home about contact travelog resepi bahasa jerman

[Austria - Germany] Roadtrip Yang Takkan Dilupakan

Terpegun merenung pergunungan Alps

(sempadan Germany-Austria-Swizerland)


Ya Allah, aku bersyukur sangat, dalam hidup ni diberi peluang menengok & merenung alam yang indah sangat-sangat ciptaan Allah. Terasa kerdil sangat, bila tengok gunung-gunung Alps yang besar-besar sepanjang perjalanan kitorang balik semula ke Jerman dari Salzburg, Austria.


Memang sepanjang-panjang jalan, aku senyum jer menengok tepi-tepi jalan semua, cantik sangat-sangat. Subhanallah. Tak dapat yang gambarkan dengan kata-kata. Kat sini aku nak kongsikan gambar-gambar sepanjang perjalanan kitorang balik dari Salzburg(Austria) menuju Jerman. Semoga terhibur :D



Roadtrip Salzburg(Austria) to Mittenwald(Germany)
12 Feb 2015









Bila tengok gunung-ganang yang terpaku kukuh pada pasak bumi ni kan, terasa dalam hati, camnelah nanti bila gunung-ganang yang kukuh ni semua bertukar jadi macam debu-debu yang berterbangan. Wallahualam. Terasa takut dengan kuasa Si Dia yang di atas. Dia yang Maha Berkuasa. Ehmm.




Salam sayang dari Kak Aisya
Harap entri ni buat kita semua bermuhasabah diri sebelum tidur setiap hari.
Kita tak tahu, masa bila kita akan tidur tanpa bangun-bangun lagi. 
Sekian ~


P/S:
Aku mengepost dari Venice, Italy ni. Aku tengah holiday dengan en Suami tersayang sepanjang minggu ni, insyaallah Ahad ni baru sampai rumah balik. Doakan perjalanan kami semuanya dipermudahkan & dipelihara oleh si Dia. Doakan selamat pergi & balik yer, Muah!
Nanti aku buat GA souvenirs yer, kitorang nak pergi Pisa(Italy), Genova(Italy), Monaco, Nice(France), & Milan(Italy) lepas ni, insyaallah akan ada giveaway souvenirs untuk semua pembaca blog yang tersayang yer :D

37 comments:

  1. seronoknya dpat lihat bumi Allah yang Maha Luas..

    ReplyDelete
  2. AllahuAkbar. besar kuasanya. cantik pemandangan.

    ReplyDelete
  3. serius cantik! kagum giler..teringat citer 'Sound of Music'. kat gunung nilah Maria ngan Kapten Von Traap lari.kan? kan?

    ReplyDelete
  4. Subhanallah, cantik sangat! Cemburu saya, kak Aisya. Saya ni dahlah memang teringin nak ke Swiss dan Austria.

    ReplyDelete
  5. cantiknya ciptaan Allah SWT..
    bestnye

    ReplyDelete
  6. Subhanallah, indah sungguh bumi Allah ini ^^

    ReplyDelete
  7. Subhanallah cantik sungguh pemandangan di sana. Smg selamat pergi dan pulang dari travel ye. Take care :)

    ReplyDelete
  8. Ya Allah... subhanallah.... cantiknya. beruntung kak aisya dpt merantau dunia luar ^_^

    ReplyDelete
  9. Cantik..saya singgah dan follow.follow saya juga ya.
    http://awazans.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Bestnya aisya.. Nak juga pergi sana..
    cantik permandangan yang terhidang..

    ReplyDelete
  11. You're so lucky Aisya. Have a blast trip with your husband! :)

    ReplyDelete
  12. wahh..subhanallah cantiknya...berair mata..bila dapat pelaung pegi ke sana nih

    ReplyDelete
  13. subhanallah..memang cantik dan terpegun keindahan ciptaan allah ni kan aisya..terasa diri kerdil sangat..

    ReplyDelete
  14. wah, bestnya..aisya nak buat ga ya..wah, nanti kak wana nak join juga la.. :)

    ReplyDelete
  15. Seronoknya dapat berjalan...

    Nukilan Terkini di Owh!MananQayyim : Rindu Ombak

    ReplyDelete
  16. aisyaa :) have a safe journey.

    Pernah baca jugak ayat tu. Termuhasabah diri. T_T contoh lain mcm langit jugak kan, Allah jadikan langit tanpa tiang, menaungi bumi, dengan macam2 lapisan. dan tak terbayang di akal, macam mana langit tu jatuh menimpa bumi masa hari akhir nanti.

    ReplyDelete
  17. Wahh bestnyerr Sya...Buat kak lya jelesss huhuu...........
    #exchangefeedgroup

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum.. balas kunjungan dri segmen yg sama ... "Mari tingkatkan follower blog",http://lorong-cinta.blogspot.com/2015/03/segmen-mari-tingkatkan-follower-blog.html

    ReplyDelete
  19. Terpaku! Terkesima! Indahnya bumi ciptaan Allah!

    ReplyDelete
  20. Ya ALLAH.. canteknya view kat sni kak..

    **rindunya kt akak :)

    ReplyDelete
  21. aigoooo ni baru tngk dalam transport aje.. dah rasa kagum macam ni..
    belum bebetul jejak kan.. bayangkan betul2 ade kat kaki bukit tu.. peeeergh..
    sujud syukur kat bawah tu..

    ReplyDelete
  22. Subhanallah cantik sungguh ciptaanNya.

    ReplyDelete
  23. Seronoknya duk luar negara.... dapat main salji!

    ReplyDelete
  24. gunung Alps! OMG, bestnya tengok depan mata :DDD saya tengok dekat sini pun jadi ler. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, kiranya sekarang ni akak still kat Italy ke dah sampai German?

      Delete
    2. amy J sambung la belajar ke germany baru dapat tengok depan mata

      Delete
  25. seronok juga dapat belajar di tempat orang. untung dapat lihat pergunungan alps, saya kawin dengan orang negeri lain cuma dapat tengok banjaran titiwangsa :p

    ReplyDelete
  26. cantiknyaaaaaaa! teringin sangat nak pegi

    ReplyDelete
  27. subhanallah cantiknya.. dr kecik lg teringin nk melancong europe.. semoga termakbul. Aminnn

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...