home about contact travelog resepi bahasa jerman

Its Okay, Its Love

Haaaaaa, aku baru jer habis tengok drama It's Okay, It's Love. Sekejab jer habis 16 episode, macam tak perasan, tahu-tahu, ehh dah habis ker? Hahahah. Should I review this drama? Is anyone interested nak mendengar membaca?

Gwaenchanha, Sarangiya

Jalan Cerita & Setting?
Ceritanya bermula macam ni. Pada suatu hari...(Amboi!) Hahahaha. Pada suatu hari, di bandar Seoul yang indah tinggal seorang doktor perempuan ni dalam satu rumah dengan 2 orang sahabat lelakinya. Sahabat lelaki dia ni, seorang tuh doktor jugak macam dia, doktor sakit jiwa. Seorang lagi tuh, Lee Gwang Soo, dia ni bukan doktor tapi dia macam ada penyakit sawan gtuh dan dia kerja dekat satu cafe ni. Dann, satu hari ada seorang penulis lelaki ni pindah masuk rumah diorang, jadilah diorang berempat ni housemates. Ohh lupa cerita, rumah diorang cantik tau!


Nak dijadikan cerita, lelaki penulis tuh falls in love dengan doktor perempuan tuh. Tapi doktor perempuan ni pulak ada masalah dia. Dia rasa love, kiss, and intercourse ni benda yang kotor dan menjijikkan. Pastuh bila dia dah bercinta dengan si penulis tuh, si penulis tuh berjaya ubah persepsi & mentality dia tentang love, kiss & blah blah blah tuh. Hahaha. Tapi sebenarnya penulis lelaki tuh ada penyakit Schizophrenia. Penghidap penyakit ni biasanya bercakap seorang diri. Kita yang normal nampak dia bercakap sorang-sorang, tapi sebenarnya dia bercakap dengan watak ilusi yang ada dalam minda dia.

Gwaenchanha, Sarangiya


Pendapat aku tentang cerita ni?
Cerita ni lawak giler masa mula-mula. Dann cantik background dalam cerita ni. Soundtrack dengan theme songs dia ada banyak giler, dan semuanya best-best belaka. Memang kena dengan taste akulah, seronok sangat tengok cerita ni.


Selama ni, aku rasa drama Cheongdamdong Alice yang paling aku suka. Pastu datang drama Healer, aku jatuh cinta. Tapi lepas tengok drama Its Okay, Its Love ni, habis kalah segala Healer dengan Cheongdamdong Alice. Soooo, secara rasminya, drama Its Okay, Its Love aku nobatkan tangga nombor 1 di hati aku. Kehkehkehkeh. 


Suka giler-giler drama ni!! Terasa 16 episode tak cukup, kalau drama best camnie, bagi 25 episode pon aku sanggup hadap. Best sangat-sangat! @_@

Gwaenchanha, Sarangiya


Episode Paling Best & Mantap?
Aku rasa, paling best tengok masa mula-mula stori, sebab storinya klakar. Episode yang paling mantopp adalah episode 14, masa ni penulis tuh dah teruk sangat penyakit Schizophrenia dia, dia terpaksa dimasukkan dalam ward. Sedih sangat-sangat episode ni. Aku nangis lencut-lencut. Lama dah tak touching-touching camnie. Hihihi :D

Gwaenchanha, Sarangiya

Overall?
10/10


Thanx for reading!
Happy drama-watching!
Muah!
Anneyoung :D

26 comments:

  1. Kawan Kak Sha tengok citer sampai gelak tak ingat orang sebelah. Tensi je dengar, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah kak Sha...kita pon gelak2...suami kita menyampah dengan kita....tapi sampai episode hujung2, haa lencut kita menangis....sedih lah part hujung2 dia.... :D

      Delete
  2. Baru semalam search pasal cerita ni dekat utube..sebab ada lee Kwang Soo...haha..ok2, nak tengok nanti :)

    ReplyDelete
  3. Wah kemain lagi tinggi rating diberi. Ni yang rasa nak hadap sekali ni. Erkk biasa korang tengok kat youtube ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya kita tak tengok dekat utube, sebab banyak kena block... kita tengok dekat dramago.com, ataupun gooddrama.net, ataupun dramacrazy.eu.... dulu2 suke tgok dekat epdrama.com, tapi lately macam benci, sebab cerita dia pendek2 sangat, & website bnyk sngt iklan...semak... dramago.com paling laju load sofar :D hapy drama watching!

