home about contact travelog resepi bahasa jerman

7-Day Food Challenge

Haa, assalamualaikum dan salam 1 Malaysia! Good morning! Walaupun dekat sini dah tengahari nak masuk petang dah. Tak kesahlah kan. Hahahhaa. Incase I didn't see u, good afternoon, good evening and good night! Hehehhee :D


Haa apa ek tadi nak cerita dekat korang? Lupa sudah. Heheheh. Aku arini nak cerita dekat korang, aku ni kan kuat sangat lupa kan. Arituh aku cam challenge diri sendiri, untuk tangkap gambar makanan yang aku makan, setiap hari dalam tempoh seminggu. Ini demi untuk menguatkan ingatan aku. Dann, alhamdulillah aku tak lupa satu hari pun untuk tangkap gambar. Yeyeh! Clap-clap sikit untuk hakak! Hehehehe :D


Challenge ni masa minggu yang kitorang pergi travel dengan Ika dengan Pakli arituh. Baca sini kalau tak faham yer. So, kat bawah ni adalah makanan-makanan yang telah siap didigest oleh perut aku! Jemput terliur :D


Isnin, 9 Feb 2015


Ini namanya Tomatentasche, kalau direct translate maksud dia Beg Tomato. Sedap gilor! Teehee


Selasa, 10 Feb 2015


Kebab makan masa turun train sekejab dekat München, Germany.


Rabu, 11 Feb 2015
Location: Salzburg, Austria

Sarapan pagi dekat hotel
Makan tengahari dekat kedai seafood ni, nama kedainya Nordsee. 
Sebelah rumah Mozart. Nanti kita cerita dalam travelog Salzburg yer. :D


Aku makan burger udang. Sedap giler, beli 2x! :D
Burger ikan
 Makan malam, Ika dengan Pakli susah payah masakkan kitorang nasi dengan asam pedas ikan. Ya Allah nikmat sangat makan. Takde pinggan dekat hotel, makan jer dalam tutup tupperware. Heheheh jadilah kan :D



Khamis, 12 Feb 2015
Location: Mittenwald, Germany

Kitorang makan dekat satu kedai kebab ni. Pakcik kedai tuh baik sangat-sangat. Siap makan, kitorang tanyalah dengan pakcik tuh, boleh tak tumpang solat, pakcik tuh siapkan sejadah semua untuk kitorang solat. Terharu habesslah masa tuh. 


Aku makan Pomm-Döner. Dia ni ada daging kebab, dengan fries, makan dengan sos bawang putih.
Gaul-gaul, bubuh cili, memang sedap giler, tak terhingga! Sedap hingga menjilat jarilah kata :D

Suami aku makan Iskander, dia daging kebab bakar dengan cheese kot.
Sedap, tapi kenyang sangat, boleh muak jugaklah.

Ika makan pizza tuna. 

Pakli pulak order Chicken Wings.


Jumaat, 13 Feb 2015
Location: Dalam train, otw balik Bingen, Germany

Lepas pergi Castle Neuschwanstein, kitorang bergegas nak kejar train nak balik Bingen, sebab jauh giler kot Neuschwanstein nak sampai Bingen. Tak sure 5 jam ke 6 jam gtuh kot. Kitorang tak sempat makan tengahari dengan ika dengan pakli, kitorang tapau jer nasi goreng dengan nasi lauk dari kedai asia yang ada dekat train stesen masa tuh. Nikmat jugak! :D Makan sampai sebu perut! Heheheh




Sabtu, 14 Feb 2015
Location: Rumah kitorang, Bingen, Germany

Kitorang sampai rumah dari Neuschwanstein lebih kurang pukul 2 pagi. So dah kira Sabtulah kan, pastuh kitorang goreng keropok lekor ni, and makan! Heehhehe :D



Ahad, 15 Feb 2015
Location: Rumah kitorang, Bingen, Germany

Lastly, makanan hari Ahad tuh, kitorang buat nasi ayam ala-ala nasi ayam gemas. Tapi gemas takde, so nasi ayam bingen pon bolehlah! Hehehehhe :D



