home about contact travelog resepi bahasa jerman

Switzerland Travelogue : Iseltwald, Interlaken

Kepada semua yang baru jer datang baca kisah aku travel ke Swiss baru-baru ni, selamat datang!! Hihihi. Boleh baca dekat sini cerita sebelum ni LINK. Haa kalau korang nak tahu, kitorang cuma pergi ke Interlaken sahaja, masa berada di Switzerland. Sila jangan tanya aku tempat-tempat lain, hapah aku tak tau, sebab aku pernah pergi sini jer. Kehkehkeh.




Haa Interlaken yang kitorang pergi ni, tempat dia besar. Tempatnya ada bukit, ker gunung ek, entahlah, whatever u call it la kann, pastuh ada 2 tasik besar giler. Memang elok naik kereta, banding public transport. Kalau nak datang sini naik public transport, ok jugak, tapi seloknya dudukla bermalam bareng semalem duo. Ada hill train cantek tau boleh naik, tapi take time sikit kalau guna public transport.


Interlaken City :D *Romentik!*

Hill Train in Interlaken, Swiss.

Town Interlaken ni terletak dekat tengah-tengah antara 2 tasik ni. Tasik ni cantik weh. Air dia hijau. Mak ko hijau! *Tiba-tiba jer* Hhahahahha :D Tasik 1 nama dia Brienz, satu lagi nama dia Thun. Dua-dua hijau sangat air dia. Rasa nak minum, macam air Elken Spirulina pulak aku nengok. Tapi hijau la. Pastuh ada bukit bukau lagi. Memang nature habes.








Serious saujana weh mata memandang. Aku cadangkan, siapa nak fotoshoot lepas kawen ala-ala cite Hindustan romantik-romantik, datang ler sini. Syiess cantek wa cakap lu! Rasa macam nak berhenti bernafas sesaat, sambil nikmati indahnya alam ciptaan Allah ni. Subhanaallah sangat!!! Haa, bukan breath-taking tau. Dia cantik sangat, sampai aku rasa breath-stoping kejab. Seriuos aku terpana-terpegun-tersuka-terjatuh cinta, ter ter ter. Segala jenis ter- ada masa tuh. Nasib baik tak smpai TER-golek kann. Hahhahaha :D




Dekat sini (Iseltwald) kitorang terjumpa pondok dengan kerusi meja, so kitorang pon keluarkan segala mak nenek bekalan makanan kitorang, and breakfast di gigi-gigi air tasik Brienz ni. Dah lah hujan masa ni, memang terasa romatik sangat dekat sini. Hihihihi. Sebenarnya takde la romantik sangat makan dalam sejuk-sejuk ni, menggigil. Hihihi.


Kalau tak silap, masa makan ni kitorang borak pasal kawen kot.
Gelak2 adik-adik ni borak pasal kawen. Kikiki :D

Lepas dah sarapan pagi, perut semua dah konyang, barulah ada tenaga sikit nak snap gambar kann. Maka bergambarlah kami di sini, buat menyimpan kenangan sebagai tatapan anak cucu cicit di masa hadapan. Cewah! Haa cucu, nanti ekao baco entri ni, nenda malas nak kobar banyak-banyak kali. Penat bercerita haa. Hihihihi :D




The Gadis : Lin, Farah, Me & Durga

The Gadis : Lin, Durga & Farah :D

Interlaken, 2015.
Guys, jumpa lagi di Malaysia nanti, InsyaAllah :D

Siap bergambar dengan berjuta pose macam-macam ragam, kitorang pon gerak ke town Interlaken ni. Kitorang tanya dekat Tourist Information Centre dia, mana lagi cantik untuk pergi. Pastuh orang tuh suggest pergi ke satu air terjun ni. Namanya… (bersambung di next entry....) hihihi :D


Maka perjalanan pon diteruskan....









Thanks for reading!
Muah :D
Interlaken, cheongmal saranghamnida!



25 comments:

  1. Cantiknya tasik!!!! Cantiknya Swiss! Cantiknyaaaaaaaaaa! Nak pergi Swiss sangat-sangat T___T

    ReplyDelete
  2. cantik!ni bukan tahan nafas, ni amik nafas terus..hehehe.lawa giler Swiss!!kalau ada duit banyak bukan takat photoshoot..honeymoon terus pun boleh

    ReplyDelete
  3. Subhanallah cantik sgt2. Teringin nak jejak kaki ke sana.

    ReplyDelete
  4. Subhanallah.. indah sungguh ciptaan ALLAH.. best nye Aisya.. jeles kite tengok.. hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau tu betul spirulina...habis satu tasik akak telan...kahkah...

    ReplyDelete
  6. CANTIK! ICh will auch.... keren kak!

    ReplyDelete
  7. pergh hakak! cantik giler, subhanallah!
    bilala saya dapt tengok kecantikkan tu dengan mata sendiri pulak ek?

    ReplyDelete
  8. subhanallah !! cantiknya !!! air ijau !! isk isk.. geramnyaa.. sejuk x ? boleh mandi ke situ.. laaa sampai Interlaken je pun okay haih.. kami yang lain2 x smpai lagi..

    ps : ketapi tu cem ketapi Bukit Bendera yang lama je..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah. cantiknya view kat sini aisya..cantik sangat2. semoga satu hari nanti ke sini juga insyaAllah :)

    ReplyDelete
  10. wahhh subhanallah cantik sgt akak.. air yg membiru

    ReplyDelete
  11. Maigadddd!! Cantiknya pemandangan...

    ReplyDelete
  12. Subhanallah mmg cantk kan Interlaken..

    ReplyDelete
  13. So beautiful the view! Never been to Swiss. But swiss memang lawa. Kalau pegi time winter dapat ski and snowboard kat sana :)

    ReplyDelete
  14. subhanallah...memang cantik....terima kasih berkongsi aisya

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...

    Cantiknya pemandangan...terutama yang ada backgound rumah tu....

    ReplyDelete
  16. alahaii mendamaikan je. rasa udara segar je. wuu ngok warna air lautnyaa bersih n shantek sangat. nice view akak!

    **soryy dah lama tak singgah sini. wuu

    ReplyDelete
  17. Wahh bestnya dapat lihat negara luarr ... syok ni kalau dapat bawa keluarga melancong. Terima kasih kerana berkongsi ye.

    Support saya dalam Contest Review Lynk.my 2015 ye. Terima kasih.

    ReplyDelete
  18. Tenang je kak tengok semua pemandangan tu. Lepas tu cantiknya kak...bestnya dapat travel

    ReplyDelete
  19. dalam gambar cantik depan mata mesti lagi cantik!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...