      Delete
  4. dah lama sangatttttttttttttt tak layan drama korea online mahupun download. hahahhhaa

    ReplyDelete
  5. dulu saya ade tengok cite ni tpi tak sampai 2 episode saya stop. haha taktahu kenapa >_<

    ReplyDelete
  6. sweet nye gambar . nak tengok !

    ReplyDelete
  7. pastu apa ending crite ni, sbb lelaki tu sakit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sue, ending dia, lelaki tuh masuk hospital 2-3 bulan....masa dia sakit, memang doktor perempuan tuh xleh dekat dengan dia, sebab doktor tuh boleh ganggu emosi dia, maybe boleh menyebabkan penyakitnya makin teruk... tapi dia baik jugak nnt... lepas dia baik, doktor perempuan tuh sambung belajar dekat oversea, xpasti maybe USA kot... lepas setahun, doktor tuh balik korea balik, diorang bercinta & kawen... :D lelaki tuh dah xsakit ending dia, dia betul2 cure dari penykit dia, dengan bantuan doktor perempuan tuh, dia dah tak nampak watak ilusi tuh dah :D

      Delete
  8. ada tengok ari 2.. tapi xdan habis pn.. huhuhu buat sy nk tgok citer nih sbb ada lee kwang soo n watak dr perempuan 2.. dia org kelakar... aisyah dh tngok the master's sun x? citer 2 pn best sgt best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. master sun dalam list kite nak tengok...rating dia tinggi sngt...xsabar nak start....kita kalau start ni, memang 3 hari tak keluar rumah jawab nya...hahahah :D

      Delete
  9. dh lama nk tgk cerita nih tp slu lupa. huhu.. nk tgk LKS berlakon. hehe

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. Saya dah khatam cerita ni lama dah. Hihi. Best la jgk. Lagi2 hero tu handsome. Haha :)

    ReplyDelete
  11. Saya suka lagu dia yang "I dont wanna be your hero" saya bru tgk selaruh. Malas nak tgk habis ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mis xyz, kita tgok mula2 sebab suka lagu2 banyak dalam dia... mula2 macam susah jugak nak faham, pastuh tak fan sgt dengan pelakon lelaki tuh.... tapi lama2, ehh best pulak cerita ni.... sweet sgt lagu2 dia...samelah kita suka lagu hero tuh jugak...tajuk dia american sumtg.... xpasti...

      Delete
    2. tajuk dia family of the year, hero... cuba cari...best sgt lagu tuh...kita asik humming jer lagu tuh...teriang2 kat telinga... :D

      Delete
  12. wah kalau 10/10 tu memang citer ni best giler2 la kan aisya..rasa teruja kak wana nak tengok sama..

    ReplyDelete
  13. Adoiii best sgt gamsknyer sampaikan aisya blh layan..

    ReplyDelete
  14. mcm best je ni... tp dh lma xlayan drama korea

    ReplyDelete
  15. Saya pun suka cerita ni. Mula-mula tengok pasal nak tengok D.O berlakon.

    ReplyDelete
  16. suka tengok drama2 korea ek, kalau rajin bolehlaa baca review2 drama korea yang saya dah buat kat dlm blog saya, byk drama2 yg best -> http://mulan-sahbanu.blogspot.com/p/review-korean-drama.html

    ReplyDelete
  17. drama ni memg best. kalau saya bag rating 15/10.. hahah over gitew tau

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...