home about contact travelog resepi bahasa jerman

DILEMA

Hati meronta-ronta nak menulis belog secara aktif balik. Tapi aku sendiri memberi beribu-ribu alasan yang aku sendiri cannot brain. Bermacam alasan tuh termasuklah kononnya aku takde masa, padehal masa yang ada, aku gunakan sebaiknya untuk tidur-tidur-tidur. Alasan lain aku pulak, nak edit gambar, website FOTOR selow macam sifut sedut semput, maka aku malas mengedit gambar. Habes kisah travel aku ke Italy dan Swizerland ku biarkan lapok menunggu basi. Eh eh! 


Alasan yang terakhir yang aku sering berikan kepada diri sendiri, sebagai escape reason tak menulis di belog ini adalah, aku benci keyboard laptop ku. Ada sebutir beras tersangkut dibelakang huruf  "V" sampaikan terasa menaip menjadi begituh susah, sampai perlu ku apply begituh banyak force ketika menaip. Aku penat, tanganku lenguh, kau tahu! Jangan sampai aku beli laptop baru kang! *Duit ade ker masalahnya?!*






Itu jer sebab-sebab ahkak Aisya engkorang jadi pemalas sangat-sangat nak update belog. Ku pandang kanan, jelesnya tengok orang lain update best-best kat belog dia tuh. Ku pandang kiri, ehhmmm geramnya, banyak giler orang komen belog tuh! Dush, kutumbuk diriku sendiri! Malas dalam diri sendiri belum habes, kau sebok dengki-mendengki dekat orang kann. Sempat pulak kau, Aisya! Tadi kata takde masa sangat! Haktuih!


For the time being, boleh tak nak mengadu nasib dekat korang semua? Aku nak buat giveaway, tapi alahai.... Susah sangat nak edit gambar, geram dengan ke-slow-an website FOTOR. Give me some idea, mana lagi best & senang nak edit gambar for free. Yang pasti, mestilah yang cepat load! Hihihi :D




P/S: Aku nak cerita ni, aku kann cipta signature baru tau. Pastuh tak berapa guna, after 2 weeks camtuh, aku sendiri dah lupa camne rupa signature tuh. Sekarang ku tikam-tikam kertas pon belum dalam ku gather semula memory yang hilang pasal signature tuh. Shud I go back to my old signature? Its too complicated u knoe! Dilema, dilema, dilema!

43 comments:

  1. Replies
    1. tengkiu khairin anies :D terima kasih jugak sllu dtg komen2 cokcek cokcek sini.... hihihihih :D

      Delete
  2. keep calm & keep writing..cheers..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp! keep calm, and keep writing! itu yg kita mahukan kann! :D

      Delete
  3. Replies
    1. go jugak kak ahlam miera, go! hihihi tengs kasi kita semangat balik :D hihihihi muah!

      Delete
  4. Untuk giveaway tu, edit gambar simple je pun tak apa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nnt kita edit simple2 jer...jgn lupa join tau giveaway kita.... janji tau...hohihihihh :D

      Delete
  5. Gunakan vacuum utk sedut beras tu... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ss...rebus pun ok kot beras tu... kuikuikui

      Delete
    2. menarik idea kak SS, kenapa la kita xterpikir selama ni...kita dok kuis guna kertas, sekejab dia duduk bawah huruf v, kejab lg dia lri kt huruf m plak...pening palo den! hihihi

      Delete
    3. Kalau takde vacuum, guna sticky notes, bahagian yang melekat tu :)

      Delete
    4. cadangan SS buat aida ketawa di tgh mlm :)

      Delete
    5. adianiez AIDA... Bior vacuum tu sedut sekali 1 notebook tu... Barulah dapat beli baru... Keh Keh Keh...

      Delete
    6. wahhh kalau camtuh, sekarang jugak nak sedut la....hihihihihi... cepat sikit kak SS boleh belanja kita lptop baru....ehhh?!

      Delete
  6. Untuk giveaway tu... x yh edit.. aisya bg je semua hadiah tu kt akk ...

    Haha... nk fm germany... swis... prag. Plisss...

    Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak akk, arituh da buat giveaway besar-besaran, abes da semua FM seluruh Europe kita kasi org... kali ni ada poskad dlm bahasa jerman jer...join la akk! nnt kita terangkn maksud dia...tunggu tau :D

      Delete
  7. Nak cerita trip to Swiss! Nak tengok Swiss sangat-sangat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah tunggu tau!! akk da siapkn entri, tinggal boh gambar je lgi...tunggu tau... i went there for just a day, can I still make a few entries about it? aciii x farah rasa? mcm byk jugak benda nk cite...idk, tell me what i shud do farahh... :D

      Delete
    2. Boleh je, kak Aisya! Nak letak sepuluh entries pun takpe. Saya suka! Boleh tengok Swiss yang lawa sangat-sangat tu.

      Delete
  8. banyak gila dilema kame dik oii...hahahaha..bertabah...kak sally jarang edit gambow..retinya pun idok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kita mmg gedik suke edit kak sally... gmbr kita tgkp sllu xcukup cahaya... gelap gulita,nnt org xnampak plak... sebab me suke edit...hihihihih :D

      Delete
    2. bertabahhh jelaaa...kahkah...ooo...ni rahsia muka flawless! * dengki *

      Delete
  9. Replies
    1. giveaway yg hi5 tuh ke akk? yg tu, xdapek lg nk join, sebab xde ank lgi... eh ke ada giveaway lain? kita silap ke? hihihihiih :D

      Delete
  10. cuba guna aplikasi ribbet,kak Aisyah :-)

    ReplyDelete
  11. Edit pki smartphone boleh. Download apps such as phonto, photogrid, picart yg mana aisha rasa mudah nk guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh byk jugak apps yg ada yer...thx for sharing kak sue :D

      Delete
  12. salam aisya aRz singgah sini...sori lama tak sampai...tiket kapal terbang habis....ok boleh terima ka alasan ni...

    aisya bila balik malaysia?

    aisya edit guna apps di smartphone....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi abg arz, tiket abes siap.... heheheh kita insyaAllah balik msia awl bulan April tahun depan....doakanlah belajar kita dgn suami semua berjalan lancar... heheheh :D kim salam cik puteri :D

      Delete
    2. Hahahah alasan aRz alasan propa namanya tuh!

      Delete
  13. yes.. u shud go back to your old signature

    ReplyDelete
  14. Seriusnya dilema cik adik sorang nih! Yang penting,..Keep Calm & Don't Forget to Smileeee!

    ReplyDelete
  15. Chaiyoookk.. Chayoookk.... U can do it..

    ReplyDelete
  16. ingatkan dilema apa lah tadiiii. oyeahhh fighting~~~

    ReplyDelete
  17. aida edit guna picmonkey.com.
    but most of the time, edit kat henfon apps PicsArt.
    so far so good la aisya.
    aida ni wajib buat entry ber gambo.
    takde gambo nampak mcm tak ok plak entry aida tu :) ha ha ha...

    ReplyDelete
  18. betul punya dilemma aisya..hei beras yang sebutir tu mmg mencabar je kalau dah terselit celah2 button keyboard..hahaha kipidap aisya.dongibab

    ReplyDelete
  19. Cungkil la beras sebutir tu keluar.. heeee... sian jari Aisya kena letak force lebih untuk huruf 'V' :)

    ReplyDelete
  20. uit.. macam mana boleh terselit beras kat situ o.O hehe..
    ada try cungkil tak ? and okayla V je kan ? bukan selalu guna..

    unless.. vau vak pevi vana =P chaiyok..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...