home about contact travelog resepi bahasa jerman

German Accent & My Boss.

Assalamualaikum & hye!

So, the story is, semalam adalah hari last aku kerja. Dann hari ni, aku da teringat-ingat boss kesayangan ku. Aik, rindu ke hape? Hahahaha. In case anyone ever wonders, how my beloved German boss looks like, he looks like this:


This is my boss. Nama dia Uli, just say it macam Uli tepung gtuh. Hahahhaha. Itu nama manja dia tau! Nama sebenar dia lain. Dia hebat berbahasa Jerman (ofkos la kann) dan English. But when he speaks English, he always sounds like ziss:


Boss aku ni la yang hebat programming, aku cerita dulu-dulu tuh. Dia jugaklah yang tiba-tiba pop the weird question to me,

''Deine Vater oder deine Großvater war indisch oder?"
(Translation: Ayah ko, ataupun atok ko bangsa India kann?)

Hahahahha. Dari boss ni, dapat belajar banyak sangat benda. Dia suka terangkan Jerman idioms dekat aku, which I dont really care to know. Hhahahahaha. Dia macam bapak dekat aku, anak dia pon baya-baya aku jugak. Boss, I miss u already!


p/s:
Dia boss aku dari May 2014, sampai September 2015 jer. After that, aku dapat boss lain, yang tak sebest boss ni. So, aku nobatkan, Uli is my bestest boss I ever had! Hehehehe :D Farewell boss :D



Bubye! Thx for reading ziss!
Really enjoyed my time working in Germany!
Tazzabar nak balik MALAYSIA!!!!!!

12 comments:

  1. Replies
    1. xkirim salam, Hanis...sebab masa Hanis komen tuh, kita kat tmpt keje, fon xde internet...hahahahha halal la ek :D

      Delete
  2. Birunyaaaa mata Uli .. macam comeeel jee bila cakap inggeris versi german. ^^ Akak taknak ajar bahasa german ke ? Heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha, nak jugak ajar, Kim Chaa...tpi xtau nak start tang mana....hehehehe :D

      Delete
  3. lol. tak boleh move on dengan nama dia. lol. T_T

    ReplyDelete
  4. Bestnya ada gambar dengan bos. Kan best kalau saya ada gambar dengan bos saya juga. haha!

    ReplyDelete
  5. yaaaa German kalo cakap English memang lawak.. dulu masa blaja pidgin and creole seksa nak hadam accent depa ahaha..

    ReplyDelete
  6. celah mana plak Indiaaaa nyaaa bos Uli ? bhahaha.. starlight dia sedas sikit..
    sila bangun dari mimpi indah dia tu..

    ReplyDelete
  7. muka sama putih. nyaris2 ingat kembar tadi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...