home about contact travelog resepi bahasa jerman

Aku Ada Cerita Nak Disampaikan

Last week, dengan kegilaan otak aku, aku pon tulis surat berenti kerja dekat sini. Since aku rasa, susah bebenor nak concentrate tulis Thesis, dalam masa yang sama kerja kan, aku rasa ok la tu keputusan aku. Dann, notis berenti kerjanya cuma 2 minggu. Jadi next week last.

Tadi aku inform boss lama aku, kata aku nak berenti da. Next week last. Pastu dia tanya, aku still stay Bingen ke apa. Aku cakap, haah, sebab nak habiskan Thesis. Pastuh dia tanya soalan cepumas kuasa nambelasratus!

''Deine Vater oder deine Grüßvater war indisch oder?"
(Translation: Ayah ko, ataupun atok ko bangsa India kann?)


I was like, whaaaattt? Kenapa bila aku cakap pasal benti kerja, tiba-tiba la makhluk Tuhan paling seksi ni tanya camnie pulak. Adoyai, tak faham kontext! Pastuh boss aku cakap, maybe after 6 months, dia nak buat test (Dia ketua jabatan test engineering kat sini), nanti dia nak test warna anak mata beza-beza. Ada macam European eyes, Asians eyes, pastuh dia cari orang yang mata hitam macam aku. Pastuh aku pon explain kat dia, maybe takleh tolong kot, sebab tengah bulan 4 nak balik Malaysia dah. Dalam hati aku,


"Mentang-mentang engkorang semua mata biru, tiba-tiba korang 
highlight mata aku colour hitam kan! Racist! Hahhahaha :D"


Hahahhahaha :D Tak tau kenapa rasa heppy sangat lepas cakap dengan boss lama.. Rindu nak programming dengan dia, sampai pening.


FYI, I am quarter-blood Indian, atok belah mak India, that explains how I got my very dark, but beautiful eyes. Beautiful? Perasan!

13 comments:

  1. haaa aduhai.... Ohh patutlah x pelah dik..asalkan cantik di hati dan luaran.. lagi bagus...

    ReplyDelete
  2. Hahaha .. ingatkan akak nak kena marah td, upernya tanya soalan luar silibus

    ReplyDelete
  3. Ada darah india mancung hidung ala2 hindustan..
    Cepat2 siapkan thesis..
    Pastu merdeka..

    ReplyDelete
  4. haha betullah tekaan ex boss aisyah tu ye... erm mata hitam sebenarnya makhluk Allah yang paling cantik kan Syah.. :) all the best dengan thesisnya ya..

    ReplyDelete
  5. Sangat-sangat random ya bos kak Aisya tu.

    Ohhhh, tak tahu pula kak Aisya ni ada tempias darah India :D

    ReplyDelete
  6. hahaha.... ayat bawah tu rasa nak geguling ja aisya....

    header baru !!

    ReplyDelete
  7. biasa kalau mix mesti cantik *envy*

    ReplyDelete
  8. haha...lawak2 dia nak wat test mata? haha...salam singgah sis!

    ReplyDelete
  9. ade darah india....pandai.cakap hindustan lah ni ye...

    beruntungnya ada darah kacuk

    ReplyDelete
  10. wahhhh mesti cantik mata akak :) bestnya tinggal kat jerman. huhu. iFollow you ;)

    ReplyDelete
  11. ahahah sila pakai contacts lepas ni. kaler pink please ahaha..
    tngk dia nak cakap orang mana =P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...