home about contact travelog resepi bahasa jerman

Pijak Sudah Bumi Malaya!!

Hahhahaha. Assalamualaikum sume! Lama bebenor tinggalkan belog ni, rasa macam berkerak da. Kena gosok-gosok sikit, bagi kerak dia tanggal. So nak dijadikan cerita, macam-macam benda berlaku sepanjang bulan 4 ni.

Arituh lepas publish jer entri GIVEAWAY, aku, cik Juwaily dengan 2 orang lagi family member pergi travel round trip sekitar Europe. Round trip ok, bukan square ataupon rectangle trip! Hihihi. So round trip arituh kitorang jalan dari Jerman drive ke Interlaken, Switzerland, kemudian ke Paris, last sekali kitorang melawat la sekejab Taman Bunga Keukenhof di Holland. Perasaan? Haa ni nak cite! Dah lama bebenor akk rasa, akk ni tak pergi travel, bila dapat pergi jalan kali ni, memang terasa nikmatnyaaaaaaa! Kalau boleh taknak da balik-balik Jerman semula. Tapi round trip tuh sekejab jer macam 10 hari gtuh. Pastu balik jer rumah lepas travel, terus packing-packing barang balik Malaysia. Yeehhaaa!

Pijak sudah tanah malaya! Hihihi :D

Sooo, officially 17 April 2016, cik Juwaily and me arrived in our beloved country, Malaysia. Sampai-sampai terkejut dengan bahang Malaysia. Hari first sampai, 3-4 kali kitorang mandi. Punyalah berpeluh, baju sampai basah. Hahahhaha. But, overall, I'm happy to be back! 


Muka penat giler turun2 flight. Kitorang travel more than 15 hours, lengas betol rasa badan.
Sampai2 terus makan KFC! Hahahah Rindunya KFC halal! :D :D :D

Sape-sape berminat nak ajak dating-dating (especially Kak Sally, Kak Siti yang Menaip, Scha Nazri dll), mai la PM. Nanti kita set satu date, boleh girls day out! Kikiki :D InsyaAllah kalau free-free sikit, boleh la jugak datang kenduri kawen, kalau ada blogger sudiiiii nak jemput we olls. Hehehehe. Buat masa sekarang, kitorang (me & cik Juwaily) tengah busy jugak cat-cat rumah, basuh rumah, nak pindah masuk. Sape-sape free rasa nak datang tolong, meh lah sekali! Hihihi.


P/S: 
Pemenang giveaway akan diumumkan insyaAllah dalam minggu depan. Stay tuned!


Thanx for reading!
Muah!!

26 comments:

  1. Alhamdulillah , baca entry ni terasa ke excited-an akak balik malaysia! hahahaha

    ReplyDelete
  2. Salam singgah syukurlah dah selamat sampai , mesti rindu sesangat dgn family kan

    ReplyDelete
  3. waaaa. welcome to malaysia bak kak esyah

    ReplyDelete
  4. Welcome back akak! Seronoooknyalah kan?~ Hehe :D

    ReplyDelete
  5. wahhh akhirnyaaa dapat akak makan kfc.. :D

    ReplyDelete
  6. huhu iye malaysia memang panas sangat-sangat

    ReplyDelete
  7. Selamat kembali ke bumi bertuah..
    kihkihkihhh..

    ReplyDelete
  8. Welcome back to malaysia aisya..wah..seronok tahap gaban la dah pijak bumi tercinta kan..hihi

    ReplyDelete
  9. Hahahaha...welcome back oii! nanti amik kad akak, gheti-ghetikan laaa diri wasep akak no malaysia oiii...kalau tak camne nak gather bagai...nnt boleh buat group..kekekeke...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, welcome back to Malaysia :), hahaha Malaysia panas dik non...bertabahlah ye..

    ReplyDelete
  11. salam!!!!! Selamat bergembira Kak :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. dah selamat sampai..

    ReplyDelete
  13. welcome back kak! seronok lak baca entry ni :D

    ReplyDelete
  14. Welcome back to Malaysia... Sibuk eak kemas rumah...

    ReplyDelete
  15. Welcome back to Malaysia... Sibuk eak kemas rumah...

    ReplyDelete
  16. Ya Allah, terlupa nak join giveaway kak Aisya tu :(

    Anyway, welcome home, kak Aisya! Lepas ni, saya menyusul pula. Bila saya balik nanti, jom keluar sama-sama. Klang dengan Banting tu tak jauh mana pun. hehehe :D

    ReplyDelete
  17. Alhamdulilah dah selamat sampai kat malaysia

    ReplyDelete
  18. oooohemgi darling !! i just read this T.T sorry.. but akak aware Aisya da balik Malaysia.. we will fine days untuk lepak k.. with baby too =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...