home about contact travelog resepi bahasa jerman

Terharu Kuasa Enam Belas Ratus :D

Dah 2 tahun kahwin, dari bercinta dulu tak pernah dapat bunga. Sekali anniversary second year kahwin, dapat bunga nan sekuntum. Ya Allah, happynya!!! Seriuosly aku terjakun sekejab. Macam awkward masa nak sambut cik Juwaily kasi bunga ros nak sekuntum kusayang tuh. Dalam hati berbunga-bunga. Kahkahkahkah.

Bunga ros pertama dalam hidup ni, tak pernah pun dapat sebelum ni :D


Sampai-sampai rumah lepas balik praktikum, macam pelik sebab cik Juwaily cepat-cepat suruh aku mandilah bersiaplah apalah. Masa aku mandi, aku dok pikir, 


'Kenapalah laki aku pelik bebenor arini ni? Mesti dia plan pelik-pelik ni'


Aku siap pikir, entah-entah dia suruh aku mandi sebab dia nak sorok hadiah anniversary dalam peti ais kot. Agaknya lepas aku mandi, dia suruh aku masak, pastuh terjumpa hadiah anniversary masa cari barang dalam peti ais. Merepek giler benda yang aku pikir. Noob habes. That day, lepas mandi tuh, cik Juwaily suruh aku pakai cantik-cantik. Dia cakap nak pergi makan kebab kat kedai restaurant Turki. Aku macam, 


'Yek, makan kedai Turki je ke. Anniversary kot. Come on la!'



Sampai-sampai kat bandar Bingen dengan bus, tiba-tiba cik Juwaily ajak lalu jalan yang pelik. Jalan yang confirm jauh nak sampai kedai yang kitorang tuju. Aku macam, kenapa pelik sangat ni. Aku bertambah-tambah la wondering-nya. Sekali tiba-tiba cik Juwaily tarik aku masuk restaurant Italy. Oh man, he knows how much I love Italian food. *Terharu!* Dia siap reserve meja ok. Terharu kuasa enam belas ratus! Ahh, rasa jatuh cinta berkali-kali dekat laki sendiri. Sebenarnya dia dah plan dari minggu lepas lagi. Aku jer tak dapat hidu pergerakkan dia nak surprisekan aku. Ok, aku memang terkejut habes. Tak sangka weh, serius tak sangka. Haahahha :D :D :D





Aku sendiri memang tak prepare pape untuk anniversary this year. Busy tiap-tiap hari praktikum, tak menyempat nak prepare pape. Ikut hati nak jer tempah flight pergi Turki ke Spain ke. Tapi alahai, masa tak mengijinkan. Tak sangka pulak, laki den nak romantik-romantik buat surprise cemnie you olls! *Terharu* *Terharu* *Terharu*

The first candlelight dinner, dalam hidup aku..
For many more to come :D

Abang, tengkiu veli-veli muchi muchi. Terharu, ter-surprise, semua ter ada. Tak tahu nak kata apa. Rasa nak senyum jer. Hehehe. For the love and care that you have given me, I am very grateful. This life is a blessing, with you around me. Lets grow old together, aja!




Ya Allah, jagakan suamiku untukku :D
Love.... is in the air.... Hihihi :D
Terima kasih sudi baca :D

19 comments:

  1. so sweet lah Aisya..SURPRISE katanya tu...semoga perkahwinan korang berdua bahagia sehingga ke akhir hayat dan dapat mennamatkan pelajaean dgn jaya nya mainn...Happy anniversary Aisya

    ReplyDelete
  2. Syah sekuntum mawar merah sebuah puisi haha :)

    ReplyDelete
  3. Sweet betul diaa dengan encik suami. Hehehe :D

    ReplyDelete
  4. Salam pagi selasa...
    singgah pagi di sini...
    melawat rakan² blogger tersayang :)
    sweetnyerrrr.....

    ReplyDelete
  5. Süß. .... Gratuliere euch beide :)

    ReplyDelete
  6. Sweetnya loving couple ni. Happy anniversary dear.

    ReplyDelete
  7. romantiknya... jeles i.. hehehehe
    moga perkhawinan aisya n suami kekal romantik dan bahagia selamanya... selamat ulangtahun... ^-^v

    ReplyDelete
  8. happy anniversary to both of u..semoga kekal hingga ke jannah. btw usia perkahwinan kita samalah..hehe

    done follow ur blog #581
    jemput singgah dan follow blog sy
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my/

    thanx :)

    ReplyDelete
  9. Happy anniversary, kak Aisya. Untung dapat suami romantik. hehehe :D

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah...happy anni dear...
    moga till jannah... in shaa allah...

    ceria2 ke blog elly ;)
    VITAMIN C yang SUSTAINED RELEASE

    ReplyDelete
  11. How I wish my hasben will become romantic...
    hahahha Abang awak ni romantik on his own way tapi tak laaa nak bagi bunga kepe.... tak tahu laa sebab dia tak keje lagi kepe.... arghhhh jelesnye hakakkk.... bertuahnya awak aisya... :)

    belum terlambat kot hakakk nak wish... happy anniversary cyg.. semoga kekal hingga ke syurga ye,,,

    ReplyDelete
  12. Ahaha. Tahun ni dia terbuka hati dia nak bg bunga ros sekuntum. Mana tahu tahun depan sejambak pulak XD

    ReplyDelete
  13. Akak baca pun dah rasa - ala comelnya- tu yang baca la..yang lalui n rasa sendiri mesti lagi pelbagai rasa kan ..tu yang terharu kuasa enam belas ratus...hihihi..congrats n happy 2nd anniversary aisya n hubby..semoga perkhawinan aisya dan suami sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah dunia dan akhirat..Amin..

    ReplyDelete

  14. Sweet sangat2 :) Semoga berkekalan hingga ke Jannah Aisya :)

    ReplyDelete
  15. ehehe korang ni gula yang amat ni.. ehehe..

    ReplyDelete
  16. Melting.... hihihi... so suweet

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...