home about contact travelog resepi bahasa jerman

If you are like me...

Let me tell u something. Breastfeeding is boring! Haa! Boring sebab kena duduk jer, tak boleh buat pape. Aku ni suka mengemas rumah, masak kureng sikit suka semenjak lepas beranak, aku suka mop2, basuh kain dengan tangan, pastu pergi menyinggah rumah abang aku kat belakang borak dengan akak ipar aku. Tapi semenjak Fikri start directfeed masa dia 7 day-old, aku kena duduk jer susukan dia. Mati kutu aku dibuatnya. Hahahahah :D Tapi seronok sebab dapat bonding dengan Fikri, pastu dapatlah korek2 kerak dekat telinga dia, leher dia. Kahkahkah. *Mama Fikri takde keje sangat dah!* 

Fikri said,
'Ayah buat2 tido, to trick me to fall asleep, but I aready knew it hahaha!'

Sooo, since breastfeeding ni buat aku boring kena duduk jer kan, I have taken a new hobby, iaitu menonton. Habis semua movie dalam harddisk cik Juwaily *harddisk dia byk gilor2 movie*, aku dah tengok semua. Semua means, yang bersesuaian dengan citarasa dan tekak mata akulah kann. Kekekeke :D So nak dijadikan cerita, lepas habes movie dalam harddisk, aku beralih kepada drama Korea. Dah lama ok stop drama-watching, and drama-loving ni. Bila dah start balik, memang kemaruk habeslah, wa cakap lu! hihihihi Currently aku tengah follow 3 drama yang tengah on air di South Korea! Bukan 1, bukan 2, tapi 3! Hahahaha siap hafal siap, hari apa diorang on-air kat sana, pastu direct pergi download, boleh pulak time-time internet tiba-tiba kuat sangat-sangat, aku streaming pon boleh! Mabuk habes weh, mabuk! Hahahhaha

Soo, if you are like me, if you are 'mabuk' like me rite now, you should be watching atleast these 3 dramas:

Jealousy Incarnate


Drama ni baru last week start airing in South Korea! Me like crazy suka giler Gong Hye Jin dengan Jo Jung Suk terus dengan pantas sepantas kilat yang sabung-menyabung bila-bila la kann, aku terus download weh. Tengok 2 episode baru, tak puas! Ku tunggu mu datang lagi this week! Hahahha

Drama ni about seorang perempuan(Gong Hye Jin), pembaca news pasal weather, dengan seorang reporter lelaki(Jo Jung Suk). Depa bekerja dekat satu station TV yang sama. Previously, perempuan ni ada crush dekat reporter laki tuh, tapi dah takde da sekarang. Tapi eventually sekarang, laki ni pulak suka kat dia. Kahkahkah. Tulah dulu benci sangat, kan dah tersangkut! Padan mula! Cant wait to see the next episode, me so loving Jo Jung Suk! Bila dia senyum, hati I olls caer. I olls pon senyum jugak. Kikiki. Nampak tak chemistry di situh?! Kahkahkah

Moonlight Drawn by Clouds


Haa ni drama jaman dulu-dulu kala. Zaman raja-raja Korea dulu-dulu. Citenya tentang seorang perempuan ni, dia terpaksa menyamar jadi lelaki. And eventually entah macam mana, dia terjadi salah seorang pekerja kat istana raja. Pastu dia berkawan dengan Putera Mahkota, iaitu si hensem senyum comel-lote Park Bo Gum. Oppa, cheongmal saranghamnida! Kahkahkah. Aku start terminat Park Bo Gum ni masa dia belakon Reply 1988. Caer weh tengok dia senyum. Geram! Hahahhaha :D *Tak senonoh betol mama Fikri ni kan* Pelakon perempuannya aku tak kenal, so can't say much about her. But cite ni comel, and best!

