home about contact travelog resepi bahasa jerman

Nak buat giveaway ke tak?

Hye semua! Rasanya macam lama pulak aku Missing In Action (MIA). Belog pun dah berdaki dah ni! Hehehehe. Isnin lepas baru exam last paper, paper yang susah yang amat. Dalam sepanjang-panjang Bachelor dekat Jerman ni, inilah satu-satunya exam yang 2 jam setengah. Exam lain semua sejam setengah jer. First time la dalam hidup aku, nak exam, aku tutup semua benda. Deactivate Facebook, logout Instagram, macam-macam lagilah, sebab nak fokus exam yang ni. Blog pun pandang sipi-sipi jer. InsyaAllah lepas ni akan free sikit, barulah boleh up story macam-macam dekat blog. Maybe nak buat Giveaway Contest kot. Tengoklah camne.


Haa nak cite. Masa exam tuh ada 6 soalan, aku dapat buat adalah dalam 5 soalan. Tapi balik rumah check-check, ada satu soalan tuh memang salah pengiraan aku. Cuak! Janganlah sebab satu soalan ni, aku fail lagi sekali. Korang semua doakan aku lulus yer! Ohh please, tolonglah jangan suruh aku amek exam lagi dah. Tak sanggup mak! 



I have been thinking about my future lately, what next apa semua. Still couldnt come out dengan satu jawapan, nak settledown lepas habes belajar nanti camne. Lepas balik Malaysia nak buat apa? Should I just kerja Engineer ke, should I just stay at home and babysit my daughter or son ke(kalau adalah Cik Juwaily Junior nanti :D), should I sambung master ke. Blah blah blah. 


Baru faham bila dah exam yang last, praktikel pon dah halfway through, kita akan start fikir what to do in the future. Aku sebenarnya takut kalau aku tak plan, tiba-tiba huru-hara dikemudian hari. Ehhmm. Korang tolong kasi cadangan, aku penatlah pikir. Ke ke ke :D




P/s: 
Pasni nak pergi travel kejab. Harap-harap best! :D *Aku ada simpan banyak souvenirs sepanjang travel Europe, ada macam-macam negara* Hihihi. Korang nak tak aku buat giveaway? Nak giveaway start bila? Leave me a comment! :D

45 comments:

  1. good luck yer untuk paper tuh..(:

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. nnt kita buat giveaway, join jangan tak join :D

      Delete
  3. hamboii diaa...dah la MIA lama teru sblik nak buat GA plak...nak GA start esok! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh esok??!! cheq xbuat persiapan pape lagi...nk kena snap gambor hadiah, buat banner, tulis entri dgn syarat2....wahh tak menang tangan...kak sally tolong kita meh :D hihihihi

      Delete
  4. Buat GA Kak! Hehehehee. Good luck tauuuu utk paper tu. Moga maju jaya gemilang terbilang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq rarai....insyaAllah :D Rarai doakan akk banyak2 tau :D

      Delete
  5. woahhhh, settle exam tu memang excited lagi2 kalau ada plan travel lepas tu. haha :D aisyaaaa, update blog selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah hanis :D Hanis pon tau! :D hihihihi

      Delete
  6. berhabuk banyak ni.. sapu sawang nak tak..??? heee

    ReplyDelete
  7. Eh buat la aisya ..kak wana nak join..nak menang hadiah dari aisya lagi nih.. :)

    ReplyDelete
  8. Seronok la aisya dah habis exam..dan nak travel..Mesti best punya

    ReplyDelete
  9. Apapun, kak wana doakan aisya lulus exam tu..insyaallah amin

    ReplyDelete
  10. dah habis exam adalah antara feeling paling best dalam dunia!!!dah habis study lagi best..hehe

    ReplyDelete
  11. Good luck in your future dear..nak balik kerja sini ke? Tak nak kerja kat sana.Tapi kalau kerja kat oversea takut berjangkit sindrom 'terus tak nak balik'. I know lots of people yang kena penyakit tu

    ReplyDelete
  12. selamat bercuti,Aisya! Buatla giveaway best-best. Nanti akak join kalau free

    ReplyDelete
  13. Wah, syoklah orang tu dah relaks! Buatlah GA,..tak de aral akak akan join punya! :)

    ReplyDelete
  14. Buat istikharah itu yg sebaiknya...sbb setiap orang tak sama keperluan dan kehendak masing2 :)

    ReplyDelete
  15. Das hab ich mir immer gedacht kak Aisy. Aber egal müssen ich erst zurück nach Heimat. Wünsche dir Viel Glück :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. genau! am besten, erst zurück nach Heimat... fit, ich habe heimweh einbischen, schon 2 jahren hier :( leider keine Urlaub fuer mich dieses Jahr :(

      Delete
    2. Oje :( Das verstehe ich.. bei mir auch so, fast 2 Jahre jetzt aber zum Glueck naechstes Jahr bin wieder zurueck. Viel Erfolg Kak Aisy........ :)))

      Delete
  16. Saya pun takde plan apa-apa lagi, kak Aisya. Walhal tahun depan dah nak graduate. Macam mana tu? Kita go with the flow je lah, kak Aisya eh.

    Saya sokong the idea untuk menganjurkan giveaway tu! :D

    ReplyDelete
  17. good luck dear.. nanti buat ga yanie nk join hihi

    ReplyDelete
  18. tak merasa lagi sebab baru sem 4. Tapi memang dah nak habis intern baru lah nak fikir apa nak buat lepas ni. Tak tahu nak suggestkan apa. Part-time job maybe. Tak pun start online business. :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.. amboi.. ini memang betul2 best ! hehehe. nice one. nak join boleh?

    Salam ukhuwwah dari saya.... :)

    ReplyDelete
  20. haii kakak sygg ! hehe. turn mimin pulak exam ni. kak nak jadi sponsor GA mimin x? http://miminadam.blogspot.com/2015/08/pencarian-sponsor-giveaway.html

    ReplyDelete
  21. buat3! ! hihi
    nanti kite nak join ehhh

    ReplyDelete
  22. buat3! ! hihi
    nanti kite nak join ehhh

    ReplyDelete
  23. goodluck tuk paper tu kak ( ˘ ³˘)❤

    ReplyDelete
  24. Semoga Aisya lulus semua exam :) n xyah repeat2 lagi tau :)

    Wah, nak buat GA.. Cik Mimie akan join :)

    ReplyDelete
  25. semoga Aisya berjaya dalam exam..

    ReplyDelete
  26. hehehe tu dah siap buat contest dah.. hehe..

    ReplyDelete
  27. Aisya boleh pertimbangkan utk jadi business woman..")

    ReplyDelete
  28. tak sabar nak tunggu result GA Aisya kali ni, dulu tak ada rezeki kak ana yang kat group EFG kan, miss u dear, celoteh aisya,pagi2 aisya akan masuk group cite kisah bus, kisah rumah sewa, kisah breakfast dan macam2 lagi, really missed all that moment :)

    ReplyDelete
  29. Buat jer ... Mesti ada org join ...
    Tengok GA kali nie pun dah ramai ...

    ReplyDelete
  30. Seronok dapat peluang sambung belajar di luar negara

    ReplyDelete
  31. saya dh join GA akak! Tapi nak jawab soalan contest dulu hehe

    ReplyDelete
  32. ohh.. kak skolah kat Jerman,.. hebat eh.. time exam memang tak boleh fokus kalau ada insta,blog, fb kan.. memang menganggu sangat.. huh.. btw good luck utk akak kat sana ye ^^

    ReplyDelete
  33. lama tak tengok blog kak aisya! rindu sangattt. hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...