home about contact travelog resepi bahasa jerman

Impian



Ingat lagi, masa aku kecil-kecil kan, abang hakak aku semua dah besar, dah kerja. Aku kan anak bongsu accident, so memang jarak umur kitorang jauh giler. Along aku lahir tahun 1970, aku? 1991. Jauh giler jarak umur kan. Even anak Along aku pun lagi tua dari aku tau. Masa aku kecil, mak aku selalu cakap macam ni dekat aku:


"Sekolah belajar rajin-rajin. Besok boleh kerja senang, duduk dalam office ada aircond"


Tapi kan, aku dah pernah kerja part time dekat macam-macam company masa sebelum fly dulu. Kerja yang dalam office duduk jer main taip-taip pun pernah. Tapi aku rasa, boring arr kerja dalam office ni. Boleh mengantuk sebab duduk jer. So pesanan penaja for my mum:


"Mak, I dont want to work dalam office, got aircond watsoever!" 
Hahhahaha :D




I wanna be a teacher or a lecturer. Aku ni tak hebat pun bendalah electrical engineering yang aku belajar ni, tapi teringin sangat nak berkongsi ilmu yang sikit ni dengan orang lain. Mesti bestkan dapat tolong anak bangsa yang next generation. Berbakti kepada nusa dan bangsa. Cewah ayat aku! Teehee @_@ Tapi tulah, dalam banyak-banyak cita-cita yang aku pernah ada dalam hidup ni kan, aku paling nakkkkkk sekali kerja sebagai.....


SURI RUMAH SEPENUH MASA 




Mesti bestkan, duduk rumah uruskan anak-anak. Macam comel jer. Pastuh malam-malam boleh check kerja sekolah diorang. Kalau diorang malas belajar, sebat jer punggung tuh! Hahhahhaha. Tak boleh arr sebat-sebat ni. Aku dulu kecik-kecik, tak pernah pun mak dengan abah sebat suruh belajar, takkan aku nak sebat anak aku nanti pulak. Rilek-rilek sudah. Ingat lagi tak ayat masa kecik-kecik dulu?


Hidup biar lepak, result biar gempak!
Kasi bangga sikit hati mak bapak!
Hahhahahha :D


Ni rupa, Aisya the teacher ke, Aisya the housewife?
Tell me which profession suits me better! :D


Happy Spring from Germany :D Teehee Muah!


Thankx for reading !
Anneyoung !
:D


25 comments:

  1. salam singgah .. jauhnyaaa jarak umur tu dik.. akak tengok macam 2 kerjaya blh masuk tuhh.. teacher blh housewife pon boleh hihii

    ReplyDelete
  2. teacher Aisya :D hehe zaman sekarang dah kurang sebat2 ni, kita guna psychology hehehe. boleh tengok camne Song Ilkook 'marah' Daehan Minguk Manse :D

    ReplyDelete
  3. 2 2 pun boleh kak aisya..tetiba teringat cikgu syira..kisah dia lbih kurang mcm akak..hihihi :)

    ReplyDelete
  4. Akk dah rasa bekerja office dan surirumah. Surirumah sgt memenatkan oncall 24 jam. To do list perlu ada spy kerja teratur anak dan suami tip top x terabai ^^

    ReplyDelete
  5. i wish to be a teacher too. btw, kita kongsi nama yang sama. teheee :)

    ReplyDelete
  6. jadi teacher pun bagus juga.,. kalau minat apa salahnya kan

    ReplyDelete
  7. Kak sally dgn abg pun beza 11 tahun...hahahaha...nak Aisya the housewife laaa

    ReplyDelete
  8. sy tengok mak sy jd housewife sepenuh masa sangatlah bosan.haha.

    ReplyDelete
  9. kak aisya.. kerja sambil jadi housewife..hihi... oke gak tu... xmengantuk pon.. :D

    ReplyDelete
  10. Dua-dua pun boleh kak Aisya. Teacher ke housewife ke. Kawan saya pun nak jadi suri rumah juga :D

    ReplyDelete
  11. dua2 pekerjaan mulia, sambil jadi teacher blh jd usri rumah separuh masa
    impian sy dulu nak jd broker..tp xde rezeki..hihi

    ReplyDelete
  12. memang jarak bertahun2.. hehee. tua setahun je nina ni. xboleh panggil akak la. muka tu sesuai jd lecturer !

    ReplyDelete
  13. dua dua jee la kak aisha, senang. huhu

    ReplyDelete
  14. Better jadi cikgu.. macam ade aura2 gitu...

    ReplyDelete
  15. Cikgu laa Sya ..Nampak comel bila panggil Cikgu Aisya hehehee ........

    ReplyDelete
  16. both hehehe.. women kan multitasking =)

    ReplyDelete
  17. wah kak ecah! msa skolah dlu pun ainaa slalu ckp "hidup mesti lepak, result biar gempak". hahaha >_<

    ReplyDelete
  18. jadi dua2 la aisya..baru best!! tak perlu buat pilihan.. ^_^

    ReplyDelete
  19. jauh betol jarak dgn along akak eh.. smoga tercapai la impian tuu ye, aminnn

    ReplyDelete
  20. sy rasa akk sesuai jadi teacher... akak suke senyum.. baik build up kerjya jadi teacer... housewife bila lepas waktu kerja.. masak tu cik seben ngn kms umh tgungjwb isteri kan... impian tu penting kan kak!!

    ReplyDelete
  21. kalau akak jadi teacher ni....bangga giler student akak..sebab mesti ada yang jadi topik dalam blog nih...

    *akak sebaya dengan akak saya...tapi dia single lagi hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...