home about contact travelog resepi bahasa jerman

Healer: Jom kita menonton!!

Haa, aku kan sekarang ni tengah giler kemaruk dengan satu drama korea ni. Sampai rasa nak ajak satu dunia tengok sama2 cerita ni. Padehal bukannya ssemua orang suka genre sama macam aku kan. 


Aisya, aisya, be logical, can you?! Hahahahah :D


Btw, kalau korang macam aku, suka cerita korea yang banyak action2, tapi ada part2 cute, romantik2, mari aku nak suggest dekat korang untuk tengok cerita ni. Chacha...!


HEALER
Ji Chang-Wook
Park Min-Young
Yoo Ji-Tae

Genre: Action & Love
No. of episodes: 20 




Ya Allah aku kan, sebenarnya memang dah lama cair dengan Ji Chang Wook ni masa tengok dia berlakon cerita Empress Ki. First time tengok dah suka!! Tapi aku rasa, aku sekarang bukan setakat cair je, aku dah ter-evaporate dah dengan this guy's hotness. Arrrgggh tak tahan tengok dia senyum. Rasa nak cubit2 pipi dia!!

Storyline cerita ni ala-ala macam City Hunter dulu2 lakonan Lee Min Ho, tapi this time aku lagi suka storyline Healer, berbanding dengan City Hunter. Haa nak tau kenapa? Kalau City Hunter dulu2 just semata-mata nak balas2 dendam jer, yang ni totally something else. Memang tak sama yer, anak2. 


Dalam  Healer ni, semua watak2 related sebenarnya, tapi diorang tak tahu. Ji Chang Wook dengan Park Min Young masa kecik2 kawan, sebab mak bapak depa bestfriends, tapi something happened in the past yang menyebabkan diorang semua terpisah. Dannnn, Ji Chang Wook dengan Park Min Young tak tahu diorang sebenarnya related in the past. 


Ji Chang Wook pegang watak errand guy yang mysterious habis, job dia macam tolong orang delivery benda yang 'private & confidential' gtuh. Biasanya blackmarket la gtuh. Satu hari dia dapat arahan untuk dapatkan DNA si Park Min Young. Pastuh dia curi beg Park Min Young dengan bergayanya, blah blah blah. 


And then, sebab something berlaku, menyebabkan Ji Chang Wook macam nak kenal dengan Park Min Young dengan lebih dekat. Haa, this is the time, they fall in love into each other!! Suka!! Teehee :D


Aku taknak spoilkan the whole cerita dekat korang. Korang pergi tengok sendiri. Romantik habis cerita ni. Aku senyum2 menengok. Ya Allah! Dan ada banyak scene action, yang boleh buat semua orang jatuh cinta 7 8 kali dekat Ji Chang Wook. 


Jangan terkejut tau, episode 1 lagi dia dah bukak baju tunjuk badan dia! Dia paling hensem sekali dalam episode 9, tapi episode 9 baru air dekat South Korea semalam, so arini belum ada sub lagi. Penat aku refresh semua page yang aku boleh fikir, satu pon takde sub. Arrghh streess! Hihihihi

(Berita Gumbira! Ep 9 with Eng Sub HERE)



Last but not least, with great OST comes great drama! Hahhahahha. 
And together we sail through it all....

Thanx for reading this !
Muahh !
Lets be in love !
Hahahhaa

33 comments:

  1. Wow..macam best gak cite ni kan Aisya..kalau ada masa Kak wana pun nak layan juga. ^_^

    ReplyDelete
  2. huhu tak berkesempatan dah nak layan drama apa2 T___T

    ReplyDelete
  3. Saya pun tgh tengok cite ni sekarang! Baru ingat nk buat review cite ni hehe Tak sabar nk tunggu episode 10. Ji chang wook hensem gila smpai terfollow pulak ig dia, hahaha! Paling best part action, mmng smart habislah

    ReplyDelete
  4. kitaaa tak layan sangat drama korea. hehehe :P

    ReplyDelete
  5. ohh ini kena tengok! hehe in shaa Allah esok start misi marathon, lalala

    ReplyDelete
  6. Kita pun tengah tengok drama ni. Mula-mula tengok sebab Yoo Ji Tae. Lepas tu baru perasan yang Ji Chang Wook hero dia. Lagilah nak tengok sebab Ji Chang Wook handsome sangat :D

    ReplyDelete
  7. Dulu zmn kampus layan drama korea smp pagi buta. Srjak dah ada anak tiga x sempat dah nk layan movie.

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak layan citer Korea... Nampak mcm best je citer ni... He He He..

