home about contact travelog resepi bahasa jerman

Zuhud, Pricetag & Syukor

Arrrrghhh lamanya tak update blog! Sekali update-update, nak cerita pasal baby pulak. So lame!!! Hahahaha, maafkan akak Aisya adik-adik, maklumlah kami ni new parent katanya, anak sulung ni ibarat 'drug' bagi kami. Cewah! Drug sangat kann! Yupp, baby Fikri ni ibarat 'drug' sebab dia sangat memabukkan. Tengok dia senyum boleh jadi mabuk, tengok dia nangis boleh jadi mabuk, even dia berak bunyi perr-perr pon dengar macam commmmeeeell jer! Nampak tak betapa mabuknya kitorang semenjak jadi mak-bapak orang ni. Kikikiki.

Fikri @ baby Umbut ~ 1 day old

So ni nak cerita. A few months before tibanya baby Fikri ni ke dunia fana dan penuh pancaroba ni, kami (Cik Juwaily & me) menghadapi dilemma. Haa, belum jadi parents lagi dah dilemma, u olls nampak tak? Susah tau nak jadi parents ni. Hihihi. Dilemma kitorang ni bukan apa pon, kitorang just berbelah bahagi nak beli baju anak, kiranya baju si Fikri nilah. Haa dah kenapa nak beli baju jer pon, amende dilemmanya tuh?

Baju kita, mama dengan ayah belikan.
Mittens dengan booties comel ni ada kawan mama kita kasi!
Sukanya kita! Booties kita ada mateeee! :D :D :D hihihihi

Alkisahnya kakak aku, dengan akak ipar memang simpankan baju baby, dengan barut, bedung semua untuk aku guna. Diorang semua dah masuk 4-series, dah tutup kilang, so barang baby memang diorang nak kasi ajer. Kitorang pon happy. Tapi! Tapi dilemma kitorang, anak kitorang ni sulong, dialah yang first sekali, kiranya spesel la kan. Alih-alih nak kasi pakai baju sepupu yang dah lusuh-lusuh sikit, macam kesian jer. Tapi Cik Juwaily pointed out, maybe kitorang patut ajar anak kitorang 'ZUHUD', jangan semua benda nak baruuuu jer. Kalau semua nak baru jer, memang banyaklah 'PRICETAG' nya. U get the idea, apa kaitan benda-benda dalam title entri ni tak?

Mama kata, kat rumah bedung guna kain batik Mak Juah dengan Mama Bedah kasi.
Jangan nak hensem-hensems sangat kat rumah, nanti kucing pon jatuh cinta kat I olls ni!
*perasan!*

Nak dijadikan cerita, kitorang beli baju baru dalam 8 ke 10 pasang je, sekadar untuk pakai keluar *especially untuk pergi Tesco, kahkahkah, maknya suka sangat dengan Tesco!* ataupon pergi checkup kat klinik desa. Gilerlah, sikit giler baju kitorang beli, 10 pasang jer. Barut-bedung sume guna yang recycle. Semua elok-elok lagi akak-akak aku kasi. Tapi, kami amatlah berSYUKOR! Sebab sepanjang dalam pantang, setiap kali orang datang melawat baby Fikri, mesti orang kasi hadiah macam-macam. Baju sahaja Fikri dapat almost 20 PASANG! Banyak giler weh! Sampaikan tak sempat pakai lagi, Fikri da besar sikit, sekarang semua macam sendat dia pakai. Aku sekarang duduk dekat rumah pon, aku pakaikan baju cantek yang orang kasi, takot Fikri membesar cepat, nanti tak muat, sayang!

Kain bedung cotton flannel mama belikan RM12.
Mama kata mahal, jadi mama beli kain sendiri,
pastu jahit jadi bedung. Baru RM 6 jer! Yeehaa! :D

So, marilah kita sama-sama bersyukur. Kadang-kadang kita takut-takut nak keluar duit untuk anak, tapi memang betul, anak ni 'REZEKI'. Dia sahaja banyak rezekinya, mungkin bukan dari kita sendiri, tapi dari siapa-siapa yang Allah hantar untuk membantu. Soo, I am grateful :D Alhamdulillah :D Terima kasih banyak kepada semua yang datang melawat, dan bagi hadiah macam-macam. Semuanya berguna sangat-sangat! Kami happy sangat2!

Fikri @ baby Umbut ~ 1 month old
Ini kita pakai baju Mak Juah kasi. Nak tau tak,
baju ni utk baby 3 month, tapi Fikri baru sebulan dah sendat. Ayoyo!

Thx for reading!
Thats all for today!
Let us all say Alhamdulillah
for the life Allah has given us!
:D :D :D
XOXOXO

Cool & Trendy Nike Bag Collection

Well, who doesn't love Nike? I know for sure that I do! Nike is the one brand that you can always rely on to when it comes to sport shoes. This amazing brand has been known as one of the pioneers in both sports and fashion industry.


For years Nike has been providing us with the most extensive shoes, ever! However for the past years, Nike has been able to pull the card as the major player in the industry, leaving behind all its rivals with their latest collection of quality products. Today Nike comes up with the best collection of shoes for both men and women. The best part about Nike is it has never failed to produce high quality shoes with the help of modern technology in their process of shoe making.

Apart from their superb line of shoes, they also offer quality sport accessories too. Yes, they do! They have all sorts of accessories in store such as sports equipments, socks, gloves, and even sport bags.


Nike has a quite amazing collection of bags for men and women. Made of the best materials, you will be amazed with the quality of Nike bags as they are reliable and can be worn to gym, to the park, and even stylish enough for casual activities! My husband used Nike bags as his daily rucksack to classes & lectures during his degree and masters study because Nike bags are just stylish enough for different occasions!

You must check out the latest Nike bag collection as it is trendy enough for you to wear casually. It seems Nike's bold decision to play with fresh and fashionables has paid off.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...