home about contact travelog resepi bahasa jerman

Bulan Baru, Rumah Baru

Haa, oooii kawan-kawan! Kami suami isteri nak pindah rumah! Hihihi. Rumah yang lama ni, masak guna elektrik, shower pun guna elektrik, komputer 2 biji pasang 24 hours, memanglah kan. Naik melambung bil elektrik kitorang ni haa. Sekali dapat bil, dekat 100 Euro. *Pengsan style haji Bakhil*



Nak tak nak, terpaksa cari alternative lain untuk jimatkan duit. Jadi, kami bakalan berpindah rumah! Yeay! Jadi bulan 7 ni rumah baru! Bulan baru, rumah pun barulah! Hihihi. Rumah next tuh, insyaAllah dapatlah jimat sikit duit. Sebab sekali dalam duit bayar sewa, ada dah siap-siap bayaran untuk current, rumah dengan heater. Current semua tuan rumah yang uruskan. Kalau berlebih, dialah tanggung. Hehehe. Jadi tak payah dah pikir belanja bayar current banyak ke apa kan.





(Cuba dengar lagu ni sambil baca KLIK)
Rumah baru nanti, insyaAllah, rumah sharing-sharing. Alaa macam rumah dalam cite P Ramlee yang Bujang Lapok tuh. Rumahnya share dapur, share toilet gtuh. Tapi masing-masing adalah bilik sendiri. Haish, takkan bilik tidur pun nak share kan. Amboi! Hehehe




Alamat lama tuh guna sampai hujung June ni jer tau. Kalau korang nak hantar poskad dekat aku, nanti aku kasi alamat yang baru yer. Terima kasih kak Sally sebab nak hantar sumting dekat kita. *Waiting excitedly!* Hehehehe. Kalau korang nak tahu, kak Sally kan sweet sangat. Sebabkan kak Sally selalu terkejut-terkejut kan aku. 


Kak Sally selalu ingat dekat kita. *terharu*

Tiba-tiba tengok dalam peti surat dapat sumting dari Malaysia. Tengok-tengok kak Sally hantar rupanya. Cheq terkejut selalu. I lap u, Kak Sally. Tunggu tau, nanti bila-bila, kita pulak seperais kan kak Sally! Teehee :D Tunggu tau! *Kenyit mata sebelah* 



Pintu rumah lama. Nanti rindu pintu ni!! Hihihi :D


Since dah tinggal less than 2 minggu lagi sebelum pindahkan,
kenalah guna masa ni, snap banyak-banyak gambar rumah lama ni.
Ini rumah kenangan tau!
Mula-mula kahwin, inilah rumah first kitorang. Hihihi
Rumah, we'll be missing u alot :D




Thanx for reading this! Muah!

21 comments:

  1. Yeayyy rumah baru....bestnya! excited nak deco deco akan...

    Singgah blogwalking...salam perkenalan! :)

    ReplyDelete
  2. bestnyaaa nk pindha rumahh, hihiii

    ReplyDelete
  3. Snap snap lagi kak aisya.. Ade sentimental value memang susah nk tinggalkan kan.. Hihi

    ReplyDelete
  4. Yeaah!!rumah baru.. Suasan baru.. jiran baru.. Semoga sronok di rumah baru...

    ReplyDelete
  5. Selamat mengemas, Aisya. Selamat berpindah ke rumah baru :)

    ReplyDelete
  6. pindah lagi ye aisya, semoga di permudahkan buat aisya dan hubby :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, dpt tempat berlindung lagi baik. ehh ! kasi penuh memori kad tuu kak, huhu

    ReplyDelete
  8. oh yeahhh oh yeahh. boleh jimat gituuu. hhe

    ReplyDelete
  9. aisya!! miss u! nanti share gambar rumah baru yee

    ReplyDelete
  10. alooo.. selamat tggl rumah lama ..

    ReplyDelete
  11. Salam ramadhan dan selamat berpuasa di bulan ramadhan penuh barakah :)
    Maaf andai ada salah silap terkasar bahasa. Moga kita mendapat redha Allah. Amin.

    ReplyDelete
  12. Wah bestnye... pindah rumah baru, Rindu ngan Aisya lah

    ReplyDelete
  13. Bil electric yang normal dekat sana sepatutnya berapa je, kak Aisya? By the way, peminat J Rabbit juga ke, kak Aisya?

    ReplyDelete
  14. Mak oiii bil electric 100 euro...mahalnya....belanja akak sebulan kat kl ni sya...apapun selamat berpindah ke rumah baru...nanti hapdet eh....

    ReplyDelete
  15. mihmihmih...dah sampai la kiranya ni kan..? hihihi....nnt jangan lupa bgtau alamat baru naaa

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..nanti amik gambar rumah baru pulak :)

    ReplyDelete
  17. pergh memori ni. kalau singgah Jerman balik, bole ushar rumah lama hehehe

    ReplyDelete
  18. Comelnya pic aisya tu..rumah baru pasti lbih happy kan..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...