home about contact travelog resepi bahasa jerman

Peminat Drama Korea Sudah Kembali :D :D :D

Hey, you!!!! Yes, you! Tell the world, I'm back to this writing-me-writing world. Ahkak da habis praktikum, so I'm officially free right now. Yeyeh, bolehlah tulis blog pagi-petang siang-malam. *ko ingat, aku takde benda lain nak buat ker haa?* hahahahahah.


Da free sikit ni, apa lagi, terus aku bukak website sana, website sini. Tengok drama la, apa lagi. Hihihi, melepas geram, katanya. Drama terbaru aku suka sekarang adalah "She was Pretty". Mula-mula sebelum start streaming, aku pergi baca review. Yelah internet telefon aku ni slow, dalam train pergi-balik kerja, kalau nak tengok drama dari telefon, memang tak dapat la. Aku just dapat baca je review org pasal drama-drama yang tengah hot sekarang ni. Nampak tak betapa komitednya ahkak dekat drama korea ni? Hihihi.


She Was Pretty
(Halwa telinga, sambil membaca KLIK)


Kepada yang da tengok drama "Kill Me, Heal Me" sebelum ni, mesti kenal dah pelakon hero dan heroin drama "She Was Pretty" ni. Aku dulu lagi da rasa, dalam drama KMHM, Park Seo Joon (hero She Was Pretty) dengan Hwang Jung Eum (heroin) ni serasi sangat-sangat. Dulu-dulu dalam KMHM depa ni adik-beradik. Tapi serius aku suka sangat gabungan diorang berdua ni. It's like match made from heaven, you know! Rupanya bukan aku sorang je pikir camtuh. Orang lain pon. Barulah cheq tahu, hang tau dak!


Masa mula-mula aku reluctant jugak nak tengok cite ni, sebab Netizens ramai cakap, tak bestlah. Hwang Jung Eum asyik menjerit arr, bingit arr apa semua. Tapi aku sendiri, mula-mula jer rasa bingit. Makin lama, makin best pulak. Depa tengah on air lagi ni dekat South Korea. Baru episode 9 last week. Sempat lagi nak start streaming now, and be the first person to see this drama's beauty!! Teehee :D


She Was Pretty

Personally, aku suka watak Heroin nya. Masa dia kecik, dia cantek. But she grows up into someone other than her old self. Bila besar muka dia jadi buruk. Tapi dia baik hati sangat masa dia kecik, so, cantek plus baik. Ko ingat, senang nak jumpa orang camni zaman sekarang ni? 


Masa dia kecik, dia kawan dengan sorang budak laki berisi. Eventually diorang macam suka each other. Tapi cinta monyet meow-meow camtuh jelah. Yang si budak laki ni pulak bila besar jadi hensem giler. Serius tak tipu wehh. Aku pon tersuka. Kekekke.




Now that they are all grown-ups, diorang kerja satu office. Tapi lelaki ini tak tahu identiti perempuan tuh, sebab perempuan tuh huduh gilorrrr sekarang ni haa. Lelaki tuh siap treat dia teruk sangat-sangat. Sedih arr tengok. Tak baik kan, treat orang teruk sebab rupa dia tak indah di mata kita kann. That is so wrong u know.

Inilah heroinnya. Kakak Hwang Jung Eum.
Ya Allah, aku geram tengok rambut dia, rasa nak tolong sikat!

Abang hero kita, Park Seo Joon Oppa!
Comelnya, comelnya, comelnya! *Melting*

Aku personally suka mesej yang cuba disampaikan dalam cite ni. Ramai orang yang lahir berwajah biasa-biasa je, macam aku sendiri. Tapi kita semua boleh develop character dan sikap yang baik dalam diri kita. Kalau cantek luar jer, hati busuk, perangai teruk ehmm. This drama taught me, not to judge people from the surface. Ramai orang dalam dunia ni baik-baik tau. Tell the world, jangan pandang orang cantek jer tau. Aku jeles! hhahhahahaha :D


She Was Pretty. Bersiaran di South Korea setiap Rabu & Khamis malam :D

Till then, thanx for reading!
Happy drama watching!
Muah :D

29 comments:

  1. Serius best sngt cerita nie.
    jln cerita yang simple tapi menarikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann simple jer stor dia kann...seronok tau cerita ni :D

      Delete
  2. Memang terbaik review Aisya, kelakar pun ye juga.
    Selamat menonton sampai lebam, anggap la reward utk diri sendiri...
    Akk mmg tak dan nak tgk la tv apatah lagi nak layan drama korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita ni kelakar kak sue...kita suke pelakon pompuan ni...geram tgok dia :D hihiihihihi

      Delete
  3. Kak Sally pun tgk cite ni sambil tgk cite Sassy, Go Go! hahahaha...akak mmg suka Hwang Jung Eum berlakon since dia berlakon dengan Park Ji Sung dalam "Kill Me Heal Me" tu...

