home about contact travelog resepi bahasa jerman

My Another Bestfriend is Married!!

Hahahha, aku happy sangat-sangat masa tulis ni. Ingat tak dulu, aku pernah cite, aku ada kawan baik dari China, dia lelaki, tapi dialah kawan baik sepanjang-panjang dekat universiti, pastuh sama-sama praktikel semua. Dulu masa prektikel kitorang selalu gosip-gosip, borak tak hengat donya semua. And dia ada cerita dia nak kawen bulan 1 tahun 2016 ni. Tapi lepas habis praktikal bulan 9 tahun lepas, masing-masing busy dengan hidup masing-masing. Aku sendiri lupa nk contact-contact dia, tanya kabor. Baru semalam macam teringat nak meseg tanya, 

"Oi Yuchen, ko dah kawen ke belom?"

Tiba-tiba harini dia update gambar kawen dia dekat Facebook. I am more than happy to see my bestfriend gets married! Seronok sangat. Happy for him :D Semoga dapat anak satu team bola, dengan sorang coach sekali yer! Hihihi





Dulu ingat tak aku cerita, dengan dia ni kalau cakap pape, senang jer dia faham aku. Kawan aku yang Moroko dengan Afrika selalu tak faham, apa aku cakap. Pastu ada satu hari ni, aku dengan Yuchen otw nak pergi kerja. Sama-sama dalam bas. Masa tuh ramai sangat orang dalam bas tuh, padat giler. Pastuh aku cakap kat Yuchen, kalau kat Malaysia ni keadaan sesak camni, kita akan kata,

"Sesak sangat bas ni. Dah macam tin...."

Aku tak habes cakap lagi, pastu Yuchen sambung,

"Tin sardin!"

See, benua sama, memang pemahaman bahasa pon sama! Hahahhaha. Cam tak caya jer Yuchen ni China dari Tanah Besar China nun Great Wall of China sana. Kalau borak dengan dia, aku selalu terkeluar cakap Melayu, sebab selalu rasa dia ni macam kawan senegara. Hehhehe. Apelah Aicha ni! Hhahahaha. :D

17 comments:

  1. heppy married..")

    jemput join segmen wawa dear..")

    ReplyDelete
  2. wah memahami tin sardin. hhaha. Happy married!

    ReplyDelete
  3. Lawanya wife dia, nmpk sepadan sangat. Congratz for both of them :D

    ReplyDelete
  4. cantiknya, dah macam drama korea lak kak ana tengok hihi :) Congratulations

    ReplyDelete
  5. assalamulaikum.. hai blogwalking sini... peminat korea siti aisya ni.. hihihihi

    ReplyDelete
  6. Woah! geng kawen dah la dedua ye..hihihi...congrats to him :)

    ReplyDelete
  7. ingatkan memang cakap malay dengan dia XD

    ReplyDelete
  8. congratezzzz..wahhhh...sya xdek kawan oversea yg rapat....

    ReplyDelete
  9. Waaaahh ... Cantik gamboo kawen dia ^^ tahniah utk kawan kak aisya

    ReplyDelete
  10. Waaaahh ... Cantik gamboo kawen dia ^^ tahniah utk kawan kak aisya

    ReplyDelete
  11. comel je depa. selamat pengantin baruu.

    ReplyDelete
  12. Santeknyaaa dedua

    Jom Terjah! >> Review Produk Kecantikan & Kesihatan Antarabangsa Terbaik Keluaran RF3 World FirMax3 Malaysia :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...