home about contact travelog resepi bahasa jerman

Must Watch Movie - Time Renegades

Dear my blog readers,

if you happen to be reading this, thank you very much for stopping-by. I would like to apologize for being MIA for such a long time, but here I am again, trying to put words from my heart into writing. Soo, after being MIA for a really long time, letting October to just pass without any single entry, I guess, it would be kind for me to share what I am currently doing, in case anyone of you guys ever wonders. Hihi.

Days pass, I have not found any jobs yet that is suitable for me, *Arrghhh I just realise, I have to call a company today, it's almost the end of the day! Nak gi call kejab nanti datang taip sini balik!*

Iklan kejab ~
Nak cite ni, last week or last 2 weeks, kitorang bawak Fikri
 tengok wayang muvee Storks. Nasib baik dia tak meragam :D Hihihihi

Sooo, I'm back! Sebenarnya nak cerita, sepanjang aku tak menaip dekat blog ni, aku setiap hari sebok menjaga budak kecik Fikri. Itu jer! Haha! Tipu jer! Sebenarnya sambil2 jaga budak Fikri, ada jugak aku jahit-jahit entah pape entah, sambil tuh tengok cite korea, drama, movie, wehh life aku boring ok duduk rumah. Kahkahkah, I just have to admit it! Sooo nak cerita la, aku baru habes tengok satu movie ni, aku nak paksa engkorang sume pon tengok jugak. Cite dia besssttttt! Memang korang kalau tengok cite ni, korang akan tertunggu-tunggu, what will happen next ni, debar-debar tau. Cheq bagi rating

4.95/5.00



untuk movie ni. Must watch, atleast once in your life, you shud watch this movie. Cerita tersusun cantek, plot cerita yang kukuh, memang bila korang habes menonton, segala persoalan yang bermain di minda akan terjawab, yang penting, tengoklah sampai habes. Kalau tak camne, persoalan-persoalan engkorang tu nak dijawab kan nya PUN! Hahahah *tiba-tiba ada 'pun' dihujung ayat, marah cikgu BM i olls! hihihih*

Secara ringkas movie ni mengenai 2 orang lelaki, dua-dua macam pernah menghadapi situasi hampir nak mati, sorang kena tikam, sorang lagi kena tembak. Lepas diorang macam bangun dari koma, diorang mimpi about each other. Esye allle! Hahhaha. Sorang lelaki ni (Jo Jung Sok, kekasih hati aku, lama sudah tidak berjumpa!) hidup pada tahun 1983, dan lelaki lagi sorang tak tahu name! Haa, lelaki kedua name dia Lee Jin-Wook *sekarang baru tahu name! tq pokcik wiki*. Dia ni hidup pada tahun 2015. Bila diorang dua orang mimpi about each other, they eventually are able to solve a serial murder case from the year of 1983. Anddd at the same time, save the life of their love one. Spoiler alerts!! Yang awek Jo Jung Sok tu mati gak, tak dapat nak dielakkan. Memang takdir dia. But, ending cite ni, akan buat korang sume cam, 

"Wahhh, akhirnya they live happily ever after~~~~~"

Hahaha. Ape tunggu lagi, dengan pantas bingkas now! Take your laptop, turn it on, and watch this movie! Selagi movie ni masih panas! Eh??! What the la.


Neway, thanks for reading!
:D :D :D
Till next entry yg entah bila la tuh kan
hihihi

7 comments:

  1. dah besar dah baby comelnye...
    ending citer happy tu yang best..heheh

    ReplyDelete
  2. aisyaaaaa :D hehe rindu

    pernah tgk cerita ni dalam flight baru2 ni, tapi lupa dah ending dia camne haha

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  3. wahhh..lama dah tak blogwalking sini..Aisya pon dah ada baby..
    kirim salam peluk cium kat baby yeee

    Promosi November Chara Closet

    ReplyDelete
  4. "shit" tu mmg style lah...hahaha...
    mcm citer hindustan lama shahrukh khan ngan salman khan "karan arjun" la plak ^_^

    ReplyDelete
  5. Wah...dh besaq dh baby fikri...macam semalam je aisya baru bersalin

    ReplyDelete
  6. hi ecah.. lama x singgah cni.. berwajah baru dah..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...