home about contact travelog resepi bahasa jerman

Tercetusnya Idea Travel Italy-France

Aku kan, nakkkk sangat cerita dekat korang semua pasal round trip kitorang dekat Italy hari tu tu, tapi alahai, idea tak sampai-sampai dekat aku. Nak mulakan ayat pun terasa awkward sangat. Maaf yer kalau ayat aku macam huru-hara dalam entri ni. Mari kita mulakan...


Macam mana idea nak travel this time tiba-tiba terbit?
Haa ni nak habaq mai ni! Aku hari tuh (Jumaat, 3 hari sebelum pergi travel), aku dekat luar, tiba-tiba en Suami aku mesej. Dia kata, lesen dia baru sampai dari Malaysia. Mak mentuo den post, dah sampai! Lesen lama dah siap renew, siap ada International License sekali. 


Terus excited kitorang nak pergi jalan-jalan, masa tuh banyak giler tempat muncul dalam hotak aku! Hahhahahah. First-first kan, kitorang plan nak travel roadtrip pusing Spain, macam ni rupa planning kitorang hari tuh:


Kitorang plan, turun flight dekat Barcelona. Pastu ambil kereta sewa, terus boleh jalan-jalan sesuka hati. Lalalala. Hahhahaha. Pastu kitorang plan nak pulangkan keretanya dekat Lagos, Portugal. Pusing sepusing-pusingnya dalam 7 hari gtuh, plannya. Tapi mahal pulak harga kereta nak sewa tuh. 


Pastu macam pening nak uruskan semua-semua, tiba-tiba kitorang come out dengan idea nak pergi Interlaken, Swizerland. Dekat jer dengan Germany kan. Swizerland ni terletak dekat bahagian bawah Germany. Boleh naik kereta pergi, tak payah naik flight kan. Tempatnya pun cantik, ada banyak sukan air. Cuba engkorang google image tengok. Memang cantik sangat alam ciptaan Allah ni :D




Ingat lagi, dulu-dulu masa belum kahwin kan, ada orang janji nak bawak aku pergi Interlaken ni honeymoon lepas kahwin. Tapi dah dekat 2 tahun kahwin, "Belum sampai-sampainya kita lagi Labiii!" Hahhahahahha :D


Haji Bakhil, Labu Labi 1962

Tapi tak jadi jugak nak pergi Interlaken this time. Sebabnya banyak sukan air belum bukak lagi, sekarang baru hujung winter. Tengah-tengah musim bunga nanti, baru banyak sukan air bukak, boleh main. Sekarang ni sejuk lagi, kalau main, boleh beku! Hahhahah :D


Last-last ke Italy jugak lagi kita this time! Hahhahah, makanannya sodap sokali! Makanannya memanggil-manggil nama ahkak ni! :D

Round Trip Italy-France
Venice-Pisa-Nice-Cannes-Monaco-Milan-Treviso
 Duduk 5 jam laki-bini uruskan booking-booking semua, ada 5 hotel beza-beza, sakit pinggang macam mengandung 9 bolan! Hahhahahha. Sekejab jer siap booking, alhamdulillah dah selamat pergi dan selamat balik :D


Haa, ada souvenirs yang menanti korang tau! 
Jangan lupa join nanti giveaway yer :D


Happy Reading !
Thanx for reading this !
Muah !
Anneyoung XOXO

46 comments:

  1. Kak Aisya jom pergi Swiss sama-sama satu hari nanti! ehehe

    ReplyDelete
  2. bagi la gmbr2 menarik. aweks2 italy ke france ke....heheee...upssss...

    ReplyDelete
  3. jauh perjalanan luas pandangan...kami intai dari blog jindrisska di kejauhan..untung² dpt souvenirs

    ReplyDelete
  4. bonde sokong comment PCL
    nak souvenir FM he he he

    ReplyDelete
  5. sokong bonde and pcl >_< hehe untung2 la kann..haha

    ReplyDelete
  6. road trip la ni aisya? :D wahhhh! nanti share plan ea, ada rezeki boleh cuba ke sana pulak

    ReplyDelete
  7. seronok tengok aisya jenjalan, tapi masih tak lupa abang, kakak dan adik2 di EFG.. sayang aisya :)

    ReplyDelete
  8. bestnya aisha dpt travel sana sini...

    ReplyDelete
  9. Senang tak proses nak sewa kereta?

    ReplyDelete
  10. waaahhhhh 18h drive... pusing malaysia ni pun mau habis hehehehehe... nanti share lagi ye percutian tu...

