home about contact travelog resepi bahasa jerman

Berita Gumbira Ditahun Baru 2015!!

Yeyeh!! Assalamualaikum dan salam tahun baru 2015 kepada korang semua. 



Apa khabar? Demam ker sehat ditahun baru ni? Kalau tak sehat, bawak2 ler makan ubat apa patut yer. Hahahahha. Aku baru balik dari tengok bunga api, ni nak cerita. Punyalah dalam setahun bumi Jerman ni senyap jer malam2 lepas 10 malam tak boleh buat bising, cuma bila malam tahun baru jer orang boleh party2 bising2, main bunga api, mercun semua. Lentum-lentam tadi dekat luar. 



Kitorang tak beli pun mercun, sayang pula rasa macam bakar duit, student extend macam aku ni kena pandai2 jimatkan duit, heheheheh  kitorang keluar tadi just nak tengok orang lain main bunga api. Semua bunga api diorang beli sendiri dekat kedai tau, pastuh haa bakar sendiri, main sendiri. Dah sepah2 main bunga api, aku ada nampak pakcik2 ni keluarkan penyapu, sapu balik bekas2 sampah bunga api diorang tadi. Respek! Ahaks!



Haa, takmoh la cerita pasal tuh. Berita gembiranya sebenarnya adalah, aku nak kasi korang kalendar 2015 yang kiut-miut, kalau korang suka, korang boleh download dan print. Haa nanti bolehlah letak dekat meja study, comel pon comel aku tengok. Mata akulah, aku tak tau mata korang tengok comel ke idok. Teehee. :D


Credit to cgvector.com



Credit to cgvector.com

Credit to cgvector.com

Credit to cgvector.com

Credit to cgvector.com

Dan lagi, kalau korang macam aku, aku suka kalendar ikut bulan2, aku tak berapa suka kalendar setahun terus macam atas ni, aku prefer kalendar macam dekat bawah ni:

Credit to: madaboutpink.blogspot.com

Boleh print setiap bulan ada gambar grafik lain2 yang comel2. Suka sangat2. Kalau korang nak download kalendar yang ni, sila klik SINI, aku dah buat public view untuk google doc yang ni. Jemput2 ler download kalau suka, then we'll become like twin gtuh, sebab ada kalendar sama! Sep-sep-sep!! Suka tak?!



Kalau korang nak tahu, dekat sini(Jerman), orang wish macam ni untuk tahun baru:


Frohes Neues Jahr!
(Sebutan: Fro-yes--Nois--Yaa)
(Maksud: Happy New Year)



So, Frohes Neues Jahr semua yang membaca!
Lebiu & Muah!
Sekian~~
Thanx for reading this :D

37 comments:

  1. Frohes Neues Jahr !!
    kak aisya, sep sikit. kita pun suka pakai kalendar ikut bulan2 ni instead of pakai yg setahun terus...

    ReplyDelete
  2. Aisya...x de ke gambar sambutan tahun baru...bunga api merecik2 tu :-)

    Ohh..sis ingatkan 'berita' gembira yg lain eheheh...ok2..nanti nk 'curi' satu :-)

    ReplyDelete
  3. suka tgk kalendar mcm ni..! ehehehe.. free lagi tinggal tunggi ink printer ada ja..

    ReplyDelete
  4. salam rindu kat aisyaaaa...selamat tahun baru 2015 dik..amboi bukan main lagi sambut tahun baru ya..mesti meriah habis sana sini orang main bunga api..moga tahun ni bakal mencatat coretan nan indah..

    apapun, comel2 la kalender tu..suka2 :)

    ReplyDelete
  5. Kalendar first tu boleh memangkin semangat untuk study chemistry...

    Frohes Neues Jahr Aisya ~

    ReplyDelete
  6. Omey! apa! *Hana tapau 1 (Ngee :3)
    Apa2 pun Happy new years! *Jadikan tahun ni lebih Oh sem! dari tahun sebelum ni ^^

    http://cicihana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Frohes Neues Jahr, Aisya!
    Moga 2015 lebih indah & bermakna :)

    ReplyDelete
  8. Cantik cantik design calendar tu..selamat tahun baru aisya :)

    ReplyDelete
  9. susah aih nk sebut..sebut dlm bm ja la.. selamat tahun baru aisya...

    ReplyDelete
  10. Comel-comel semua kalendar tu kak Aisya. Teringin sangat nak print tapi takde printer pula dekat rumah saya ni.

    ReplyDelete
  11. Frohes Neues Jahr! kak! haha. copy paste je. comel kalendar tu >.<

    akak nak bg hadiah eh? hahaha. alamak, saya xtau la.. saya x pernah wat wishlist lak. macam ni la... akak bg something yang kat German je akak rasa benda tu ada.. coklat khas dari German ke.. hahaha. apa2 la.. saya x kisah ^^ danke.. cewah. hahaha

    ReplyDelete
  12. hamboih kemain comel kalendar hehe
    Frohes Neues Jahr Aisya! hehe

    ReplyDelete
  13. comelnya, suka kalender nombor 1,2,4 :D

    ReplyDelete
  14. Selamat Tahun Baru,Aisya.
    Macam best je bahasa Jerman tu.
    Bagusnye pakcik2 tu sapu sendiri balik.

    ReplyDelete
  15. Frohes Neues Jahr Aisya! :)

    Hehe.. blja bhs jerman kt. Besttt

    ReplyDelete
  16. Frohes Neues Jahr Tuan blog. untung la dapat pergi german. Hmmmm.

    ReplyDelete
  17. Frohes Neues Jahr.. belajar bahasa baru nampaknya.. sama laa tak suka sangat kalendar yang untuk setahun terus.. lebih suka yang bulan2 tuh..senang nak tulis skit note kat situ..

    ReplyDelete
  18. Frohes Neues Jahr aisyah ... comel2 kesemua kalendar tu ... org jermen mmg jaga kebersihan kan x mcm org kita ...

    ReplyDelete
  19. 3 dari bawah tu comel gilaa! semoga tahun ni dan tahun2 mendatang akan seceria kalender2 ni semua. hehe.

    Frohes Neues Jahr jugak aisya! ^_^

    ReplyDelete
  20. Frohes Neues Jahr to you too Kak Aisya :D
    Yang kereta api tu comel... :D

    ReplyDelete
  21. kak aisyaaaa.... where are u.... rinduuu niee.... hihi... lebiu laa... nak kalendar munge2 cinta tu la.. cantikk.. :) Frohes Neues Jahr.. berbelit tangan nak menaip nye.. huhu.. ^__^

    ReplyDelete
  22. selamat tahun baru aisya!! wah.. kalo bab DIY yang kiut miut ni memang serah kat aisya je la kan... hihihi... cantik!

    ReplyDelete
  23. selamat tahun baru :) eh eh, Ros nak download la kalendar tu :) hihihi thanks :)

    ReplyDelete
  24. yehye.. akhirnya sy dpt kalender stelah lama mencari.. hehehe

    Frohes Neues Jahr!

    ReplyDelete
  25. Akak dah email address.
    Sorry lambat. Busy :(

    ReplyDelete
  26. dunkeeee hahaha..
    itu ajelah tahu hehehe.. happy new year aisya..

    ReplyDelete
  27. selamat tahun baru, yang..kiut miut kalendar tu..nnt nak print satu la..

    ReplyDelete
  28. Frohes Neues Jahr, aisya :)
    Suka tgk kalendar yg ikut bln tu. sng nak pangkah tarikh ^.^
    Respek kat pakcik2 tu. kalau lah kt mesia ni semua mcm pakcik tu kn sedap mata memandang :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...