Cinderella and 4 Knights


Mulanya aku taknak tengok cite ni. Bias-bias! Aku terbaca kat online, orang kata cerita ni macam remake Boys Over Flower, so I expect it to be boring. Boring sebab, aku tak suka tengok drama yang aku tau dah jalan cerita dia. Its kinda boring when u can predict, what will happen next kann. So aku mula-mula bencilah cite ni. Sekali kak Sally cadangkan, try arr tengok cite ni. Dia tengah tengok. Hahahha. I olls terpengaruh. Soo, try 1 episode dulu. Sekali tersuka pulak! Kikiki. Benci tapi mau! So i olls pon download. Currently baru kejab tadi habeskan episode 6 streaming, sambil directfeed Fikri. FIkri tido jer, drama pon habes, aku pergi basuh kain. Hahhaha. 

Cite ni tentang seorang gadis yang tinggal dengan mak tiri & kakak tiri dia. Very Cinderella-like! Entah camne, dia kena halau dari rumah. Pastuh seorang pakcik tua kaya hire dia, untuk train 3 cucu pakcik ni. Cucunya degil-degil, aku rasa nak jentik dahi diorang, degil sangat! Hahhaha. So, perempuan ni pon kena pindah duduk dengan 3 cucu pakcik tu, dalam satu rumah superrrrr besar, rumah tuh namanya 'Sky House', dalam bahasa Koreanya 'Haneoul Chib'. Beside 3 cucu pakcik kaya tu, ada seorang lagi lelaki hensemmm dalam cite ni, iaitu General Secretary of that femly. Dia ni hensem, and aku suka dia macam blunt at times. Suka lelaki yang stift camnie. Rasa macam, tolong la dia tergelak masa berlakon, sebab dia berlakon serius sangat. Come on arr! Takpe, nanti cite ni habes airing, kita tengok bloopers, mesti ada dia gelak-gelak, takkan serius jer memanjang kann.

Soo, if you are like me, looking for a drama to start watching to fill your spare time, you shud be watching these! Cubalah, kot-kot ada yang terberkenan dihati. kikiki :D


Happy drama-watching!
See you in next entry, taktaulah bilanya tuh!
Semenjak ada baby ni, timing tak menentu!
Kikiki, neway thx for reading this entry!
Muah! :D :D :D


12 comments:

  1. Hahahaha..nampak dah boring dia datang! LOL

    best kan...harusnya tgk hokayy sbb Shin ada! :D

    ReplyDelete
  2. yang dua drama kat atas tu tak tengok pun lagi. nak tunggu tamat baru tengok . HAHAHA. Sebab tengah tengok W dan Uncontrollably fond. akak tengok citer2 tu kak. serius best. lepas tu let's fight ghost. semua best2. hahaha. yang Knight tu aina tengok sampai ep 5 je. nak tunggu tamat jugak baru tengok. hahahah

    ReplyDelete
  3. esok anak hensem mcm korea la hehehe

    ReplyDelete
  4. saya pon tgh tgk yg jealousy incarnate ngan cinderella tu. yg raja2 zmn lama2 centu tak minat >.<
    lagi 2 drama saya tgh layan, uncontrollbly fond ngan w-two world. try la tengok. BEST!
    :3

    ReplyDelete
  5. Citer raja yng zaman dulu kala tu pebret tau. Best sngt. rasa mcm dah ulang berkali kali

    ReplyDelete
  6. comelnyaaa fikri . haha currently Indah tengah tengok moon lovers :D

    ReplyDelete
  7. cerita yang first macam best nanti nak suruh adik download tapi nanti abis dulu kalau tak seksa tunggu

    ReplyDelete
  8. Saya tgok cerita yang cinderella tu je. Yg lain belum sempat nk tgok .. hehehe

    ReplyDelete
  9. baby saya pun breastfeeding juga. boringnya tak yah ceritalah. kadang2 nak blogging pon tak lepas.. time dia tidur kita buat kerja, bila dia bangun pun ada ke nak berebut keyboard dgn dia pulak.. huhu.. tapi saya ni bab2 layan drama korean dah kureng, sebab nak download tu payah. kuota bulanan sy tak banyak. so, most of the time layan movie je.. huhu..

    ReplyDelete
  10. ecah.. layan la moonlover:scarlet heart ryeo.. pon best gak tu..

    p/s baby fikri comel sgt.. geram tgk dia.. heee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...