    ReplyDelete
  11. bestnya kak jalan negara orang =)

    ReplyDelete
  12. Interlaken !!! bawa daku bersamaaa ahahaha.. da mula spring ke ? nanti abam bawak la tu ahaha.. tuntut janji2 manismu dulu miahahaha.. pandai la aku ngaja =P

    spain pun best kan tp akak minat nak p barcalona je.. boleh eh sewa kete kat point A then pulang kan kat point B ? woaah.. kalo kat malaysia ni.. situ ko amek situ la ko pulangkan..

    tho pegi italy lagi tapi banyak tempat kan tu cover ? cepat cepat kami tunggu lagi cerita Aisya..
    lima jam duduk booking ? okay la tu.. akak ni berbulan2 hoooi baru lepas duit beli tiket ahahaha..

    nah special entry untuk awak
    http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2015/03/terima-kasih-chocolates-all-way-from.html

    ReplyDelete
  13. I wish I could be there too someday.. maybe.. hehehe..
    verangan dulu tak apa kan, mana tau angan2 jadi nyata.. haaa.. :D

    ReplyDelete
  14. tempat2 ni aku boleh baca kat buku atau tengok kat tv je..blog juga..

    ah sedih lah gini

    ReplyDelete
  15. best dapat jenjalan pakai keta jumpa tempat cantik2 bole berenti amik gmbar hee suka akak tengok pemandangan yg cantik2 tapi syg selalu dlm train, dalam bas tak sempat nak fokas lawa2..

    ReplyDelete
  16. buku merah jangan lupa bawa moga moga belum tamat tempoh... syoknya aihh poket tebal ni,,, hehe

    ReplyDelete
  17. Italy pun ok jg kalo nk honeymon...tu kira pre honeymoon..esok2 musim bunga jgn lupa tuntut ngan cik sbang p switzerland ^^ so sweet la both of u.

    ReplyDelete
  18. jelly bean betul tengok orang jalan jalan luar negara ni. Hahahha

    ReplyDelete
  19. Seronok rase nye dapat bercuti ke negara org...

    Owh! Jom Kenal | Segmen - Owh!MananQayyim™

    ReplyDelete
  20. hahahahaaa...!! tergelak kejap baca dialog Hj. Bakhil tu... :p

    Interlaken tu sungguh menggiurkan... aarrggghhh.... :)

    ReplyDelete
  21. storyyy plissss... menunggu nie..huhu

    ReplyDelete
  22. dia buat pi italy spain barcelona macam pi pantai timur muahaha.
    oitt jeles ni. saya memang teringin nk ke germany

    ReplyDelete
  23. Citer laaa citer laa nk dgr citer lg ni hehe..Aisya untung laa duk kt luar negara blh pegi jln2..msa ni laa nk merasa ..klau dah blk malaysia nnt ssh laa nk pegi...seyess baca jer cter org travel kak lya jelesss huhuhu nk g jugakkk

    ReplyDelete
  24. untungla leh jalan2 eropah..bestnyer ;)

    ReplyDelete
  25. jeleznya lah hai..kita hanya mampu balik kg Koya je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat 'hanya mampu balik kg Koya' tu yg tak tahan dengar tu!

      Delete
  26. seronoknya...dapat jenjalan ke eropah..ahhh..jeles...hehe :)

    ReplyDelete
  27. seronoknya jadi aisya kan..selalu travel tempat yang cantik dan menarik..

    ReplyDelete
  28. bestnyaaa dan ntiknyaaa switzerland tuuuuuuuuuuuuuuu! ^_^

    ReplyDelete
  29. lawa sangat Interlaken!!!! nak g juga. hahaahhaha... makanan dia memang sedap x terkata eh? dah terliur pula bila membacanya. hahahha

    ReplyDelete
  30. Moga satu hari impian honeymoon ke interlaken tu bakal terlaksana :)

    ReplyDelete
  31. Seronnoknya.travel...alahai...nak jgk.........

    ReplyDelete
  32. bestnyer tgk pemandangan di sana tu..kapan bila akak dpt pergi..duk tgk org ja..huhuhu kena berangan dulu rasanya..

    ReplyDelete
  33. bestnyaaaa dpt tour europe. switzland memg lah sangat lawaaaaa

    ReplyDelete
  34. untungnya sambil belajar boleh travel. Sama mcm kakak sy. Bila lg nk melawat tempat org kalau bukan skrg. Bila balik Malaysia nnt dah ssh katanya. heheh Untunglaaaa

    ReplyDelete
  35. belayar impian dengan entry ecah pun dah macam ada dekat sana..ahaks

    ReplyDelete
  36. bestnya dapat jenjalan negara orang kan..

    Jom singgah blog saya...newbie dalam berbloging hehehe..saya dah follow awk ye..Thanx... http://globalazcollection.blogspot.my/ Thanx for ur support

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...