home about contact travelog resepi bahasa jerman

7-Day Food Challenge

Haa, assalamualaikum dan salam 1 Malaysia! Good morning! Walaupun dekat sini dah tengahari nak masuk petang dah. Tak kesahlah kan. Hahahhaa. Incase I didn't see u, good afternoon, good evening and good night! Hehehhee :D


Haa apa ek tadi nak cerita dekat korang? Lupa sudah. Heheheh. Aku arini nak cerita dekat korang, aku ni kan kuat sangat lupa kan. Arituh aku cam challenge diri sendiri, untuk tangkap gambar makanan yang aku makan, setiap hari dalam tempoh seminggu. Ini demi untuk menguatkan ingatan aku. Dann, alhamdulillah aku tak lupa satu hari pun untuk tangkap gambar. Yeyeh! Clap-clap sikit untuk hakak! Hehehehe :D


Challenge ni masa minggu yang kitorang pergi travel dengan Ika dengan Pakli arituh. Baca sini kalau tak faham yer. So, kat bawah ni adalah makanan-makanan yang telah siap didigest oleh perut aku! Jemput terliur :D

Oreo Tipu


Aku dengan en Suami aku arini, bangun-bangun tidur terus buat-buat kerja. Kitorang tengah berusaha nak siapkan research assignment suami aku, nak hantar Jumaat ni. Jumaat ni jugak nak exam plak. Adoiyai! Senak perut makcik! Hehehehe :D



Study 2 jam

Situasi: 
Husband aku baru lepas habis night study untuk exam Jumaat ni. Lepas 2 jam, dia habis study untuk the whole subjek tuh. Macam giler. Aku pon mulakan dialog...

Aku: Aikk, sekejab betul habis study? Terror nau!

Suami: Ini baru satu malam study. Kalau besok, study lagi sekali, lusa abang dah boleh mengajarlah subjek ni gantikan cikgu Klaas. Hahhahaha :D

Aku: Kerek nau, muka pon dah macam orang giler dah.

Suami: Orang kalau dah banyak sangat study, memang rupa macam orang giler! Hahhahaha

Gambar berukuran passport ni tidak valid digunakan,
sebab rambut dan mimik muka yang tidak senonoh!!
Hahhahahah :D


Thanx for reading!
Muah! Anneyoung!

Perbualan di Hari Ahad

Tengahari Ahad yang damai, si isteri merungut kelaparan. Si suami buat tak peduli jer. Berikut butiran perbualan mereka:



Aku: Kalau abang tak kasi kita makan, kita taknak buat kerja, kita taknak masak. Biar kita mati kelaparan.

[Winter Roadtrip] Day 4 - Neuschwanstein Castle, Germany

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi datang menengok-nengok di sini. 



Haa, seminggu yer aku tak bersiaran dekat blog, penat perah otak pikir ayat macam mana nak cerita dekat korang pasal jalan-jalan kitorang arituh. Mula-mula macam nak tulis ''Travelog Salzburg, Austria'' gtuh, tapi alahai sehari jer kitorang melawat Salzburg tu pon, the next day dah gerak pergi tempat lain, yang bukan Salzburg dah. Macam tak sesuai plak tajuk tu kan. So, aku namakan entry-entry untuk travel yang kali ni dengan nama baru yer, iaitu ''Winter Roadtrip''. Tak glamour mana pon, tapi bolehlah. Hhahahha.

Travelog Salzburg, Austria - Sebelum Check Out Hotel

Haa semalam tak sempat nak cerita dekat korang kat mana kitorang jalan, sebab penat sangat. Arini dah nak check out hotel, menuju another destination. Sebelum tuh, tinggalkan korang dengan gambar kitorang yer.. Jumpa esok yer :D

Travelog Salzburg, Austria - Perjalanan Pergi (dari Germany)

Assalamualaikum, hellow2 semua yang membaca di sini. 


(Ditaip pada 10 Feb 2015)
Wahh, masa menulis ni, Alhamdulillah dah sampai ke Munich, Germany (München) lepas sehari suntuk duduk dalam train. Kitorang kan, plan nak bertolak tadi pukul 730. Pastuh bangunlah awal, pukul 6 pagi. Normally idok ler akak ni rajin nak bangun pukul awal-awal gini, tapi sebab semangat nak pergi berjalan, wahh cepat jer mata ni nak celek. Hahahhaha. Biasa dia tu kan! 



Bangun-bangun, mandi, terus basuh pinggan, gosok dapur, kemas beg baju semua. Nampak tak, hari nak bertolak, barulah nak kemas-kemas baju kan. Memang Aisya ni camtuh ler! Hahhahahha. Mak aku pesan, kalau nak tinggalkan rumah, kemas siap-siap. Nanti kita balik, penat, sampai rumah, rumah lapang kemas jer. Lega. Sedap mata memandang! Ahaks!

Selepas Habis Exam

Haa mari aku sambung cerita arituh yang tergantung tuh. Lepas exam pun I olls busy setiap hari tau. Dapat blogwalking sikit-sikit jer. Mu tunggu aku datang tau! :D



Sebelum Habis Exam

Haiisshh baru aku perasan, blog ni asyik membebel pasal study jer dalam 2-3 entry sebelum ni. Aisya, no fun arr kalau asyik cakap pasal study jer. Go get a life, Aisya! Hahahhahah. 


Ni nak cerita ni. Aku arituh nak exam hari Khamis. Hari Rabu baru gelabah nak study. Giler nak hadam pelajaran untuk satu sem dalam masa sehari jer.  Isnin tu lepas exam yang first, aku terus tidur sampai ke petang, penat giler lepas jawab exam. Petangnya kemas-kemas rumah nak buang perabot. Esoknya kemas lagi. Lepas mengemas tuh, rasa macam sakit sangat kepala. Tak dapat nak study, berdenyut-denyut kepalo den.

Cerita Hindustan Bermotivasi

Nak tahu tak apa, suami aku kan, suka sangat-sangat cerita Hindustan. Aku ok-ok jer, I'm not a big fan of Bollywood, tapi takdelah macam benci. Tapikan aku macam kalau boleh, taknaklah tengok cerita hindustan dengan orang, aku lagi prefer tengok sorang-sorang.


Sebab everytime aku tengok, confirm ayor mato den ni meleleh, macam cheese cake meleleh. Aku ni senang giler touched dengan scene-scene dalam cite hindustan, tambah lagi ada background musik menyayat hati, adehh memang tak tahan, tak sahlah kalau tengok hindustan tak nangis. Hahahhaha. 

9 Tips Keluarga Harmoni, Hidup Bahagia


Aku ni suka dengar Dr FK cakap, sedap jer telinga ni kalau kena bebel dengan Dr FK. Tapi kalau mak aku bebel, malas aku nak dengar. Tak bagus, Aisya, tak bagus! Hahhahahha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...