home about contact travelog resepi bahasa jerman

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 5)

Ya Allah, tak sampai sejam lagi giveaway ni nak habes, tiba-tiba aku teringat belum join lagi. Kak Sally, I almost terlupa nak join. Almaklumlah, sekarang jarak masa Malaysia-Jerman da jadi 7 jam, susah betul nak pikir time kat Malaysia pukul berapa.


Nasib baik sempat lagi kan nak join gieaway ni! Mai, mai, mai lagi berapa minit lagi giveaway ni nak habes dah, mai cepat join, and kepada yang dah join, goodluck semua orang yer :D




Rasanya kak Sally sayang pilih Taiwan sebagai destinasi travel this time sebab kak Sally tak pergi lagi kot Taiwan, kita tak pasti, just main teka-teka jer, harap betol la. Hihihihi :D


And based pada apa yang kita search, rasanya ada beberapa tempat ni wajib dilawati kalau dah berada di Taiwan.


1) Taipei, sebab ada menara yang tinggi tuh dekat situh. Apa nama dia, Menara Taipei 101 ek? Haa yang tuh lah. Kalau tempat kita, kita dah tak heran dah dengan Menara Berkembar KLCC kann, tapi percayalah sebagai tourist, mesti benda camnie yang kena lawat. Sebab bukan ada banyak pon dalam dunia ni, menara-menara camnie nie kann.



2) Elephant Mountain, Taipei. Ataupun nama lain dia, Nangang District Hiking Trail. Sambil-sambil hiking tengok nature, hirup udara segar, bila sampai kat atas puncak tuh, buleh pandang ke bawah, dann akan nampak the whole bandar Taipei. Macam menarik kann? Kita memang suka hiking2 ni kak Sally, hihihi :D






3) Last but never the least, adalah Sun Moon Lake. Ya Allah teringin sangat nak pergi sini. Cantik sangat-sangat. Tak tau nak gambarkan camne, tengok gambar, terpana, tersuka, terpengsan. Eh! Eh! Hahhahahha



Sekian, terima kasih! Goodluck semua yang join yer! Kak Sally, safe journey back home :D I knoe how much you miss nachi! Make sure makan tau bila sampai! Muah kak Sally sayang! :D :D :D 

20 comments:

  1. Good luck sis. Moga berjaya :) Jemput lah datang rumah .. kui3

    ReplyDelete
  2. Hehehe.. nasib baik sempat..

    Good luck Aisya ~

    ReplyDelete
  3. Aisya...akak nk FM dr jerman.swis. dan semua yg sempadan dgn jerman yg awk ada ye... haha...
    Ole2 wajib tau blk msia thn dpn...

    ReplyDelete
  4. Good luck aisya... gigih ha ko study itinerary tu

    ReplyDelete
  5. Hai...Kak Sally baru je balik daripada Taiwan dan baru dapat blogwalking...

    Terima kasih sebab sudi join ye...InsyaAllah pemenang akan diumumkan dalam minggu ni... :)

    Btw, mmg akak balik terus makan nasi kot...hahahaha

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya aisya.....tempat yang best juga aisya review ya

    ReplyDelete
  7. Salam singgah.sini dari segmen yang sama dik...semoga.berjaya...

    http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html

    ReplyDelete
  8. Keputusan dah keluar kan?? Camne.. ada rezeki x..

    ReplyDelete
  9. gudluck,,, menarik ja tengok tempat2 tu,, mcm nak jejak kaki dkt sana ja...

    ReplyDelete
  10. Good luck. Jemput blog saya di http://penselduabee.blogspot.my.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...