home about contact travelog resepi bahasa jerman

Kelas Bhasa Jerman #8 : Title-less Thursday

Hallo, everybody! Hari ni secara rasminya aku membelog tanpa mengedit gambar. Ok la kot kann. Ahkak nak mengajor bahasa Jerman arini, engkorang nak tak ni belajor? Auraaa nak mengajor ni menusup masuk dalam hatiku, tak dapat lagi ku tahan-tahan. Hahahahahah. Mai kita learn a new thing today, nak? Hihihi *kalau taknak pon, cakap nak jugak, tak kira* Kalau tak, babab. Hahahahaha.



Neues kommt von Neugier
(Maksud : Something new always comes from the one, with curiousity)
Neues : Something new
Kommt : Comes
Von : From
Neugier : Orang yang curious.



Gambor ni cheq teejumpa masa pergi FH (read: Uni) arini. Arini cheq ada appointment dengan cikgu sebab nak bincang FYP, InsyaAllah start bulan 12 ni. Doakan tau!


Selalu-selalu la refresh rasa curious dalam hati kita-kita semua yer, semoga dengan rasa curious kita tuh, kita pon boleh develop ataupun come out dengan sesuatu yang baru, yang maybe boleh berguna kepada dunia. Tak gtuh? Hihihi


Tengs alot for reading!!! 
Muah :D
Siapa-siapa nak cheq blogwalking,
tinggalkan URL di ruangan komen tau!

35 comments:

  1. alamak berbelit lidah nak ngejanya aisya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha kann berbelit lidah kann... nasib baik berbelit lidah je, jgn smpai terkeluar kahak, lg satu hal...hahahahahah

      Delete
  2. hehehe.. thank you.. ada macam English tapi version dalam...

    my mom asked about you... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh kenapa mak zafirah tanya psl kita??? hihihi malu i :D

      Delete
  3. baca boleh, sebut tak boleh..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nnt kita jar sekali camne nk sebut dia tuh yer :D

      Delete
  4. Kak Aisya kena letak the way to pronounce the words supaya senang kami nak baca. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho...nnt lain kali akk include sekali pronunciation dia ek...mmg terkelor la kahak pasni :D hiihihihih

      Delete
  5. Ich danke ihnen.... from your member/follower baru, saya baru saja mula blog, sila beri tunjuk ajar... curiostraveller.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi datang sini and follow kita :D nnt ada masa, kita follow balik yer :D welcome to the blogging world!

      Delete
  6. Ingat lagi dulu time sekolah adek2 ade amek subjek ni kat sekolah, balik rumah kemain "speaking" hahaha~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah, kita pon masa mula2 belajor dulu pon gtuh jugak :D hihiihihih

      Delete
  7. saya ni tak boleh nak cakap bahasa jerman.. bebrlit lidah...lidah dah keras

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha tulah kann, bahasa dia ni mmg berbelit sikit :D hihihihih

      Delete
  8. Assalamualaikum.....Tak tau sebutan tu betul ker tak....nanti ada masa buatlah entri yang ada suara sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak segan nya nk buat entri ada suara.... suara kita xsedap....kikikiki :D

      Delete
  9. nak lagi dan lagi...
    *akak, dulu sebelum ke german ada ikut kelas bahasa ke..belajar sendiri?*

    T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sofie, masa sebelum akk fly dtg sini, JPA hantar akk belajar bahasa Jerman setahun setengah dekat Malaysia....tp xdpt sngt nak apply bhs jerman tuh, da dtg sini baru dpt guna bahasanya...sebabb org jerman langsung sepatah harem tak reti english...hahahah nak tak nak kena paksa diri ckp jerman jugak :D hiihihihihi

      Delete
  10. Seronoknya pandai bahasa asing. Teringiiiin sangat nak tahu banyak bahasa.
    Btw, trima kasih utk pelajaran kali ni. (Y)

    ReplyDelete
  11. rasa macam cakap jawa bila Ahlam sebut...huhuhu

    ReplyDelete
  12. Dah lesson #8 dah? Maknanya akak banyakkkk ponteng kelas Cikgu Aisya huhuhuhuh

    ReplyDelete
  13. Wargh!!!.. Berbelit lidah.. hehehe

    ReplyDelete
  14. macam susah jer nk bercakap jerman ni Aisha oi..

    ReplyDelete
  15. nak sebut pun tak reti. respect la siapa yang belajar bahasa niii

    ReplyDelete
  16. aisya di german blajo ekk?
    asben aida pernah kursus 6 bulan kat sana.
    ada lagi kamus german kat umah.
    tapi tu la, tak reti nak nyebut nyer :) ha ha ha...

    after all, nice knowing u ye... walaupun secara maya :)

    ReplyDelete
  17. waaa.... piqa dh lama minat bahasa jerman tapi tak prnah ada time nak blaja..
    thank youu

    ReplyDelete
  18. bestnyer dpt gi german.,
    parit german kat pontian je wak dh smpi., hehe2

    ReplyDelete
  19. Paham tu sudahhhh...tapi nak pronounce macam mana?? T_T

    ReplyDelete
  20. macam mana nak sebut tu? saya singgah dari http://duniactroxalynna.blogspot.com/ ^^

    ReplyDelete
  21. Hehehehe... awatlah sebutan dia susah sgt...ahak... :D rasa kelakar pulak bila sebut.. xtau la betul ke x.. :)

    ReplyDelete
  22. Berbelit sungguh yer bahasa dia dik...nak sebutnya pun susah...hihi

    ReplyDelete
  23. aduhai Aisya.. belit2 lidah nak sebut.. paling senang tu Von la.. ehhe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...