home about contact travelog resepi bahasa jerman

Healer Episode 11 Spoiler

Haa kepada yang giler dengan cerita Healer, mari aku nak bercerita. Harap2 korang belum tengok episode 11 yang baru jer keluar tak sampai 24 jam tadi. Haa, dalam episode 11 ni Healer keluar dating dengan Choi Young Shin. Giler, romantik habessss!!! 



Tapi jangan ler korang risau, abang Healer kita tak reveal muka dia dekat Choi Young Shin, cover baik punya. Argghh tension dengan OST yang keluar masa diorang dating ni. Stress2, jelesnya tengok kakak Choi Young Shin dapat dating dengan abang Healer! Hhahahahha. Dah kenapa aku tiba2 obsess dengan Healer ni. Takyah nak berangan yer, Aisya!

===================================

Healer: Episode 11 Recap

Episode ni bermula dengan Healer berada dekat rumah Kim Hoon Ho. Dan Kim Moon Ho dah dapat teka yang Healer ni adalah Park Bong Soo. So, diorang cam borak cool2 jer masa mula2. Healer nak sangat tahu, camne Kim Moon Ho ada gambar yang sama yang Healer ada, dan Healer nak tahu sama ada ayah Healer dulu2 betul ke jahat.

Ehh, ini aku punya kefahaman sendiri tau, sebab aku tengok takde sub, sub belum keluar lagi. Aku buat2 faham, boleh jadi salah tau. Hihihi.

Pastu the next day, Healer(Park Bong Soo) cam mengelak2 dari berdepan dengan Choi Young Shin. Haa part yang ni aku pon tak faham sangat kenapa. 




Pastuh Healer dengan Kim Moon Ho keluar dari office diorang, pergi ke tempat kereta2 lama yang dulu2 ayah Healer dengan kawan2nya selalu lepak. Conversation depa aku tak faham sepatah harem, so aku menengok gambar semata-mata. Hahhahahah. :D




Malam tuh, Healer balik rumah dia, Ahjumma bagitahu Healer, yang Choi Young Shin emel Healer, ajak date. Amboi, advance giler! Hahhahha. 




Mula2 Choi Young Shin jalan jer sorang2, maybe Healer cam doubt jugak nak pergi ke tak date dengan Choi Young Shin ni, karang kantoi pulak identiti dia kan. But, last2 date jugak. Depa tengok wayang, tak tau cerita apa. Tapi Healer duduk belakang Choi Young Shin, maybe supaya muka Healer tak ter-reveal la kot. Hehehehe.




Klah, past2 tuh Healer menyamar plak, part ni aku tak faham apa yang berlaku. Healer macam nak cari maklumat kot. I cant tell, what exactly yang dia cari. Tapi benda yang dia cari tuh takde masa mula2. Kemudian tuh, baru Healer menyamar rupa macam budak Hip Hop. Seriously, style hip hop yang dia try tonjolkan tak menjadi langsung. Aku rasa, dalam banyak2 Healer menyamar, ini yang paling huduh sekali. Hahhahaha. :D



Pergilah tengok! :D
Healer Episode 11 : ENG Sub HERE
(Sub dah ada! Yeay!)



Klah, selamat menonton !
Sekian~
Thanx for reading !

23 comments:

  1. Ingatkan dah keluar dah subs untuk episode ni. Terkejut kita sebab kita pun tengah tunggu subs keluar, baru nak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah, sini dah ade sub.... http://www.dramabay.com/healer-episode-11

      Delete
  2. cube tengok kat tiveee.com.. rasenye dah ade subs..hihi... anis lom sempat lagi nak tengok..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anizz akk try tengok dekat tiveee.com ni tadi...xde lagi episode 11 yang dengan sub...biasanya dekat dramabay paling awl ada sub....

      Delete
    2. laa yeke..hahah... kena bersabar je la nak tggu subs..huhu... okee nak terjah sat dramabay tu ape yg ade..hihi..

      Delete
    3. Selamat menonton anizz yer...akk past ni kena jauhkan diri dari drama2 korea ni...sebab dah kena belajar untuk exam :D

      Delete
  3. Belum menonton lagi cerita ni..sibuk T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe cik mimie, tunggu habes betol2 baru tengok pon best jugak :D kite past ni busy, kena pause kejab kot, xtengok kot sbb nak study tok exam :D

      Delete
  4. Oh nampaknya sue ketinggalan..x sempat nk layan drama dah skrg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak sue.... busy yer... ? :D faham2... :D

      Delete
  5. Lambatkan kalau nk tunggu subs keluar? Ingatnya nak tengok harini, tpi terpaksa tengok esok lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya tak lame pon sub dah keluar...max rasanya dalam 12 jam la kot...kalau nak tengok, cube dekat dramabay...biasanya awl dia keluar subs :D

      Delete
  6. tunggu habis drama yang akak tengok skarangla baru pikir nak dload ke tidak hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jugak kalau tunggu abes dulu...skrg ni kita dok tertunggu2 plak... :D hehehee

      Delete
  7. kak sally tak tgk pun healer ni...mmg busy gila -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kite kak sally...kite pon pasni xtengok dah, dah nak dekat exam ni, kena bawak2 buka buku sikit...ehehehhe :D

      Delete
  8. Cerita ni memang best tapi saya tak berpeluang nak tengok sebab bapa saya anti cerita Korea. Hahaha

    ReplyDelete
  9. aigoo. mcm best je cite nii.. ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2222!! tapi pasni akk kena stop dulu tengok cite ni, akk nk exam... :(

      Delete
  10. eden tak sompek lagi nak layan. haizzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe scha, nnt betul2 free baru tengok pon ok...kite past ni benti kot tengok, sbb nk exam :D doakan deh!! :D

      Delete
  11. Ji Chang Wook hero dia.. kerabat2 kwangsoo. haha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...