home about contact travelog resepi bahasa jerman

Kelas Bahasa Jerman #9 : Girls

Harituh jalan-jalan dekat Bandar Bingen dengan Cik Juwaily, pastuh terjumpa signboard ni. Lawak plak. Rasa nak share dekat sini. Hihihi :D Signboard ni dekat depan satu salon rambut masa tuh.


"Liebe Frauen: Es gibt noch andere Dinge im Leben als Schuhe, zum Beispiel Haare!"

Maksud dia:
"Women, there are things in life other than shoes, for example HAIR!"

Biasalah orang perempuan ni memang tak boleh dipisahkan dengan kasut kann. Kalau orang laki, sepasang kasut cukup untuk semua occasions kann. Kita yang perempuan ni, mesti nak kasut lain-lain ikut pada occassion. Nanti tak sesuai dengan baju la, ape la. Aku la tuh. Sampai sekarang still rasa kasut yang bertingkat-tingkat dekat rumah ni, tak cukup tau! Hahhahahahah :D Bukan kasut jer, baju pon same! Aisya, perempuan sangat you! Hihihihi :D

Matlamat kehidupan aku:

"Nak jadi kaya, sampai boleh beli baju & kasut tanpa tengok pricetag!"

"Nak jadi kaya, supaya setiap kali beli baju, boleh terus beli the whole outfit. Takyah penat pikir nak mix-match kan baju dah pastuh! Hihihi :D"

(self-monolog : Masalahnya bila nak kayanya tuh? Kuihh, kuihh :D)


Sekian~
Thanks for reading :D
Muah!


21 comments:

  1. Oh no! Dah sampai kelas ke 9?! Bila akak nak pandai ni? Kelas #1 pun kena repeat huhuhu

    ReplyDelete
  2. Soalan yang sama utk akak, bila nak kaya tuh?! Hihihi

    ReplyDelete
  3. my goal in life is to buy flight tickets without looking at the price. hahaha :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. hai aisyaaaa long time no see hihi..belog saya dah tukar url mehlah singgah

    ReplyDelete
  5. terbelit lidah nak menyebutnye.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya bahasa German bila ditranslate...hihi

    ReplyDelete
  7. akk tolong amiinkan pada matlamat Aisya tu, inshaaAllah satu hari akan tercapai :)

    ReplyDelete
  8. Aamiin kak aisya..
    nanti dah kaya bagi yana satu dua pasang .. heaven sangat tuh

    ReplyDelete
  9. assalam..

    hiii aisya cayang!!

    Maaf lama kak wana tak singgah sini..sibuk akhir2 ni..aisya sihat??

    ReplyDelete
  10. lama kak wana tak belajar bahasa jerman..heheh.. :D

    ReplyDelete
  11. Bahasa jerman serius best akak...tgok football jerman men bola talk bhasa ibunda mereka memang best... slah stu bahsa yg susah nk sebut kan akak!

    ReplyDelete
  12. hahaha.

    yeah, said no girls ever. Bgi scha pulak, tak pernah cukup tudung. wuwuwu

    ReplyDelete
  13. Samalah kita, kak Aisya. Bila nak kaya tu? haha

    ReplyDelete
  14. Semoga Aisya dikurniakan kesenangn seperti idaman hati dan dapat mencapai apa yang dihajati..
    Akak x minat banyak kasut.. Selalunya satu tu la pakai sampai koyak.. kikiki..

    ReplyDelete
  15. Hahaha. Kadang2 macam betul, kadang2 tidak. Ehem. :P

    ReplyDelete
  16. nasib baik saya x mcm sis. hahaha joking >,<
    kekadang hentam ja pakai sneakers ngan baju kurung or jubah. Bhahahaha. Asalkan berkasut :P

    ReplyDelete
  17. matlamat lebih kurang sama je kak ecah..aduhaii..soalan sama, bila nak kaya ni..hahahah

    ReplyDelete
  18. Kelas 9 dah yang ke 1 tak taw apa-apa pun

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...