home about contact travelog resepi bahasa jerman

Title-less Thursday

Hellow-hellow yellow marshmellow! Assalamualaikum, semua!
Aku sebenarnya memang takde idea nak namakan entri ni apa, jadilah entri ni Title-less. Hahhahaha. kalau korang nak tahu apo ko bondo aku nak cerita dalam entri ni, teruskan membaca menengok. Aku ada banyak gambar nak share ni :D


Frühling(German) = Spring(English)




It's officially Spring now! Yeay! Cuaca selesa sangat-sangat sekarang. Lebih kurang 10 ke 20 degree, suhu aircond jer gtuh. Tak payah dah pakai jacket tebal-tebal bila keluar. Pakai cardigan jer pun dah cukup. No more boots! Yeay!





Dann yang paling best bila dah masuk musim bunga ni, bunga banyak sangat-sangat. Excited! Cuaca nyaman, mata pun nyaman jer tengok bunga-bunga.





Bunga-bunga berkembang mekar. Cantik sangat-sangat, Subhanallah. Matahari pun semakin memancar-mancar sekarang ni. Nikmatnya dapat tengok Mr Matahari setiap hari :D





Apa aktiviti  kitorang untuk Spring kali ni?
Kitorang pergi tengok matahari terbit dari atas bukit! Lepas solat subuh kitorang keluar, semata-mata nak tengok Mr Matahari yang hensem sangat! Pastuh sampai dekat atas bukit, kitorang sarapan pagi sambil pandang sungai. nikmatnya rasa! Alhamdulillah :D 
(**Gambar takde, sebab gelap masa tuh, hahahah)


Hari kelmarin kitorang keluar pergi tepi sungai Rhein, sebab nak kasi itik dengan angsa liar makan. Aku siap potong-potong roti bawak dari rumah, demi itik-itik kesayangan. Sekali, itik-itik tuh serang kitorang. takut giler, lintang-pukang kitorang lari. Dia datang ramai-ramai kejar kitorang. nampak macam lapar sangat. Gaya macam itik zombie dah, aku tengok. Hahhahaha. Takpe next time, akk Aisya bawak roti banyak-banyak yer, itik! Muah! @_@


Sekarang secara officialnya, jarak masa Jerman-Malaysia jadi 6 jam balik, sebab arituh diorang dah ubah jam lagi sekali. Wahh, officially summer time! Tak lama lagi dah nak puasa, pastuh raya pulak. Cepat betul masa berlalu. Blog pun sekejab jer dah setahun! Kalau blog ni baby, kiranya sekarang dah pandai jalan dah lah kan.




Happy Anniversary blog JINDRISSKA!! :D 
Thanx for reading!
Muah! XOXO
One whole year with great love, Saranghandaku! 
:D

66 comments:

  1. Wahhh Aisya seronoknyer berbunga bunga gituu..jelss akak tgk pokok2 dah berbunga ..Untung laa dapat duk sana ... Fuhh fefilingg citer hindustan la Aisya kat sana hahahaha...Tahniah Sha Happy Anniversary blog JINDRISSKA !!..Happy blogging dear........

    ReplyDelete
  2. saya suka spring!! bhs jepun = haru

    ReplyDelete
  3. Salam Aisya,,,, cantiknya spring.. teringin nak pi T_T btw... happy anniversary blog jindrisska :)

    ReplyDelete
  4. spring! kak sally rasa macam nak g Korea @ Japan skrg...sebab spring paling best..huhuhu

    happy 1st anniversary blog JINDRISSKA!!

    ReplyDelete
  5. wah sukanya tengok bunga2 tuh..

    ReplyDelete
  6. Bunga situ sana sini! Dah setahun dah blog ni? Happy 1st Anniversary :)

    ReplyDelete
  7. Cantiknya bunga2 tu :) happy anniversary Blog Jindrisska :)

    ReplyDelete
  8. bestnya kak aisya... cantik je >_<

    ReplyDelete
  9. buat video klip bagus ni.....!!
    hehehehehee.. sesekali apa kata Aisya rakam video pulak, share dengan kami kat sini... hehehehehe... :)

    *Happy Birthday Jindrisska... apa makna Jindrisska ekk...??*

    ReplyDelete
  10. Subhanallah... cantiknya Aisya, syukur sangat aisya berpeluang melihat keindahan ciptaanNya yang amat sempurna ini dan dikongsikan pula dengan kami disini..:)

    ReplyDelete
  11. subhanallah cantiknyaa! saya suka musim spring, tpi tk pernah rasa lagi. itu cherry blossoms ke kak?

    ReplyDelete
  12. Tahniah dan happy anniversary untuk blog Jindrisska. Tak sangka baru setahun... Syoknya kalau dapat nikmati suasana dingin kat sana... Panas sangat negeri Zumal sekarang nie. Hehe ^^

    ReplyDelete
  13. SubhanaAllah cantiknyaaaa bunga tu! Pink!!! Semua bunga pula tu, tak ada daun.. *falling in love

    ReplyDelete
  14. itik zombie??hahah... kelakar ayat kak aisya..hihi... ohhh sukenyeee tengok bunga2 itu .... terasa nak terbang je..hihi

    ReplyDelete
  15. Ya Allah, seronoknya spring dekat German ni. Saya dekat sini dah spring juga, tapi pokok masih togel lagi. Salji pun turun lagi kadang-kadang. Suhu pun paling tinggi buat masa ni 5 degrees.

    Bila nak spring cantik macam dekat German ni? T_____________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi awak kutub lain la Farah.. sabaq sat nanti da bunga2 kuar jangan lupa share gambar macam Kak Aisya k..
      kasi orang Germen jeles tengok bunga kat Canada plak..

