home about contact travelog resepi bahasa jerman

Sebelum Habis Exam

Haiisshh baru aku perasan, blog ni asyik membebel pasal study jer dalam 2-3 entry sebelum ni. Aisya, no fun arr kalau asyik cakap pasal study jer. Go get a life, Aisya! Hahahhahah. 


Ni nak cerita ni. Aku arituh nak exam hari Khamis. Hari Rabu baru gelabah nak study. Giler nak hadam pelajaran untuk satu sem dalam masa sehari jer.  Isnin tu lepas exam yang first, aku terus tidur sampai ke petang, penat giler lepas jawab exam. Petangnya kemas-kemas rumah nak buang perabot. Esoknya kemas lagi. Lepas mengemas tuh, rasa macam sakit sangat kepala. Tak dapat nak study, berdenyut-denyut kepalo den.



Time orang tak cukup masa nak study untuk exam, time nilah migrain nak datang kan. Terus tidur sampai esoknya. Bangun-bangun pagi Rabu tuh menggelabah cari buku, haa padan muka engko Aisya! Hahhahahah.




Tiba-tiba tengah study-study, ada orang hidang nasi lemak kat depan aku. Hahhahah. Mula-mula aku ingatkan nasi lemak ni turun dari langit, rupanya suami I olls yang masakkan :D Nasib baik dia faham, bini dia busy nak exam. Alhamdulillah :D
Veli veli tengkiu, abang!




Bila dah duduk jauh dari Malaysia ni, bukan everyday kita boleh makan sedap-sedap, bila sekali makan, rasa sayang nak habiskan, rasa macam nak peluk-peluk cium-cium nasi lemak ke, roti canai ker. Alahai, i sayang sangat-sangat dekat u ni! Ahaks! :D


Missing Malaysia alot !
Thanx for reading !
Written from far-far-away land !
Anneyoung ! Happy wikend yer :D

35 comments:

  1. bestnya dapat suami pandai masak. sweetlah akak dgn suami ni, hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jugak dpt suami pandai masak ni :D eheheheh :D

      Delete
  2. sweet nye suami tlg masak utk isteri..
    :D

    ReplyDelete
  3. wahhh nasi lemak air tangan suami. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, nasi baik dia xmasukkan air kaki sekali...naseb baik :D heheheheh

      Delete
  4. Normal tu dik, time tak cukup masa macam2 sakit and macam2 perkara datang macam halilintar..btw, thats how the life is.. as a student.. enjoy it.. and enjoy ur makan too =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul akk...time kritikal tulah macam2 jadi akn :D I enjoy every meal :D hehheheh

      Delete
  5. Romantiknya suami kak Aisya masakkan nasi lemak. Saya kalau nak makan nasi lemak kena buat muka tak tahu mula minta dengan housemates.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt akk post kat farah ek, hehehehhe :D dalam mimpilah tapi :D

      Delete
  6. studi kat mane?? jelesnya dapat studi oversea ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awak...akk study dekat german...goodluck yer study :D akk dah abes blogwalking blog awk...salam perkenalan tau :D

      Delete
  7. Alhamdulillah untung dpt suami pandai masak ye ^^

    ReplyDelete
  8. Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 412
    Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
    boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

    Official Blog :
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    Catlover Blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai tengkubutang...suke bace, baru ni follow...sorry terlewat sikit :D

      Delete
  9. wah.. pandainya suami masak nasi lemak.. cayalah!

    ReplyDelete
  10. amboi siap berlesung batu kaaaaau usung sampai germen hakhak..
    melayu tu melayu jugak kan kan..

    tabik spring kat hasben.. akak pun tenggelam timbol kalo masak nasi lemak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk siti...ni xangkut dri msia...kitorang beli dekat sini, rasanya ni black pepper crusher kot...xsure...kite beli time sale :D mura jer 5 euro :D

      Delete
    2. ooowh akak ingatkan siap angkut dari malaysia =D bagus korang.. praktikkan ape yang ada..

      Delete
  11. aww romantiknyee hubby kak aisya.. siapkan nasi lemak utk isteri terchenta gitu... rindu kak aisya bebel dlm blog lagi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. anizz, tunggu tau, this week dengan next week banyak akk nk bebel dekat blog ni :D

      Delete
  12. beruntungnye . caring betul suami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :D besok parihh kawen, buat lah camni dekat isteri :D mesti isteri sayang 300% :D

      Delete
  13. Hehehe..bestnye :) Nak jugak org masakkan kita..hehehe :)

    ReplyDelete
  14. Nasi lemak turun dari langit. Amboi hehehe :D

    ReplyDelete
  15. Hehe. Syukur ada suami pandai masak. Yela duk jauh nun kena saling pandai masak. Siap ada lesung tu. memang takkan melayu hilang didunia XD

    ReplyDelete
  16. bestnya dapat husband yang memahami kan aisya..sweetnya..:)

    ReplyDelete
  17. sonang la dpt suami pandai masak.. kite kalau leh nak suami keje cheff..kekeke

    ReplyDelete
  18. Alahaiii..abam sayang siapkan nasi lemak & turunkan dari langit ye :)
    Mintaklah dia suap sambil Aisya daring2 gitew..
    He3

    ReplyDelete
  19. kita pun tak sabar nak tunggu aisya balik mesia ni haaa. hehe

    ReplyDelete
  20. nasib baik lah ada org kesanyangan yg rajin untung Aisya tau...sis JM lak teringin nk mkn masakan western haahah...lupa diri nih

    ReplyDelete
  21. beruntungnya dpt suami perihatin dan pandai masak... hehehe

    ReplyDelete
  22. husband pun pernah masakkan nasi lemak.. sesekali orang lelaki mask best jugak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...