home about contact travelog resepi bahasa jerman

How's Life?

In case anyone ever wonders, apelah hakak Aisya ni buat dalam hidup dia lepas balik Malaysia ni kan, memanjang kata dia tuh busy tak sempat nak update blog kann, mari kita lihat dan selongkar life hakak Aisya nak tak? Hihihihi :D

Since balik Malaysia, I got to admit, life's tough, susah jugak bila kita da kawen, pastuh kita duduk lagi dengan parents. Kitorang asyik berulang Melaka-Selangor jer, kejab dekat rumah mak aku, kejab dekat rumah mentua. Kereta sendiri pun belum ada lagi. So, agak susah nak settlekan banyak benda, tapi ok la banyak orang tolong kitorang. Alhamdulillah and thx alot to everyone yang dah hulurkan tangan untuk tolong kitorang. Bukan senang nak start over life dekat Malaysia ni, but Allah tuh adil, DIA hantar ramai orang sekeliling untuk tolong kitorang. Alhamdulillah Allah :D

Nak tengok apa yang kitorang buat sepanjang sebulan dah ada dekat Malaysia ni? Haa mai terjah!



So nak dijadikan cerita, sampai2 Malaysia, abang aku suruh sewa rumah arwah makcik aku kat Klang. Tapi rumah lama, so kena 'bela' sikit dulu, sebelum boleh duduk. Cik Juwaily la tungkus-lumus mengecat-mengemas rumah yang kitorang nak duduk. 3 minggu mengecat, baru Ahad minggu lepas dapat pindah masuk rumah ni. Alhamdulillah :D Arini offically seminggu 3 hari duduk rumah baru! Hihihi *I lioke!* Ada sebab tau kenapa Cik Juwaily sorang jer yang beriya mengecat, aku duduk jer menengok. Hehehehe :D I'll tell you guys later ek!


Haa tadi dah ceritakan kitorang asyik berulang Melaka-Selangor kann? Sambil menyelam, kita pon minum la air Coconut Shake Melaka sekali! Hihi. Kampung Cik Juwaily bukan dekat Alor Gajah, or Batu Berendam, tapi sebab si bini ni gedikkan, suami ikutkan jelah. Hahhaha. Sedap sangat Coconut Shake ni, I olls baru tau! Kasi chan ek, I olls da almost 3 tahun tak balik Malaysia u know! Hihihi. Sambil minum tuh, cheq makan jugak cucur udang sedap giler kat Medan Selera Alor Gajah. Puas hati, perut kenyang, baru teruskan perjalanan balik rumah mentua. hihihihi :D Tak senonoh betol aku ni jadi menantu kan :D Hahahhaha.


Catching up with Besties!! Haa, ini best friend dah almost 15 years, u know! Haruslah aku rindu gilor dekat diorang ni, kalau boleh jejak Malaysia jer, nak terus jumpa diorang. Cium-cium pipi bagai! Hahhahaha. Lagi dua ekor takde plak, diorang kerja. So, Aini dengan Fara jer sempat jumpa arituh. They made me 'Welcome Home Cupcakes!' Suka sangat!


Lepas da penat-penat mengecat-mengemas rumah, maka kitorang pon pergilah bersuka-ria mandi-manda! Hihihi. Dekat dengan rumah Cik Juwaily ada 2 air terjun. Dekat jer, tak sampai 5 min jer pon. Bak kata orang, sepelaung jer jarak dia. Dulu-dulu masa mula2 kawen, kitorang naik motor jer pergi mandi air terjun ni, u know! Romantik u know! Hihihihi.



Last but not least, I have an announcement to make! Ada sebab tau, kenapa kitorang laki-bini kelam-kabut nak siapkan thesis nak balik Malaysia. This is the reason!




I am currently 33-week pregnant! Hihihihi. Tadi pagi pergi check perut, nurse cakap, kena bawak baju baby dengan buku mengandung tuh pergi mana-mana. Bila2 masa jer ni boleh meletop! I know, what u olls are thinking, mesti korang nak cakap kan,


"Keciknya perut 8 bulan lebih mengandung!!"


