home about contact travelog resepi bahasa jerman

Projek Suri Rumah Berjaya : Episode 2 DIY Tilam Babycot

Dear blog readers,

how's everyone doing? Its a blessful Jumaat morning & Fikri has been a good boy today, he woke up with a big smile in his cheeks, so his momma got some time to prepare 'bekal' for daddy, and cook some 'cekodok' for breakfast. I feel so good today, that I even made Teh Tarik for breakfast. Selalu minum Teh O Beng jer. Arini over rajin sikit, main tarik-tarik siap. So, Alhamdulillah :D Let's start the day with a big wide smile, just like Fikri. *Sebab dia bangun pukul 6 pagi tadi, skrg dia da lelap balik, btw now means pkul 755pg :D*


Sooo, I have promised you guys, that I would update on my progress making 'tilam babycot' ni, looonnngg ago. Tilamnya pon dah siap loooong before, just that I dont enough time to sit down, and type it down in this blog. I hope, I didn't make u guys wait long for this, so here it is. Btw, thanks to Hanis Amanina for reminding me about this. I almost forgotten that I even own a blog. Kah kah! :D

Sooo, last time, I guess we stop around here...EPISODE 1 DIY Tilam Babycot

Sooo, continue..


1. Last time kita berenti lepas dah jahit keliling kain ni kan. Soo, bila dah jahit keliling (tinggalkan sikit bukaan dekat kain tu). Pastu kita dah garis-garis kat kain kann arituh, dekat garisan first sekali tu, kita jahit dengan tangan. Pastuh baru isi kekabu. (It's always, jahit, then isi. Jangan isi dulu baru jahit, susah nnt :D)  *Note: Sebenarnya silap aku jahit panjang ni, sepatutnya jahit dot-dot senang siki nak isi kekabu* Maybe we can try that another time, who knows! Hihihihi :D




2. Repeat process JAHIT-ISI tu sampai nak dekat hujung. Dekat 3 barisan last tu, buat camnie. Aku guna 3 jarum, jahit halway tru. Pastu isi, pastuh jahit lagi. I dont know how to explain, but that's how I did. Sorry tau, tutorial aku ni amatur sangat. Kahkahkah :D


3. Untuk barisan last sekali, aku pin sikit dekat bukaan. Pastu isi kekabu. Bila dah penuh kekabu, pin lagi sampai habes, baru jahit dengan tangan.


Tara.... Da siap! Aku dapat babycot ni, orang bagi. Tapi macam rosak sikit. Sekarang tak boleh guna lagi. Kena repair sikit baru boleh guna. But, I really like this babycot. Sebab dia ada roda. Pasni sorong jer babycot ni bawak pergi dapor. Sambil masak-masak boleh borak-borak dengan Fikri kann. How sweet! Hihihihi :D



K lah, tak boleh cakap panjang-panjang kat sini. Si Fikri dah huwaa-huwaa dalam buai. Kejab bebenor budak ni tido. Mama got to go! Btw, before we end this entry, aku nak buat announcement,


I'll be making a preloved sale this weekend, nak jual baju dengan kasut yang tak berapa pakai. Some of them memang belom pakai, ada pricetag lagi. Kalau berminat, mai lah join! Ada brand-brand macam Levis, H&M, Esprit, Zalora.. Mai-mai, tengok kat insta pon boleh weekend ni :D InsyaAllah akan cuba bagi harga murah kaw-kaw! Datang tau tengok2 :D Hihihhii

Instagram:
@aisya_ayousch



Thats all for now,
thanx for reading :D
MUah!

Must Watch Movie - Time Renegades

Dear my blog readers,

if you happen to be reading this, thank you very much for stopping-by. I would like to apologize for being MIA for such a long time, but here I am again, trying to put words from my heart into writing. Soo, after being MIA for a really long time, letting October to just pass without any single entry, I guess, it would be kind for me to share what I am currently doing, in case anyone of you guys ever wonders. Hihi.

Days pass, I have not found any jobs yet that is suitable for me, *Arrghhh I just realise, I have to call a company today, it's almost the end of the day! Nak gi call kejab nanti datang taip sini balik!*

Iklan kejab ~
Nak cite ni, last week or last 2 weeks, kitorang bawak Fikri
 tengok wayang muvee Storks. Nasib baik dia tak meragam :D Hihihihi

Sooo, I'm back! Sebenarnya nak cerita, sepanjang aku tak menaip dekat blog ni, aku setiap hari sebok menjaga budak kecik Fikri. Itu jer! Haha! Tipu jer! Sebenarnya sambil2 jaga budak Fikri, ada jugak aku jahit-jahit entah pape entah, sambil tuh tengok cite korea, drama, movie, wehh life aku boring ok duduk rumah. Kahkahkah, I just have to admit it! Sooo nak cerita la, aku baru habes tengok satu movie ni, aku nak paksa engkorang sume pon tengok jugak. Cite dia besssttttt! Memang korang kalau tengok cite ni, korang akan tertunggu-tunggu, what will happen next ni, debar-debar tau. Cheq bagi rating

4.95/5.00



untuk movie ni. Must watch, atleast once in your life, you shud watch this movie. Cerita tersusun cantek, plot cerita yang kukuh, memang bila korang habes menonton, segala persoalan yang bermain di minda akan terjawab, yang penting, tengoklah sampai habes. Kalau tak camne, persoalan-persoalan engkorang tu nak dijawab kan nya PUN! Hahahah *tiba-tiba ada 'pun' dihujung ayat, marah cikgu BM i olls! hihihih*

Secara ringkas movie ni mengenai 2 orang lelaki, dua-dua macam pernah menghadapi situasi hampir nak mati, sorang kena tikam, sorang lagi kena tembak. Lepas diorang macam bangun dari koma, diorang mimpi about each other. Esye allle! Hahhaha. Sorang lelaki ni (Jo Jung Sok, kekasih hati aku, lama sudah tidak berjumpa!) hidup pada tahun 1983, dan lelaki lagi sorang tak tahu name! Haa, lelaki kedua name dia Lee Jin-Wook *sekarang baru tahu name! tq pokcik wiki*. Dia ni hidup pada tahun 2015. Bila diorang dua orang mimpi about each other, they eventually are able to solve a serial murder case from the year of 1983. Anddd at the same time, save the life of their love one. Spoiler alerts!! Yang awek Jo Jung Sok tu mati gak, tak dapat nak dielakkan. Memang takdir dia. But, ending cite ni, akan buat korang sume cam, 

"Wahhh, akhirnya they live happily ever after~~~~~"

Hahaha. Ape tunggu lagi, dengan pantas bingkas now! Take your laptop, turn it on, and watch this movie! Selagi movie ni masih panas! Eh??! What the la.


Neway, thanks for reading!
:D :D :D
Till next entry yg entah bila la tuh kan
hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...