home about contact travelog resepi bahasa jerman

Tips bershopping secara bijak dan berjimat!!

Aku dulu boros duit, sampai pernah arr terpaksa pinjam duit orang untuk bayar sewa rumah. Terukkan aku kan? Pastuh aku jumpa dengan en Suami aku, suami akulah ajar berjimat-cermat, membawa berkat. Hhehehhe. Dapatlah simpan sikit2, sampai alhamdulillah cukuplah belanja kahwin dulu. Teehee :D



Tapi still susah nak buang tabiat suka sangat shopping online ni. Aku bila boring belajar, bukalah website shopping online, scroll2 sampai nak juling biji mata. Susahlah nak jimat kan kalau suka shopping macam aku ni kan. Haa, tapi, aku ada tips tau! 


Kegilaan dulu2 kala... :D Sekarang dah bijak sikit berbelanja :D



Tips bershopping secara bijak dan berjimat:

1. Subscribe newsletter dari website2 macam Zalora, dan Lazada, nanti diorang akan inform melalui emel, bila diorang nak adakan SALE!!
2. Membeli baju seberapa banyak yang disukai, hanya pada waktu sale. Pastu puasa membeli.





Tapi kan aku rasa, kalau nak tunggu sale je tak cukup arr. Camne kalau kita nak beli baju untuk pergi interview kerja ker kan, tapi masa tuh tak sale? Takde diskaun? Acanorr? Let me tell you one secret! **Haish, secret patutnya cakap slow2, tak boleh laung2. Nanti semua orang tahu. Haishh!




**Bisik2..
Aku terjumpa website yang boleh bagi kupon diskaun 
untuk kita2 ni bershopping online.... Best tak, best tak??!
Klik SINI


http://iprice.my/coupons/

Tengok, banyak giler kupon diskaun dekat website ni. Giler kann?! **Excited!! Pasni takdelah rasa Zalora ni mahal sangat kan. :D


http://iprice.my/coupons/


Kalau korang nak membeli online, biasanya masukkan jer code dari kupon diskaun ni, sebelum korang buat pembayaran. Senang jer kan? Mesti semua orang tahu kan? Klah, korang pergilah shopping2 yer!! Kalau jumpa baju santekk2 nak suggest dekat akk Aisya, yang murah2, diskaun berlipat2, silalah inform hakak Aisya tau! Biasa dia, shopping taknak ajak kita!




Sharing is always caring !!
Selamat bershopping, gurls !!
Muah from far-far-away land!!
Sekian ~

24 comments:

  1. Kaksha ni walaupun dah bergelar HAKAKkk... tapi tak pernah pandai nak shopping secara online... hahaha lepas tu hasben dah pesan... jangan start... takut kemaruk :D

    ReplyDelete
  2. kita suka shoping online tahap nak guling guling atas pasir taw . sebab tu purse cepat je kempis .

    ReplyDelete
  3. nice tips kak Aisyah. hehe, serious xtahu tips2 nih, mmg berguna, kekadg shopping online main redah ja x tgk sales ada or x yg penting brg dpt. heu heu..

    ReplyDelete
  4. bagus tips ni. kita suka jugak shopping online ni. sebba nak berjalan mals dia tahap dewa. hahaha :D

    ReplyDelete
  5. Samala kita suka online shopping.
    Dgn anak2 ni kalo nk keluar shopping mmg susahla..x boleh duduk diam depa ni ^^

    ReplyDelete
  6. mak oi..banyaknya aisya shopping..shopping terapi jiwa yang bagus kan..heheh..;p

    bagus la tips aisya ni..tq dear..

    ReplyDelete
  7. aisyaaa, shopping ni hantar barang ke mana ni? haha

    ReplyDelete
  8. Bagus sgt share nih...akak gile shopping online gak..terutama beg n kasut...tp kne pndai control..selalunya kalo beli akak fikir pnjg utk tmpoh brape xshopping

    ReplyDelete
  9. Baguih tips cik adik ni hihihi tapi akak jarang shopping online. Suka menapak kat shopping complex :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menapak sambil cuci mata ye Cik Farrah MF? He He He...

      Delete
  10. Cik Mimie shopping online bila rasa perlu je..hehehe..p bab kupon tu macam best je..hahah

    ReplyDelete
  11. Shopping adalah terapi minda paling berkesan... Hi Hi Hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke SS...window shopping mmg best sambil cuci mata...kalau door shopping acaner

      Delete
  12. Ahkak jrg soping online.
    Tapi, klu dh sekali, mmg akan terus berkali2 lh.

    ReplyDelete
  13. esprit !!! hahaha duduk sana mmg keje gila h&m esprit primark and segalanya yang mencekik.. tak masuk mango lagi aaigooooo.. akak mngerti dirimu aisya haha.. sesungguhnya akak jua sukar nak mengawal.. kena cari laki gakla
    mcm ni bhahaha..

    ReplyDelete
  14. kaki shopping rupanya. haha. scha shopping bila ada duit, kalau takde, kena duk diam2 even nak beli tuu haish kemain tinggi. haha

    ReplyDelete
  15. Kita pun suka shopping, tapi jarang shopping sebab rasa macam takde benda menarik. Tapi, kalau sekali shopping, boleh habis 400-500 sekali. Bahaya.

    ReplyDelete
  16. fuh mesti seronok kaki kaki shopping. info yang baik

    ReplyDelete
  17. anis xberapa reti shopping tapi bila dah start membeli.. rase macam nak beli je semua..hahah... oke.. noted!! lepas nie nak belajar2 shopping online..hahah..

    ReplyDelete
  18. seronok kalau shopping online nih tak perlu nk berpanas..dah mcm puteri lilin kan

    ReplyDelete
  19. Akak pun sekarang jarang soping. Selalu simpan je wit sikit2 dulu. So that sekali membeli tu terus banyak-banyak ~ beratus2.

    ReplyDelete
  20. okay pasni boleh berbelanja sambil berjimat :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...