Hehehehe. Alhamdulillah baby sehat-sehat jer, walaupun dia nampak kecil bebenor. Korang doakanlah yang baik2 yer untuk kitorang. Doakan Cik Juwaily cepat dapat kerja, baby pon sehat. Tu jer I olls nak, buat masa sekarang. Other than that, I am happy enaf with my life rite now!


Bye, ciao cin cau!
Cincau-cincau, laicikang!
Balik-balik Malaysia, terus cari laicikang dengan cendol!
Baby yang nak, bukan aku! 
Hahhahaha :D :D


27 comments:

  1. Alhamdulillah.. happy for both of u..

    pandai bajet ea.. :p

    ReplyDelete
  2. Akak tahniaaaaaahhhhh !!! Selama niie tgok gambar nampak muka jeeee xtahu pulak akak ngandung :D *muka excited nak tengok baby * Moga akak dan baby sihat sihat selalu ^^

    ReplyDelete
  3. Wahhh perut siti bestnya tak lama dah tu baby nak keluar

    ReplyDelete
  4. ehhemm3, bestnyeeeee,,patutlah tak tlg ngecat, haaa..nk sambut baby pertama gituuuu

    ReplyDelete
  5. Happy sangat2 baca story mory Aisya...take care sis.

    Medan Selera Alor Gajah tu so sweet dalam gambar...

    Kat mana 2 air terjun yang syok tu ya...macam nak terjah jer bawak anak2...share2 location yer Aisya.

    Comel betul En. Juwaily ngecat ngan uniform...

    Anyway...congrates to both of u...lepas nie bertiga...berempat...berlima...dan semakin besar ahli keluarga yang berkasih sayang.

    ReplyDelete
  6. Salam kak aisya! .. haha tu lah pasal kak aisya lama nau menyepi moga , Allah permudahkan urusan akak sekeluarga

    ReplyDelete
  7. dan tahniah sebab dah nak bersalin, moga Allah permudahkan jugak!

    ReplyDelete
  8. dan tahniah sebab dah nak bersalin, moga Allah permudahkan jugak!

    ReplyDelete
  9. dah tahu sebab knp tak tlg cat - u are pregnant!! hehe. congrats

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah tahniah nak jadi ibu dah .. Jaga diri elok2

    ReplyDelete
  11. Baca kat atas tuu dah dapat agak dahh. Hehe
    Tahniahhhh! Moga dipermudahkan segala urusan. :)

    ReplyDelete
  12. Wahhh double happiness.. congrats ecah..

    ReplyDelete
  13. Wahhh double happiness.. congrats ecah..

    ReplyDelete
  14. pergh!!! tahniah kak aisya and both of u...
    patutlah sepi... :D

    ReplyDelete
  15. woahh kiranya dh lama jugalah akak pregnant! diam2 je, hehe.
    happy pulak baca entry ni, btw congratzzz! semoga dipermudahkan segalanya :D

    ReplyDelete
  16. Dah agak dah yang kak Aisya tengah pregnant! Tahniah kak Aisya :)

    Moga Allah permudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  17. syoknya mandi sungai..

    eh.. comey baby bump...
    semoga dipermudahkan urusan bersalin ye..

    ReplyDelete
  18. awwww comel je baby bump dia. semoga dipermudahkan urusan. doa banyak2. cant wait for the newborn ;D

    ReplyDelete
  19. mmg nampak mcm bkn 2 bulan je bby bump tu..anyways take care..

    ReplyDelete
  20. wahhhh aisya dah balik mlysia rupenye.. plus nak dpt baby dah!! wahhh double the hppinessss hehehe

    ReplyDelete
  21. Seronok nk jmpa first bby kn.. :)

    ReplyDelete
  22. tahniah.. biar kecik kat dalam perut, mudah sikit nak bersalin nanti.. anak Eyda dulu kecik dalam perut, keluar tu jap jer membesar..

    ReplyDelete
  23. comel jer... mesti baby boy nih.. hehehe tahniah lg sakli..

    ReplyDelete
  24. hehehe baby baby !!! comelnyaaa la adik manish sorang ni..
    dah tak lama da tu.. tu dia qada makan macam2 sesiap nanti nak pantang..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...