home about contact travelog resepi bahasa jerman

Peneman @ Hobi Baru

Tak perasan sejak bila, aku macam melekat tiba-tiba suka baca buku novel. Baru lagi rasanya. Sebab Nabila (kawan baru kat Bingen) suggested 1 novel ni untuk aku baca, aku terus terjatuh cinta dengan amalan membaca ni. Hihihi :D Dah umur 24 baru nak amalkan amalan mulia macam ni kan, ko Aisya! Takpe, people say, better late than never kot! Kikiki


Sekarang setiap kali dalam train, ada 10 min otw nak pergi kerja pun, sempat nak selak-selak buku baca beberapa helai. Tu pon rasa tak puas, rasa macam nak baca lagi, baca lagi. 


(Halwa telinga sambil membaca :D LINK)

Serius best buku ni. Ending cerita ni memang totally out of expectation.
Aku sendiri rasa, penulisnya berjaya fool me.
Serius tak sangka pembunuhnya siapa. Best! Best! Best!
Masa otw nak ke Münster(Germany) arituh, aku memang tahu perjalanan ambil masa 6 jam gtuh, jadi aku memang bawak siap-siap 2 novel, dengan tablet 1. Penat tengok drama Korea dekat tablet, aku sambung membaca novel. Haruslah drama Korea aku dulukan, wifi dalam bas tuh cukup laju untuk aku streaming drama kot. Hihihi. Still one big fan of korean dramas :D Hihihi


Aisya Ibrahim, Münster am Westfalen, Germany
October 2015

Incase anyone is wondering, novel camne la yang aku suka kann. *Masalahnya ada ker anyone yang konon-konon wondering tuh?! Hihihi* Aku suka novel yang ada kes pembunuhan, pastuh ada macam detektif yang try cari siapa pembunuhnya. Last time masa mood membaca aku datang. *Last time = August 2011, hihihihi* Masa dulu pun aku baca novel genre macam ni jugak. Dulu aku in love dengan Author Mary Higgins Clark. Sekarang beralih ke Author Agatha Christie pulak, Nabila yang cadangkan. Cintaku berpaling tadah sudah! Hihihihi :D


Yang Omnibus tuh dalam 1 buku, ada 4 novel berbeza...Best giler, jimat duit den,
sebab Omnibus Book ni murah berganda! :D


See, this is my new affection! Aku beli buku terpakai jer, dekat online. Murah berbanding beli buku baru. Hihihi. Incase in future, I just dont show up here, writing something in this little blog. You know where I would be :D I would be reading these books dengan penuh khusyuk tak pandang kiri kanan dah :D Hihihi :D


P/S:
Cik Juwaily kata, sebelum tido kena buat-buat baca buku. Barulah ada gaya orang kaya! Hahhahah



Till then!
Terima kasih sudi datang baca sini!
Muah :D
Nak giveaway x?

27 comments:

  1. Tumpang tengok gambar menarik di luar negara.....suka tengok senibina mereka...

    ReplyDelete
  2. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  3. oo orang kaya baca buku sebelum tido ye aisya, baru kak ana tahu huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau citer drama melayu zaman skang.
      dato dato datin datin tu.
      part nak tido, mesti layan baca buku atas katil :)

      ha ha ha :)

      Delete
  4. Haha... betul tu... sblm tdo baca buku gaya org kaya... pengaruh drama omputih betul...

    Tp jgn lupa baca al mulk sblm tdo tau... ;-)

    ReplyDelete
  5. Giveaway tu blh x berupa tiket penerbangan ke jerman? Hihihihi...

    ReplyDelete
  6. Balik malaysia nnt... cari novel "Bumi Cinta" karya habiburrahman .. penulis indon yg terkenal itu...

    Seriously tak rugi...
    Akk yg bukan jenis baca novel pun baca setiap patah tak missed...

    Jln cerita yg langsung tak terfikir... highly recommended...

    ReplyDelete
  7. hahaha statement 'sebelum tido kena buat-buat baca buku. Barulah ada gaya orang kaya! Hahhahah' xbley bla betullah...
    selamat membaca!

    ReplyDelete
  8. WiFi dalam bas laju sampai boleh streaming drama Korea? Bestnya!

    By the way, selamat jatuh cinta dengan budaya membaca. Saya pun suka membaca juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka komen Farah yg ini. Akak pun nak ucap selamat jatuh cinta dgn membaca :)

      Delete
  9. hehehe..boleh jd private detektif ni Aisya ;)

    ReplyDelete
  10. Lissa pun suka novel ala-ala pembunuhan, misteri-misteri gitu.. hehe

    ReplyDelete
  11. Buku2 Agatha Christie ni memang banyak yg best2 :)

    ReplyDelete
  12. Kalu kt mph or kino ttu dah xde ats rak lg ni..kena cr kt CM ni

    ReplyDelete
  13. Cantiknya pemandangan Germany....boleh lah tengok banyak pemandangan Germany ni dlm blog adik...

    Amalan membaca satu amalan yang mulia....selamat membaca dik...

    ReplyDelete
  14. wah.. suke juga ngan novel-novel tulisan Agatha Christie

    anyway salam perkenalan & jemput join GA saya
    Giveaway Baucer Diskaun Isomil Plus & Wang Tunai

    ReplyDelete
  15. membaca jambatan ilmu , tp akak btl2 terpesona pemandangan tu..Indahny bumi Allah...

    ReplyDelete
  16. salam kak aisya, yana suka sangat baca buku sebelum tido acah acah bed times stories gitu, sebab tu je masa yang berkaualiti.. berkualiti ke? hahahaha.mudah mudah kata kata kawan akak tu bener belake heheh Aamiin :)

    ReplyDelete
  17. wow.. best.. Akak pun minat membaca gak.. sekarang nie tgh berjinak-jinak dgn novel seram penulis malaysia.. Memnag ohsem.. Drama Korea dan novel.. Bergilir-gilir..

    ReplyDelete
  18. Salam aisya...hihihi... Oh baru akak tau baca buku sebelum tido tu gaya org kaya ye...erm sampai bila lah akak nk dapat seru jadi org kaya nie...sbb akak x suka membaca...
    Akak slalu mengaji dulu sebelum tido...guna apps Al-Quran tu...sambil baca sambil tidokan anak....cepat anak2 tido..hihihihi... nk suh akak baca buku 1 muka surat pun x abis2...hhihihi

    ReplyDelete
  19. aida ni memang sgt la x suka membaca tau aisya.
    memang dari dulu :) hi hi hi...
    but anak sulung aida sgt suka baca novel.
    and aida sgt menggalakkan dia :)

    ReplyDelete
  20. dulu hobby Bonda pun baca novel, tapi novel cinta.hihi..jiwang plk.sejak2 ada Zahra ni xdan dah nak baca2 novel

    ReplyDelete
  21. novel agatha christie mmg best... nak recommen satu novel Agatha Christie tapi tak ingat tajuk dia...

    btw keep it up ;)

    ReplyDelete
  22. tak pernah lagi baca novel genre pembunuhan or detektif mcm ni..hehehe

    ReplyDelete
  23. buku tu in Germany ke ? eheh.. akak givap dah baca2 ni.. dulu rajin gak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...