul nk lembut kepala hangguk ni >< hohhoho
    done! follow belog awesome ni! Jom pegi web ni - http://cicihana.blogspot.com/2014/12/special-entri-kepada-peserta-segmen-hana.html *even dah baca sekali tapi bacalah 2 kali pulak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... siapa ain maisarah ni? Akk tak kenal...hehehe... akk lame dah stop membca novel... tengkiu follow akk yer... hana dah dalam bloglist akk tau! :D muah!

      Delete
  3. Selamat bersegmen yer... Zumal pun tak suka disuruh bebanyak kali... Geram rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kite zumal...mmg normal kot, bila dengar org ckp banyak kali, rasa berdesing jer telinga kite...ahhahahah :D

      Delete
  4. "Suami masih 1", (kak Aisya, 2014). Yang ni, tak tahu kenapa tapi memang tergelak saya baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha...akk masa tulis pon gelak2... maybe sebab suami akk ni kelakor, tu yang akk berjangkit tuh...heheheheh :D

      Delete
  5. jom kite bersahabat! *sambil hulur tangan.. tehee

    kite lg akak dr awk.. kite dh 29 tp fefeeling baru 19tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai akk... salam perkenalan yer... :D jom bersahabat! :D

      Delete
  6. huhu.. patut boleh masuk sebab 3 tabiat buruk kita same.. ahhaha... salam perkenalan..huhu... mmuahh ciked.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. patotlah sekepala kite yer... :D salam perkenalan anizz (** mcm baru ni kenal kan...dah lame dah kenal padehal...ehehehehhe) :D muah blik! :D

      Delete
  7. "suami masih 1" win :)
    moga bahagia hingga ke syurga Aisya ^^
    kite yg baca ni rasa macam 17 thn pulak. hehe. beza setahun je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo muda setahun lah ni yer...ehem ehem...padehal tau je umur kak budak berapa...sje go along dengan joke... :D haah suami kite 1 jer, dia belum berbadan dua lgi...ehheheheh :D

      Delete
  8. shake jangan tak shake. hehe. suka gak lagu tu.
    cikfafa pun degil gak dan kuat berangan. hehe

    ReplyDelete
  9. abang pon..isteri masih 1!!! hehehehe ;)))

    ReplyDelete
  10. Tabiat buruk yang last tu kita sama...hahaha..please jgn suruh banyak kali kalau awak taknak saya jadi singa lapar...hahaa.. takut tak?

    ReplyDelete
  11. yeahhh sep sikit :) kadang-kadang punya menangguh kerja sampai last sekali tak buat-buat pon ken .

    ReplyDelete
  12. muda lagi ya...hehheeh
    best dpt bersahabat di alam maya...

    ReplyDelete
  13. Muda lagi, segmen macam ni dapat juga mengenali tuan tanah blog kan?

    ReplyDelete
  14. ouh...kita sebaya laa...kak sally pun baru je 23 tahun lepas...hahahahaha

    ReplyDelete
  15. hehehe part "suami masih 1" tu kelakor la hehe
    slmt menambah sahabat jugak :)

    ReplyDelete
  16. You know what aisya,

    scha rasa personaliti kita hampir sama. yg tabiat buruk tu pun hampir sama. aaha

    i'm glad i met you here aisya. Syukur Alhamdullilah :)

    ReplyDelete
  17. suami masih 1? amboi, macam nak tambah lagi je :P saya pun suka quotes! kadang2 rasa down, layan quotes. hehehe

    yep, tabiat saya yang xley ubah,,, kuat berangan -.- adoi, sebelum tidur kena berangan. hahahahahah. selamat bersegmen kak!

    ReplyDelete
  18. hahaha akak rasa semua orang ade prangai yang tabiat buruk aisya tu. sama je kitaa ni hehehe..

    sep sket..!! i love kuppi too..

    ReplyDelete
  19. baru berusi 23 tahun? ya Ampun...still musa dgt!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...