Amacam, terliur tak? Heheheh :D Selamat menikmati apa pon makanan yang korang makan lepas baca entry ni yer. Bye, cau cin cau! :D


Thanx alot for reading!
Muah! :D



30 comments:

  1. salam singgah.. amboii makannnn jer kerja .. x pe lah adik ada nikmat makan ni makan bebanyak ya .dan bersyukurlah .. :)

    ReplyDelete
  2. Singgah singgah :)
    Nmpk best-best aje semua makaban tu. Uhuhuhu^^

    ReplyDelete
  3. Hi aisya..lama tak jengah sini..Pom Doner tu memang nampak sedap dengan topping sos kat atas tu..at a first look, ingatkan tu mayonis je..huhu

    ReplyDelete
  4. adus adus Aisya sayang !! sekarang kul 3 pagi kat malaysia.. dijamu nye tengok gambar makanan pulak dah..
    terseksa akak ooooi

    ReplyDelete
  5. mak aihhh.. byknye mknan.. pepagi dh cuci mate kat sini.. perot pon lapo.. haha

    nikmat mkn kepok lekor kat obersea!

    ReplyDelete
  6. Pagi2 disajikan dgn gmbr makanan..uii kecuq air liuq...semua sedap :)

    ReplyDelete
  7. ya allah banyaknyaa makanan. kecur air liur tengok ^^

    ReplyDelete
  8. arrhhhh . semua sedap2 , nak makan jugak mkanan2 macam tu .

    ReplyDelete
  9. Perghh! makanan dia memang betul2 menguji perut Cik Mimie..nasib baik bukan bulan puasa..mau terliur..hahaha :)

    ReplyDelete
  10. amboiii kemainnye sngja buat org terliur...
    sane pon ade kopok lekor

    ReplyDelete
  11. saat anis bace ni... anis tengah makan roti gardenia ubuh planta n gula...aduhhh kak..tergodaaaaaa

    ReplyDelete
  12. aisya dah berjaya buat kak wana terliur tau..huhu..semua makanan sedap2..burger udang tu menarik..1st time kak wana dengar..so, memang tak penah makan lagi la dan kebab tu sangat2 menggoda..sungguh!!!!

    ReplyDelete
  13. semua sedap2! geram lak saya tengok, hihi. dahla tengah lapar ni TAT

    ReplyDelete
  14. wahh nampak sedap2 semau makanan tuh.. best kan kalau jalan2 makan angin dapat cari makanan yang sedap sebegini..

    ReplyDelete
  15. Meleleh-leleh dah air liur akak baca entri ni! :)

    ReplyDelete
  16. mujur baca post ni masa tengah makan lunch :D

    ReplyDelete
  17. saya tengah makan roti cokelat gardenia tadi..alhmdulillah =PP

    ReplyDelete
  18. mane dapat kapok lekor tuh? kat sini bukan main payah nak cari..hehe..cari depan rumah je memang la tak de kan..

    ReplyDelete
  19. Waahgg..cabar ownself ye?
    Bravo..bravo..
    Semua makanan yang cheesy tu ahkak like sesangat...

    ReplyDelete
  20. Aisya, dapat dah ke sampul surat dari akak.
    Pos kate dalam masa 2 weeks sampai.
    Rasenye dah 2 weeks.

    ReplyDelete
  21. Sedapnyaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Lapar pula bila tengok gambar makanan ni.

    ReplyDelete
  23. Hoi...banyaknya makanan!!! Hahahaha...kebab and the gang tu sedap...huwaaaaaa

    ReplyDelete
  24. why why why!! kenapa banyak sangat gambar makanan! hahahhahaha... sedapnya tengok semua. saya kalau makanan ada cheese ni memang xley nak elak.. pergh, sedapnya.. kempunan lak

    ReplyDelete
  25. Sabor jelah dgn makcik ni. ahhaa. laparrr balikkk

    ReplyDelete
  26. alaa..sodapnye semua makanan...terliur jd dah la akak ni suke makan..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...