      Delete
    2. Heheheh akak tengok bunga lalang kat tanah kosong sebelah rumah ni je la :)

      Delete
  16. sukanye... cantiknye... sweetnye...
    indah ciptaanmu Ya Allah...

    ReplyDelete
  17. Subhanallah....cantiknya bunga2 tu..feeling love with hubby..ahaks ;)
    Itik zombie...kelaka la aisyah ni..

    ReplyDelete
  18. Cantiknyaaa. Boleh fefeelinggg ginii. hihi

    ReplyDelete
  19. Subhanallah cantiknya! Bilalah dapat sampai German agaknya.

    ReplyDelete
  20. hihi happy birthday blog Jindrisska =) keep on posting interesting stories hehehe..

    bestnyaa dah spring. eeh awok cakap pakai cardi tp awak pakai coat..
    sejuk lagi laaa tu.. early spring still ada angin2 winter tu kan.. akak pun suka kasi itik makan..
    itik kat europe yang kepala ijau tu.. akak suka..

    ReplyDelete
  21. cantiknya gambar, seronok tgk. Happy Anniversary Jindrisska =)

    ReplyDelete
  22. wow, terpesona tengok keindahan ciptaan allah..cantik sangat bunga-bunga yang berkembang tu..best la aisya..

    ReplyDelete
  23. cantiknyaaa..teringin nak pegi sane :) :)

    ReplyDelete
  24. ecah..bahagianya tengok korang..mampu tengok jerr..

    ReplyDelete
  25. happy anniversary blog jindrisska!hehe

    berbunga-bunga mata kc tgk :P

    ReplyDelete
  26. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  27. happy anniversary dear... cantiknye permandangan subahaallah! done follow blog u ...

    btw tq sbb ckp blog kite cantik!! muah salam syg dari malaysia ..ngeeee :

    http://loveisintheairdiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. bestnya spring >_< happy anniversary jindrisska.blogspot =)

    ReplyDelete
  29. Jemput join.. ^_^ http://kampung-kameq.blogspot.com/2015/04/segmen-ucapan-hari-lahir-buat-si-lala.html

    ReplyDelete
  30. wah..banyak bunga2 cinta la asiya...cantik...jeles la...bunga pink nama apa? mcm kaler bunga sakura aje...

    ReplyDelete
  31. bestnye/..
    kt kedah pon ade bunga2 cmni jugak...
    tak pernh tgk lg
    sllu tgk dlmtv je

    ReplyDelete
  32. Kembang cantik je bunga-bunga kat sana kan :)

    ReplyDelete
  33. alahaiii pokok yg d penuhi bunga2... indahnya la ..

    ReplyDelete
  34. Bilalah saya nak jumpe depan mata pokok bunga ni??? InsyaAllah, pasti ade rezeki nanti.

    http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/04/jindrisska-first-anniversary-giveaway.html

    ReplyDelete
  35. Ya Allah..cantik sangat..agaknya bilala Fida dapat menikmati suasana macam ni...Adakah hanya dalam mimpi yang tak sudah?

    ReplyDelete
  36. Subhanallah...memang cantik2 semua pokok ni. Untungnya dapat menjejakkan kaki ke tempat-tempat orang ni kan.

    ReplyDelete
  37. subhanallah santek bangeetttt.. macam lukisan plak KH menegoknye..

    ReplyDelete
  38. wah..nyamannya tengok bunga-bunga tu.bilalah ada rezeki untuk IbuNoey jejak kaki ke sana pula ni.

    ReplyDelete
  39. tak puas jalan2 kat blog kak aisya.. selalu dtg sini walaupun tak komen..hahah

    ReplyDelete
  40. Cantiknya pemandanga bunga2 tu kak.! Tahniah untuk anny blog akak :)

    ReplyDelete
  41. happy anniversary untuk blog akak :D saya dah join juga GA akak. hehehe...

    bestnya dapat merasa spring... nak snagat one day ke oversea. sobs. kalau tahap pakai cardigan je okay la tu.... kalau sejuk membeku, saya xley... memang xkan keluar rumah agaknya

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum. Subhanallah. Lawanya bunga waktu spring. Btw, saya tag akak dalam entry saya ni :)

    http://fiqadira.blogspot.com/2015/04/kemmas-huge-giveaway.html

    ReplyDelete
  43. Cantiknya bunga tu...sejuk mata memandang environment kat sana :)

    ReplyDelete
  44. Cantikya bunga... dah setahun blog semoga terus dikenali nanti

    ReplyDelete
  45. cnteknya bunga bunga diatas. wuu..
    kann ? HB again jindrisska :)

    ReplyDelete
  46. terima kasih aisya berkongsi pemandangan indah dari bumi Germany:)

    ReplyDelete
  47. Bestnya.. cantik sungguh ciptaan Allah.. Pokok tu cuma ade bunga jer,,, Daun xd.. romentik .!

    ReplyDelete
  48. berkenan plak rasa hati bila tengok bunga-bunga yang tengah mekar tue...

    ReplyDelete
  49. bunga apa tu. cantik kan. photoshoot disini pasti cantik dengan cahaya matahari tidak terlalu panas

    ReplyDelete
  50. cantiknyaaaa gambar bunga tuuuuuu!!!

    ReplyDelete
  51. meriahnya bunya kat pokok tu
    kalau kat malaysia pokok menghijau kat luar negara macam2 kaler bunga

    ReplyDelete
  52. semoga terus suksess dan juga tuan kedaun. cantiknya springs di sana. bunga2 cinta ! itik2 pun seronok ronok

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...