    ReplyDelete
  9. cerita korea apa pun mesti akan terpikat dengan watak heronya. kalau nak ikutkan entah dah beratus2 kali jatuh cinta dengan hero2 korea ni. haha. nanti la nak tengok gak. ^^

    ReplyDelete
  10. Ohoi...memang melting giler la..awat hensem n cute sgt ni..hahaha..kena tgk cerita ni..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari 08.01.2015 happy birthday Aisyah..May Allah bless u owez dan sentiasa happy bersama yang tersayang :) Muah2 ciked..hehe..24 tahun da ye :)

      Delete
    2. tengkiu cik mimie...ingat dia yer :D

      Delete
    3. wahhh besfday Aisya 8 Januari ea? semoga murah rezeki & bahagia selalu :)

      Delete
  11. waaa tq kongsi fatin pn suka tengok cita korea kna cari tengok n cerita n

    ReplyDelete
  12. erkkk~~kita memang minat korea. tapi drama kurang sikit. hahhaa. kena pelakon rain ke, kim woobin ke.. melting cpat nak tengok.. ahahaha. T_T akak tahu tak woobin berlakon cerita baru. tak ingatt tajukk apa. ahhahaa. XD tapii dia henssemm gilaa dalam crita tu. hahaha. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. woobin berlakon dalam the heirs arituh....akk follow cerita tuh jugak dulu, sebab suka Park Shin Hye dengan Lee min ho... masa tuh first time tngok woobin....hensem2 :D tengok, kawan akk buat video ni sebab dia minat giler woobin... https://www.youtube.com/watch?v=GA-S3eVK2Bw

      Delete
  13. oooooit makcik !! hahaha abam nak campak mana ? hahaha mrajuk kang.. akak kenal mamat ni dalam running man dia mai.. baik ngan kwangsoo. tak tengok empress ki tapi penah gak bace bace ade nama dia..

    akak dok pulun tengok pinocchio aaaaa ^^ cute jugak.. sila tengok and mohon terjebak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik abam kite xkesah sangat...dia tahu kita nie memang kuat berangan, ehehehhehe :D empress ki kite tengok sebab kita minat ha ji won... tpi xyah tengok pon xpe, panjang sangat story dia... hahahhah :D

      kita tngok arituh pinochio, tapi berenti tengah2....xsampai hati tengok choi dal po, kesian dia, muka hensem giler, tapi hairstyle alahai....kita rasa nak tolong sikat rambut dia....hehehehhe :D

      Delete
    2. hahha.. sama la tengok sekerat je pinochio tu.. hihi... oppsss.. termenyampuk la.. :P

      Delete
    3. heeeey dal po da hensem da skaraaaaang..!! harus tngk please

      Delete
  14. Tengoklah pinochioooo mcm ct ckp kt ats. Haha. Scha busy da. Tak layan korea sgt dah. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. scha, kita tengok jugak pinochio arituh...rapi berenti sekerat jalan...sebab tension tengok hairstyle si choi dal po nya....dia hensem kot, sayang rambut huduh camtuh....rasa nak tolong sikat....aisshhh :D heheheheh scha nnt free gi lah tengok cite Healer ni, confirm jatuh cinta dekat Ji Chang Wook :D muah oppa!

      Delete
    2. huurm.. dalpo skarang da jadi ki ha myung.. harusla rambut smart muahaha..

      Delete
    3. alorrr janganlah goda I... kita nak exam ni, lagi 3 minggu...dah kena stop all this korean drama, pandang buku jer...nnt abes exam siaplah, semua kita gi tengok :D exam kita start 2.2. doakan ek :D

      Delete
  15. macam best... hehehe saya tunggu drama nih org xtengok dah baru saya tengok... mcm biasa terlambat kereta api...

    ReplyDelete
  16. kite suke layan korea ni . tapi nama nama artis dye tak kenal . hehehe

    ReplyDelete
  17. dah lama x pnh lyn citer korea. pnh layan full house je dulu. erm tp citer korea ni xleh mula. naya nti hehe

    ReplyDelete
  18. Alamak... ini, kalau tengok, memang melekat je lah kejenya.. keje lain, tutup mat.. haha.. tak dayo den...

    ReplyDelete
  19. Akak kurang terjebak dgn drama korea ni. Selalu tgk bila teman&layan adik akak je. Tak tau hujung pangkal, tonton je lah. Paksa adik akak bagi summary of the whole story siap2.

    ReplyDelete
  20. Uish leh tahan gak hero dia. Kalo layan ni kang mesti bw jd kelaut. Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...