    Selamat bertengok :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ker cerita sassy, go go kak sally? nk tengok lah nnt bila free2 :D

      Delete
    2. Cerita Sassy, Go Go best juga! Tengoklah kak Aisya. Saya tengok cerita tu sampai sakit pipi sebab asyik senyum sorang-sorang je. Tapi, akan ada part rasa macam nak tarik rambut seorang pelakon perempuan tu. Saya suka Lee Won Geun (the 1st lead, I assume) dalam cerita tu sebab muka dia macam Onew.

      *excuse me when my inner fangirl talking* hehehehehe.

      Delete
    3. allaaaaa dont get me started... akk baru igt nak mengurangkan ''ketagihan'' akk dekat drama korea ni...aarrghhh tension arr, nak lari-lari-lari gi tengok sekarang jugak! *tp tengah keje ni* hihihihih

      Delete
    4. Tak tahulah kak Aisya akan suka ke tak sebab semua pelakon pun jambu-jambu. Almaklumlah kisah budak sekolah. hiks :D

      Delete
  4. Replies
    1. Hai Leyla! *lambai tangan laju2 :D hihihihi*

      Delete
  5. Saya pun tengah tengok cerita ni juga! Tengok sebab ada Siwon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah farah....siwon comel kn...akk suka jugak... unfortunately this is his last drama, before going to military service... arrghhh :(

      Delete
    2. Siwon handsome sangat! Walaupun saya tak suka facial hair dia, tapi dia tetap handsome bagi saya. hahahahaha *inner fangirl talking*

      Tahu takpe. Sedih sangat dia dah nak pergi army. Kena tunggu 2 tahun. Oh Siwon! :((

      Tapi, takpelah. At least, Koreans dah acknowledged his improvement in acting. I'm so happy for him. ahahahhahahah.

      Delete
    3. same, akk geram tengok facial hair dia...rasa nak tolong je shave kan! Arghh! Farah kita kembar! :D :D :D we always think alike, dont u think so?!

      Delete
    4. Samalah kak Aisya! Memang rasa macam nak tolong shave kan je facial hair dia tu. Mungkin dia nak simpan sebab lepas ni dah tak boleh nak simpan masa pergi army. Haih :(

      Betul! Betul! Bnayak je benda yang sama kita fikirkan :D

      Delete
  6. Assalamualaikum .... hi siti... guten mogan...
    Ogenkidesuka. Anyeoseo....


    Hahaha... merapu di pagi minggu...

    Nk ty "jindrisska" tu apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaa...jindrisska ni nae tower dekat prague, czech republic.... ade cerita di sebalik perkataan tuh :D hiihihih thanx tanya :D insyaAllah nnt ada masa, kita reveal ek :D

      Delete
    2. ooo ingat Jin Ada Suka....
      hiihihihi....

      Delete
  7. Hai, same with me..sep2...try tengok cerita Birth of Beauty lepas ni tau.hehe

    do visit my new blog...http://gadisluarbiasa8888.blogspot.my/

    dan salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. done visiting! :D hihiihihih salam kenal jugak yer :D

      Delete
  8. oh God...macam ni agaknya perasaan korang bila kak Sal tulis pasal bola..nama-nama yang tak dikenali.hehehe. I have nothing against Korean drama, just that istiqomoh menonton is not my thing...anyway, love the message.pandanglah jugak dekat orang tak cantik macam I ni ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sal...haa cam nie lah kami cerita pasal korea....hihihihihi :D :D

      Delete
    2. Kahkahkah akak gelak besar baca komen Sal. Akak pun krik krik krik gak kalau baca pasal drama korea/lagu kpop. Tak pandai layan :)

      Delete
    3. amboi kak Farrah seronok dia gelak yer....hihihihihi :D

      Delete
    4. kita layan citer jepun ja...
      kalau Sal masuk uni zaman ali setan (katanya lah)...
      kita masuk uni zaman Takuya Kimura.... (okay bayangkan love dalam mata).

      hahahaha gediks...

      Delete
  9. Ada tengok sikit sedutan cerita ni..belum sempat lagi nk tgk full.. nanti nak tgk :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...