home about contact travelog resepi bahasa jerman

Apa Fesyen Baju Kurung Ada Sekarang Kat Malaysia?

Kawan-kawan, tell the world, I'm coming home! Hihihi. Macam yang beberapa blogger dah tanya, dan dah tahu bila aku nak balik Malaysia, Yes, I'm coming back! And this time for good. *Excited* *Mata berpinar* Kasi la chance akk nak excited sikit, dah almost 3 tahun tak balik ok, u donno what I feel deep down in my heart. Lately memang homesick tak menahan, sikit-sikit nak menitis jer ayor mate ni. Degil ko matakan, aku cakap jangan sebok nak menangis!

Dann yang paling bestnya nak balik Malaysia for good ni adalah.... *drum rolls* dapat raya Malaysia! Woi, dah 5 tahun tau sambut 1 syawal kat tempat orang, repeat la pakai baju raya nan sehelai yang ada bawak tuh. Serius wa cakap lu, raya kat negara orang, tak best. Takde mak yang masakkan rendang ketupat, takde baju kurung baru masa raya yang mengikut trend. Terasa ketinggalan sangat di dalam hati. *Sedih*



Haa, engkorang ada dengar ke. Aku dengar dari Cik Bedah (ahkak aku la) katanya Malaysia sekarang baju raya kemain lagi style cantik-cantik. Memang takde arr aku raya tahun nie baju raya sepasang jer, memang ku beli berpasang-pasang. Ater katanya, da 5 tahun tak membeli kann. Semua jenis, semua style baju kurung fesyen terkini, modern, tak modern, baju kurung peplum, baju kurung peach, baju kurung durian, *Eh-eh!*, semua aku nak beli.

Jaman IT, mekti sekarang ni, bukan payah tunggu raya baru boleh shopping. Tak payah tunggu orang bukak bazaar raya lagi, dah boleh shopping, cuci-cuci mata. Sekarang ni haa da boleh start cuci mata, usha-usha baju kurung yang cecantik. I olls, aku suka cuci mata di sini FESYEN BAJU KURUNG TERKINI 2016.




Rasa nak nagis tengok baju kat online cecantek camnie. Huwaaaaa. *Mata rasa berdarah! Hahhaha* Korang pon tahu kann, ahkak Aisya engkorang ni hantu shopping online. Tak senang duduk tengok baju lelawa camni. Masa duduk rumah lama dulu, kalau aku dengan Cik Juwaily pergi kelas, memang Tuan Rumah la mengambikkan barang aku shopping online, bila sampai. Semenjak pindah rumah baru ni, Tuan Rumah bengis. Cuak angat nak mintak tolong tunggukan barang online sampai. Ngee ngee.

Btw, engkorang semua suka style baju kurung camne? Aku ni minat baju kurung sebab simple, tapi elegant. Dalam masa yang sama kemas. Nak duduk-duduk bersila masa raya pon sonang! Taste engkorang camne? Tell me in the comment down below! Muah!



P/S:
I balik InsyaAllah bulan 4 ni. Doakan segalanya berjalan lancar yer. I olls sekarang tengah konon-kononnya busy menulis thesis. Haktuih, belakon je tuh! Muahahahha :D


Terima kasih sudi baca :D
Muah from far-far-away land :D

14 comments:

  1. Aisya balik kejap je ke atau terus stay kat Malaysia?
    Taste baju kurung nursing selak je, sbb masih breastfeed anak.
    For long term use, semua baju beli nursing type punya.

    Puas hati :)

    ReplyDelete
  2. assalam aisya cayang..

    lamanya tak ke sini..sibuk panjang la kak wana skang n..huhu..maafkan kak wana ya..rindu tau dengan aisya..seriussss!!!! wink2..

    ReplyDelete
  3. waa..tak lama lagi aisya nak balik malaysia ya..bagusla..pasti teruja sangat kan..semoga semuanya berjalan lancar..kalau kak wana suka fesyen baju kurung moden atau jubah dress..cantik dan bermacam fesyen bleh dipilih..rambang mata.hihi..apapun, aisya take care tau..labiu bebehhh!!!

    ReplyDelete
  4. kak yan baju kurung dulujuga...:-))

    msih setia pakai yang jnis dulu

    ReplyDelete
  5. kita suka baju kurung pahang :D still.

    ReplyDelete
  6. wah,welcome back.baru jer follow blog u,tetiba dah balik msia .hehehe.

    ReplyDelete
  7. cantikknyaaa bajuuuuu..tp...mak kita tak kasi pakai baju fit ikut bodyyy..

    ReplyDelete
  8. hensemnyaaa baju oiii...hahahaha...kak sally tak muatt laa aisya ooiii :P

    ReplyDelete
  9. salam , kak moga selamat sampai semuanya, btw serius yana tak suka baju kurung sekarang yang suka stail dulu simple je

    ReplyDelete
  10. Nak balik kan.. wah bestnya.. hey Aisya kalau akak nak kirim beli barang boleh ke..ngeeee.. kalau boleh nanti akak email k..( please cakap boleh ) ^^

    ReplyDelete
  11. Seronoknya dah nak balik bulan 4 ni.

    ReplyDelete
  12. Waaahh .. mesti tak sabar kan nak balik Malaysia ^^ . Baju kurung sekarang bnyk sgt pesyennyaaa , pening nak memilih =.="

    ReplyDelete
  13. kalau tanya akak, baju kurung stail biasa jugak yang jadi pilihan..tp raya tahun lepas semua orang dok pakai jubah u olls..tahun ni xtau la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...